*Lexus is 200*Detta är en bild på en likadan lexus som vi har, tänkte ni kanske var nyfikna på vad det är för knäppt jag kör. Enda skillnaden på bilen på denna bild är att våran bil är mörkgrön metallic.. inte blå/svart som på bilden..

~ Theresa

*Antispinn/Antisladd= Bra?*

Sitter fast här i Loos, jupp ni hörde rätt.. eller läste rätt kanske! Ändå har jag två bilar. Nu undrar ni nog varför jag då sitter fast här? Jomen det skall jag tala om, det har snöat sedan inatt.. och nu regnar det. Mitsubichin parkerade jag nere vid garaget eftersom uppfarten till huset är fylld med 1dm snö och jag hade aldrig tagit mig in där efter jag lämnat småttingarna på dagis, eftersom att infarten till huset är i en uppförsbacke. Därför parkerade jag på garage infarten, garaget ligger på andra sidan vägen snett mittemot vårt hus. Den är i en liten nedförsbacke.. och där sitter den fast.. kan inte backa upp den pga. all snö och halka.. jag har försökt alla sätt och gasa lätt och gasa mycket tillls bilen ryker och luktar illa.. men det funkar inte.. Jag hade lixom tänkt ta min gamla hederliga mitsubichi efter att jag inte kom någonstans med lexusen. Jupp ni läste rätt igen. Antispinn/Antisladden kopplade i så fort jag backade ut den på vägen och la i ettan för att köra i väg. Den vägrade helt att röra sig ur fläcken.. då la jag i tvåan.. då rörde den sig framåt i sakta mak.. gick inte att köra fortare än ca 20km/h för då vägrade bilen att röra sig.. då tänkte jag jag lägger väl i växel nr tre istället då.. kom inte fortare än 20km/h ändå.. och fastnade i bullerbacken naturligtvis.. en brant backe innan Ryggskog.. så jag fick backa ner och försöka ta mig hem igen.. prövade att lägga i 4:ans växel men då stannade motorn.. så jag fick växla mellan 2:an och 3:an för att sakta ta mig hemåt.. tog mig en halv timme att köra 200 meter tur och retur! =O

Jag ringde chefen Daniel och förklarade läget för honom, han sa att man kunde koppla ur antispinn, en knapp som hette TRC.. så jag gick ut och prövade igen.. kopplade ur antispinnen och tryckte lätt på gasen.. men bilen är ju bakhjulsdriven.. så vipps for hela bilen runt i en cirkel! Så därför sitter jag fast här i Loos, jag har försökt sedan 11.30 att ta mig till jobbet, men eter 1½ timme så har jag gett upp.. Alltså hur bra är det med antispinn/antisladd egentligen.. man skall väl kunna köra bilen också eller?

Imorgon får Martin ta lexusen och jag min gammla hederliga Galant (om vi får lös den från garage infarten).. den bilen går i vått och tort den..

Jupp nu vet i det också.. hare gött!

~Theresa

*The day from hell*

Jag hade så mycket att göra igår så jag han ju inte berätta hur gårdagen gick med 1:a advents firandet i kyrkan. Det vart en dag utan dess like.

Som alla vet var ju Martin på en jobb fest i Sveg/ Vemdalen och stannade tills på söndag. Han sa under förra veckan att han kanske inte skulle åka eftersom jag och dom två stora skulle vara i kyrkan på söndag, och jag behövde säkert hjälp. Näedå hade jag kaxigt sagt.. det klarar jag bra själv.. Inte alls visade det sig!! Uj uj vilken dag.

Allt började kl 9.50 igår morse när jag skulle ut och starta bilen för dom stora tjejerna skulle ju vara i kyrkan 10.15 för övning (gudstjänsten började k 11.00). Då visade det sig att det inte var nån ström i batteriet på bilen så den var "sten dö".. Yippiii tänkte jag.. naturligtvis händer detta när jag är själv hemma. Så jag kastade mig på telefonen och fick tag på Helena som är med i kyrkokören för vuxna.. dom skulle också öva.. så hon skjuttsade dit Annabel och Lisa-Marie. Men dom ville ju att mamma skulle titta på när dom sjöng så jag fick vackert klä på Mathilda och Saga varmt, stoppa dem i vagnen och promenera dom 4 kilometrarna till kyrkan... jag han i tid!

