Totalt mörker

Åkte uppöver till Nordingrå och hämtade Annabel och Lisa-Marie igår. Jag for vid 7.00, hade varit uppe sedan 3.00 med extrem ryggvärk.. smörjde in mig med zon salvan men det tog ett tag innan den gav effekt och efter  det var det ingen idé att lägga sig igen.. resan uppöver gick super bra. Bilen var dock enögd.. ena halvlyset hade gått. Jag har ingen aning om hur man byter billampor så jag tänkte att sambon skulle få göra det när jag kom hem.. och man syns ju någorlunda väl med ett lyse och båda helljusen funka ju! Jag var kvar en stund hos mamma och åt och fikade osv. sedan packade vi bilen och for hemåt vid 15 tiden. Hade velat åka lite tidigare så att ja hunnit nästan ända hem innan det blivit mörkt.. men nu hann det bli mörkt innan vi ens kommit till Sundsvall. Jag har ju inget mörkerseende så det är jobbigt att köra efter E4:an när det är mörkt.

Vi stannade till i Sundsvall på en parkering vid Max och 7Eleven och åt matsäcken som mamma skickat med och jag ringde mamma och sambon och gav läges rapport om vart vi befann oss osv. Och sedan bar det iväg hemöver. Hemresan hade gått bra hittils.. allt gick som på räls.. tills vi var på E4:an ca. 3 mil norr om Hudiksvall.. då jag skulle blända av för mötande trafik.. då vart det totalt mörker! Andra halvlyset hade gått också.. på E4:an.. 3 mil från närmaste mack!! Jag såg inte ett smack alltså.. allt vart helt mörkt om jag inte hade hellyset på.. så jag hade inget val.. fick lov att köra på hellyset till Hudik för att uppsöka närmaste bensinstation! Ujujuj vad jag irriterade mötande billister!! Förlåt! Efter ett tag kom vi till en avfart med en skylt som det stod Hudiksvall N.. hade aldrig kört den vägen förrut, men tyckte det var bättre att svänga av där iställe för att fortsätta på E4:an utan lyse.. men jag var fortfarande tvungen att köra med hellyset på.. och varenda kotte jag mötte blinkade till mig att jag skulle blända av..när jag bländade av.. och inte hade nå lyse alls fortsatte dom att blinka åt mig för att tala om att jag inte hade nått lyse!! *SUCK* Sedan såg vi en vacker syn Statoil! Jag har aldrig blivit så glad av att se en mack förrut.. vi svängde in där fort som ögat och sprang in och köpte lampor.. H7 lampor.. dom krångligaste att byta.. tydligen, fick jag erfara!! Hur jag än gjorde så fick jag inte dit dom.. Sprang tillbaka in på statoil och bad om hjälp.. expediten kom ut.. men hon fick inte heller dit den.. och ingen annan som var dit och tanka visste hur man fick dit en H7 lampa!! Typiskt! Hoppade in i bilen och körde mot OKQ8.. men dom hade heller ingen aning!! Nähepp då fick jag fortsätta färden hemöver med bara helljus.. igen.. Jätte jobbigt att köra så när folk bländar en tillbaka! efter ca 3 mil kom jag till Delsbo och svängde in på Statoil där.. med tjejen där visste inte heller hur man gjorde. Men hon sa att det fanns en OKQ8 mack runt hörnet och att jag skulle åka in dit och se om dom kunde hjälpa. Åkte dit.. mannen där sa att han aldrig gjor det, men att han kunde komma ut och se om han kunde få dit den. Efter mycket krångel så fick han dit ena lampan på höger sida!! Wohooo. Dessvärre inte lampan på andra sidan för batteriet är lite ivägen.. men ett lyse är bättre än inget.. nu kunde jag ju iallafall blända av och ändå synas!! Tack till mannen på OKQ8 i Delsbo för hjälpen!!

Vilket äventyr va? Pga. detta med lamporna vart vi en aningens försenad och var inte hemma förrän vid 22.00 tiden! Men vi kom hem hel och välbehållen iallafall!!

~Theresa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0