Nära döden upplevelse med en älg!

Igår åkte jag upp med Annabel och Lisa-Marie till mormor i Nordingrå.. vi for kl 7.00 och var framme vid 12.30 tiden.. då hade vi stannat till ett par gånger också, bla. för att äta på MAX i Sundsvall. Resan upp gick jätte bra, inga bekymmer alls och knappt någon trafik heller.

Hem resan min var lite mer äventyrlig. På E4:an mellan Härnösand och Timrå höll jag på att "klippa" en älg med bilen!! Jag såg älgen på andra körbanan, på andra sidan mitträcket på väg mot skogen, plötsligt blir den skrämd av någonting och tvärvänder och hoppar över vägräcket (eller snarare kliver över räcket, dom har ju så långa ben så ett mitträcke på E4:an är ingen match för älgar) mitt framför min bil så jag fick stå på bromsen och tvärnita mitt på E4:an.. en 100km/h väg.. tur att bilarna bakom mig såg älgen också och hann bromsa in.. annars hade dom kört in i bak ändan på min bil.. Och tur är ju att jag hade sådan snabb reaktions förmåga annars hade jag kört in i älgen.. för den var nära.. det kändes faktiskt som jag strök den på bakdelen med bilen!! Jag var något darrig efter den händelsen och det enda jag tittade efter resten av färden hem var fler skenande älgar!

Inne i Sundsvall (vid kasinot) kom nästa äventyr.. Jag hade hela taket fullt av snö (som jag haft med mig från Loos).. ca 2-3 dm högt.. och uppöver var det mycket varmare väder än i Loos.. och när jag stannar vid ett rödljus så rammlar all snö på taket ner på motorhuven.. det var så mycket snö att det täckte hela vindrutan också!! Så typiskt.. för det var inte lite bilar bakom mig heller!! Dagens läxa: skotta taket på bilen för att undvika sådana missöden!!:O

Jag var hemma i Loos igen vid 20.00 tiden.. och då vart det sängen på en gång och jag somnade som en sten!!

~Theresa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0