Väl vid kyrkan fick jag hjälp att få in den stora tvillingvagnen och att klä av Saga och Mathilda. Vanja (Dagis fröken) som var kyrkvärd och även med i kyrkokören höll i Mathilda tills Gudstjänsten började, vilket var jätte snällt. Sen så började Gudstjänsten.. och mitt äventyr.. första 15 minutrarna gick jätte bra. Både Mathilda och Saga sjöng med i psalmen och när barn kören sjöng och dom klappade händerna. Jag tänkte "Men det här går ju jätte bra"! upptäcker båda två julgranen som står längst fram vid prästen!! Så Mathilda och Saga är snabb som attan ner från bänken vi sitter på.. och börjar krypa under kyrkbänkarna (Kyrkan är en gammal kyrka i orginal så det är gammla kyrkbänkar) mellan folks fötter för att komma fram till granen! När jag väl får fatt på båda två så blir dom skit arg och gallskriker så jag är tvungen att gå ut med dom ur kyrksalen till hallen. Men som jag sa så är det en gammal kyrka så hallen är mer som ett skjul helt ouppvärmt och dom stora järndörrarna stod vid öppna och det var svin kall där. Så då måste jag hämta overallerna deras.. jag lämnade dem på golvet och skyndade mig in i kyrksalen efter overallerna.. som tur är lämnade jag allt sånt längst bak i kyrkan. Men på den sekunden jag var inne i salen smet dom små uppför trappen till läktaren.. så jag fick jaga rätt på dom igen. Och jag kunde äntligen börja klä på dom overallerna under höga protester!! När overallerna var på behövde jag deras mössor, vantar, skor, min jacka och väska som fortfarande var inne i kyrkan så jag lämnade dom en gång till i två sekunder för att hämta grejerna. När jag kom tillbaka så hade dom smitit ut ur kyrkan och ut på kyrkogården, bland gravarna! Gahhhh... hjälp! Tänkte jag och jagade rätt på dem och klädde på dem resten.. men det var kallt och snöigt ute så jag kunde inte låta dom krypa omkring på marken under resten av gudstjänsten.. jag behövde vagnen men kunde inte lämna dom själva ute på kyrkogården och inte heller bära in dem i kyrkan för att krångla ut vagnen.. jag har ju bara två armar och måste bära en unge i var arm och då är det omöjligt att själv dra ut vagnen genom dom smala dörrarna till kyrkan.. hade jag tagit in dom och satt dom i vagnen och sedan dragit ut vagnen så hade dom skrikigt i högan sky och stört gudstjänsten ännu mera. Min sista utväg.. ringa Lisa (Alvas mamma) och be om hjälp. Som tur var så var hon hos Anette som bor i närheten så hon lämnad Alva där tog bilen och kom till kyrkan och hämtade vagnen åt mig!!

Saga somnade nästan på en gån jag la henne i vagnen.. men Mathilda var lite argare och grinade ganska länge innan hon lugnade ner sig.. men sova tänkte hon inte. Vid 12.30 var gudstänsten över och jag och alla mina fyra flickor kunde börja den 4 kilometer långa promenaden hem!!

Japp så var min 1:a advent.. men det är väl straffet för att man är stor på sig och tror att man klarar allt själv.. men aldrig mer säger jag bara!! :O

Idag är det åter måndag och jobb.. skall bli spännande att köra lexusen till jobbet.. här är det nämligen snö oväder!!

Ha en bra dag!!

~Theresa

*1:a Advent*

Ja då var det första advent då.. känns märkligt att det är mindre än en månad till jul. Man har inte riktigt haft jul kännslan man brukar ha när december och jul närmar sig. Det har ju varit så varmt och regnigt och känts mer som april än vinter dom senaste veckorna. Den snö vi fick för en tid seda har ju regnat bort för länge sedan! Men igår började det snöa, lagom till 1:a advent! :) Det kom j inga jätte stora mängder, men tillräcklig så att det är alldeles vitt ute.. så nu kanske man får lite julstämmning iallafall!:)

Som sagt skall tjejerna sjunga i kyrkan idag.. så jag har mycket att göra och får inte sitta här och lata mig!

~ Theresa

*Gräsänka*

Ja då var man gräsänka då! Martin for vid 14.30 tiden.. innan han for så plockade han fram mina advents ljusstakar och stjärnor så nu har jag gjort fint i fönstren, jag har inte haft fram allt jul pynt ännu.. inga dukar eller tomtar.. men det kommer det med! =) Jul gardinerna får också vänta för jag har beställt nya från linneahemma.se.. Jätte fina måste jag säga! ;-)

Imorgon skall tjejerna sjunga med kören i kyrkan, det är ju 1:a advent. Och eftersom Martin inte är hemma så får jag lov att ta med mig både Saga och Mathilda helt själv.. blir första gången sedan båda blivit så här aktiv och busig. Skall bli spänande att se hur dom uppför sig.. blir nog rena rama kaoset tror jag eftersom båda två är klätter apor! Blir dock jobbigt att bära dem båda eftersom att ingen av dom går ännu!

