*Fordonsvärderingen, fvab.se*

För knappt 14 dagar sedan hittade jag en sajt på internet, www.fvab.se, där man billigt kunde värdera sin bil. Jag tyckte det verkade som en kul grej eftersom jag funderar på att sälja en av våra två bilar. Det skulle kosta lite drygt 600:-  för båda bilarna. rätt dyrt egentligen men det billigaste jag kunde hitta som verkade seriöst! Några dagar senare, 29/1 fick jag en bekräftelse via sms på beställningen och att jag skulle få faktura och skriftliga värderingsintyg på posten. Igår fick jag påminnelse fakturor, två styckna. Dom skrev att jag glömt betala fakturorna och dom hotade med kronofogden plus att jag fått påminnelse avgift på 89:- per faktura, så nu var det heltplötsligt uppe i närmare 900:- för värderingen av mina bilar. Men saken är den dom hade inte skickat några värderigs intyg eller faktura till mig från första början, utan bara två påminnelse fakturor!! jag vart fly förbannad, och ringde dom idag. Tjejen i telefon var otrevlig, och sa att "om du säger att du inte fått något intyg eller fakturor så har vi väl inget annat val än att tro dig, så *Stor suck*, jag skickar ut nya intyg och fakturor till dig"! Hon lät väldigt sarkastisk på tonen, så jag vart chockad och sa bara tack och lade på luren. När jag hämtat mig, mejlade jag dem istället och sa som det var och att jag inte ville vara kund hos dem för deras dåliga attityd och affärs verksamhet, jag ville helt enkelt att dom skulle makulera min beställning. Fick ett mejl tillbaka att jag inte kunde ångra mig för ångerrätten löpte ut när värderingsmännen påbörjat värderingen, vilket dom gjorde dagen efter jag gjort beställningen, så jag hade knappt 24 timmar på mig att ångra mig. Och att dom skickar nya intyg plus fakturor idag till mig. Jag mejlade dem igen och sa att enligt distansavtalslagen så har jag 14 dagars ångerrätt från att jag fått hem varan, intygen i detta fall. Och jag har ännu inte fått hem intygen så jag har rätt att ångra mig! Då fick jag ett till mejl från dem där dom helt plötsligt påstod att sms bekräftelsen gäller som en del av varan så ångerrätten gäller ifrån det ller nått. Idag är det 14 dagar seda det smset kom. Men sms bekräftelser är INTE en del av varan så jag mejlade dem utdrag ur distans avtalslagen och poängterade att dom inte nämner distansavtalslagen, och 14 dagars ångerrätten på deras hemsida och att det är ett brott att inte följa den lagen eller nämna om den för sina kunder. Nu hade jag bara tur som jobbat som telefon försäljare och kan distansavtalslagen utan till. Efter många mejl fram och tillbaka fick jag tillslut detta mejl:

 

Bästa Theresa

Tack för ditt mail. Jag uppfattar att du inte är 100% nöjd med vår tjänst.

Vi vill inte ha att du känner på det viset, och har därför krediterat din faktura 205507 och 205511 , då vi har en 100% nöjd kund garanti.

 

Vi vill hellre att du återkommer till Fordonsvärderingen när du behöver det, och vi ser fram emot att se dig som kund någon gång i framtiden.

 

Har du några frågor är du alltid välkommen till att ringa oss på 044-7852850

Med vänlig hälsning

Peter Söderberg

No shit att jag inte är nöjd, låter precis som vi inte alls mejlat med varandra hela morgonen!! Dom insåg nog att det inte var lagligt att inte upplysa folk om distans avtalslagen, eller att följa den!! Men varför kunde dom inte bara "lägga" mig under nöjd kund garantin från början så vi slapp alla mejl och allt tjaffs för??? *SUCK* Men jag vann iallafall!!

Men jag varnar starkt för att göra affärer med www.fvab.se!!!

Kommentarer
Postat av: Kattis

Yay, you go sis'! :-) Well done... men vart fick du krutet ifrån, har du varit och slickat på en pistol eller nåt? Ha ha ha ha! ;-)

2009-02-20 @ 16:11:29
URL: http://www.geocities.com/kattis_ghetto
Postat av: Anonym

Hehe.. njae, men jag har lättare att säga det jag vill och behöver säga om jag mejlar.. vilket jag gjorde efter de första samtalen! :)

2009-02-20 @ 21:02:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0