Snart skall Annabel och Lisa-Marie bada och Mathilda och Saga skall sova.. sedan så skall jag se Robinson med dom två äldre sedan blir det sängen för dom med!:)

~ Theresa

*Äntligen fredag!*

Nu är det äntligen fredag och jag jobbar bara 4 timmar idag!! Det gör vi ju alla fredagar.. men sedan så är det helg! Och i helgen så blir det till att pynta och göra fint inför advent.. får se hur mycket jag hinner. Jag behöver Martins hjälp till att få fram advents stakar och stjärnor och han far bort imorgon på nån personal fest med jobbet så han kommer inte hem förrän på söndag typ.. men lite borde jag ju hinna fixa. Och på söndag skall tjejerna sjunga i kyrkan.. det skall bli rolgt! :-)

Gårdagen på jobbet gick bra.. jag sålde 5 ordrar trots diverse smärtor och annat så jag är helt klart nöjd!

Näe, nu får inte jag sitta och lata mig här längre, för som sagt är det fredag och då börjar jag ju kl.9 och skall lämna barnen på dagis/fritids kl. 7 så att dom får äta frukost där. Fredagar brukar bli stressiga innan jag har kommit iväg till jobbet.. så nu måste jag skynda mig för jag har fyra styckna ungar att få iordning..

~Theresa

*Tradera vinsterna*

Igår hade förresten tre av mina Tradera vinster anlänt på posten, båda overallerna och det ena paret skor. Så nu har Saga äntligen en ny overall så att hon också kan vara ute och krypa på lekplatsen på dagis. Dragkedjan på hennes förra overall hade ju gått sönder och ingen affär i Ljusdal har haft en overall i hennes storlek så dom senaste två veckorna har hon bara haft sin fodrade fleece overall.. och den blir ju så blöt om hon kryper på backen.. och inte är den så tålig heller. Men nu har hon två overaller att använda. Skorna var dock för stora för henne så hon får kastbyta med Mathilda. Mathildas gammla börjar ju ändå bli för små för Mathilda så det gör inget om hon får ta dom nya skorna! :)

Mycket impad av den snabba leveransen från Tradera säljarna måste jag säga. :)

Nu skall vi promenera till dagis!

~Theresa

*Dålig natt..igen*

Inatt sov jag inte så mycket, jag hade en sådan där hemsk rygg värk igen! :( Det började redan i bilen på väg hem ifrån jobbet.. ryggen började kännas ansträngd och jag hade svårt att hålla upp överkroppen.. och det kändes svårt att andas.. jag kunde knappt sitta still ibilen och dom sista tre milen var jätte jobbiga. Jag fick stanna tre gånger på tre mil bara för att stiga ur bilen och stå upprätt ett tag, men så fort jag satt mig i bilen igen så fortsatte värken! :( Jag somnade på en gång jag kom hem, men vaknade bara efter nån timme och hade så ont att jag inte kunde ligga still utan rullade runt och stönade av smärta och jag var inte långt ifrån gråten. Jag var vaken iflera timmar innan jag somnade av ren utmattning!

Ryggen gör inte lika ont nu på morgonen, men den känns fortfarande öm. Hoppas dock att smärtan inte börjar igen för då begriper jag inte hur jag skall kunna sitta på jobbet en hel dag!

Idag får vi dock fin besök på jobbet. Henrik som är chefen över cheferna på säljkontoret i Sveg och Mora kommer upp ifrån Stockholm för att ge oss lite info. Skall bli spännande att se vem han är för han är ny inom företaget sedan jag jobbade här sist!

Nepp nu skall jag ordna frukost åt tjejerna och skicka iväg dem till skolan!

~Theresa

*Slappa*

Nu så är Mathilda och Saga lämnad på dagis, och jag var förbi affären och handlade lite när jag promenerade hem över.. glömde dock att köpa välling åt Saga.. men det finns lite kvar så det räcker till imorgon.

Nu har jag ca. 40 minuter på mig att dricka kaffe och slappa i allmänhet innan jag skall börja bege mig till jobbet.. det är plusgrader, men små regnigt och dimmigt så det kan vara halt ändå.. men som sagt tar jag det försigtigt så kommer det nog att gå bra..

Nepp nu blir det inge mer skrivande förrän imorgon.. för det har jag int tid för! ;)

~Theresa

*En månad kvar*

Efter att jag skrev förra inlägget och hade dagens datum som rubrik så insåg jag att det bara är 1 månad kvar till Jul! Gaaahhh!!! Här har det ju inte blivit nån julhandel ännu.. blir väl 4.a dagar innan jul som vanligt!! Varje år säger man "nästa år skall jag vara ute i god tid så att det inte blir allting på en gång i sista minuten"! Men varje år så blir det så ändå.. WHY?!

~Theresa

*09-11-24*

Idag blir det att åka till jobbet iallafall. Annabel är kry nu.. hade som sagt tillfällig huvudvärk. Så nu får jag åter oroa mig för att åka till jobbet, med dom helt underbara däcken! Men tar jag det lugnt och försiktigt så går nog allt bra.

Saga har somnat igen, hon vaknade kl.6.00 och Mathilda sover fortfarande. Det blir till att väcka dem om en stund för vi skall promenera upp till dagis.. tvillingvagnen går ju inte in i Lexusen.. och sen så finns det ju inga barnstolar i den bilen heller!

Nepp nu skall jag ta och göra nån nytta innan dom små liven skall väckas!

~Theresa

*Annabel*

Hon mår bättre nu.. hon kom hem från skolan och gick o la sig och sov en stund, sedan var hon mycket piggare när hon vaknade.. hon har inte haft feber eller nått. Kan ju tänkas att hon fortfarande mår dåligt efter skräck scenariot i lördags när vi körde av vägen.. och sedan kan hon ju också ha varit sjukt orolig över mig eftersom att jag skulle köra den bilen vi åkte av med till jobbet.. och nu är det ju inte bara dubbfria vinterdäck på den bilen utan 3 dubbfria och ett sommar däck.. Så det blir nog jobb imorgon iallafall.

Jag åkte ner till skolan 12.20 för att hämta Lisa-Marie men då ville hon följa med Felicia hem så jag lommade iväg hem igen.. utan dotter.. skall åka iväg och hämta henne om nån timme eller så.

jag har också ringt jobbet och talat om att jag vabar så nu har jag inte så mycket kvar att göra i och med att jag städade och tvättade undan allt i helgen.. Elda har jag dock kvar att göra så nu bär det av ner till pann rummet!

~Theresa


*Hemma o Vabar*

Jag blir hemma idag för vård av barn. Karin på skolan ringde och Annabel var inge kry alls.. hon har så ont i huvudet att hon känner sig yr och mor illa.. och ont i magen har hon också. Så nu är hon hemma och jag blir alltså hemma idag.. så nu slipper jag gå och oroa mig för att köra till jobbet idag iallafall. Mathilda och Saga blir hemma idag också, det är ju ingen idé att dom skall gå på dagis när jag lix är hemma..

Men jag måste komma ihåg att ringa Daniel.. min chef och tala om att jag blir hemma..

/ Theresa

*Super nervös*

Sitter här helt själv nu på morgonen.. det är helt tyst i huset och mörkt ute. Och jag är as nervös inför att köra till jobbet på förmiddagen. Jag har planerat att åka mycket tidigare än vanligt så att jag kan köra hur sakta jag vill. Jag får helt enkelt köra åt sidan om jag blockerar vägen för nån fart dåre som vill om. Ibland verkar det faktiskt som att ingen tror att det är halt ute.. vare sig det är snö eller inte.. dom blåser om en i 140km/h ändå.. konstigt att det inte händer fler olyckor än det gör varje år.. för många tänker nog inte på livet när dom kör bil kan jag lova!!

Nepp nu skall jag ta mig en till kopp kaffe i lugn och ro innan sambon stiger upp.. behöver inte skynda mig med kaffet bara för att han stiger upp.. utan pga. Saga.. hon sover ju i vårat sovrum fortfarande och hon lär nog vakna när Martins klocka ringer.. och då är det slut på friden! ;)

/ Theresa

*Allt gjort!*

Nu är jag färdig med alla sysslor.. men jag har en maskin kvar att tvätta! Och middagen är inte lagad ännu.. men pågång, det blir potatismos och köttbullar ikväll.. snabbt och gott!:)

Jag har fått tillbaka Lexusen (som jag körde av vägen med) av Lasse.. han har satt tillbaka kofångaren och kollat över bilen.. det är några små bucklor vid bak och framdörren.. samt sprickor i stöt/ kofångaren så om vi vill ha det fixat bör vi kontakta försäkringsbolaget, sedan är det säkert nå små lackskador också.. men annat än det så syns det knappt att jag kört av vägen. Sedan var det ju punka på ett av däcken.. så imorgon när jag åker till jobbet så åker jag med 3 dubbfria vinterdäck och ett sommar däck.. det blir skapligt kul vill jag lova.. speciellt som vädret är nu.. underkylt regn!

Nepp nu skall jag hänga tvätt och stoppa i en ny maskin och sedan är det dax för maten.. börjar vara skapligt trött nu.. har ju varit uppe sedan 4.45.. som en vanlig dag.. men är tröttare i dag än vanligt, jag har nog inte återhämtat mig helt ännu från gårdagen!

Ha en bra kväll!

/ Theresa

*Börjar bli sjuk?*

Tror jag börjar bli förkyld till råga på allt. Är snuvig och hostig och känner mig lite hängig idag. Sedan så har jag djävulskt ont i ryggen också, och jag kan inte avgöra om det är mitt vanliga ryggont som är extra besvärande idag eller om det är något nytt ifrån olyckan igår.. sedan så har jag ju min vanliga hemska tandvärk också. Så här hos mig är allt på topp... NOT!

På dagens schema står tvättning och städning.. och den vanliga matlagningen naturligtvis!

Nepp dax att ta itur med dagens "att göra"!

/ Theresa

*Avkörning*

Idag på väg hem ifrån Ljusdal körde jag av vägen.. jupp ni läste rätt! Det hände efter Vägen mellan Loos och Färila.. kom i en snäv kurva som var snor hal.. sådan där "svart is" som typ inte syns.. och innan jag visste ordet av så var det som bilen började sväva.. och sedan snurrade bilen ca fyra varv i ca 20 meter sedan bakvägen rakt ner i ett dike så bak ändan stod in mot skogen och fronten ner mot diket.. just tjusit med nybilen och allt.. jag hade inte en chans i helvetet att få styr på bilen vare sig jag parerat sladden åt rätt håll eller inte!! Jag och ungarna klev ur bilen och klättrade upp ur diket och halkade om kull.. så hal var vägen.. hela vägen.. inte bara fläck vis. Det stannade en bil och mannen i den billen undrade hur vi mådde och undrade om vi ville sitta och värma oss i hans bil tills sambon och taxi Lasse kom.. vilket var schysst.. då vi satt där i bilen såg vi en bil komma ivår riktning och började brommsa när han såg varnings treangeln.. han körde ca 20km/h.. och han fick kräng på bilen också.. men han körde så sakta att han inte tappade kontroll över bilen.. Men mannen vars bil vi satt i bestämde sig för att vi skulle flytta oss en bit ifrån det halaste partiet så att ingen skulle köra in i oss om dom tappade kontroll över bilen!

Jag och tjejerna är lite smått schockade och har varit mest hela dagen. Bilen har klarat sig relativt bra.. kofångarn bak har lossnat och det är punktering.. men annars verkar den OK.. men den står på taxi Lasses verkstad så skall han kika lite mer noga på den imorgon. Men vi lever ju och det är huvudsakne.. men hade jag kört fortare än 70 så hade vi nog inte varit lika oskadda.. skulle jag tro!

Nepp nu skall jag natta Bella och Lisa-- sedan skall jag också sova!!

PS. Ha INTE Dubbfria vinter däck!! Skt kasst kan jag lova!!

Natti Natti!!

/ Theresa

*Tradera vinster*

Glömde berätta att jag "storhandlat" på Tradera.. igen. Två overaller och två par vinter skor åt dom minsta.. bilder följer här nedan!

Fina va?

Tror jag börjar bli Tradera beroende.. men ssshhh.. säg inget till sambon!!;)

Nu åker vi till Ljusdal.. see yah!
(Skall köpa matchande mössor och handskar i Ljusdal.. som passar till overallerna alltså!)

/ Theresa

*Tandvärk.. igen!*

Asså.. vad är det med mig och tänder?! Nu har jag tandvärk igen.. börjat göra så ont att hela kinden och käken ömmar.. kan inte ens ligga på den sidan jag har tandvärk för då börjar det göra ondare än ondast!! Borstar ju tänderna regelbundet men det tycks ju inte hjälpa det heller.. kanske skall dra alla tänder och skaffa lös tänder.. vid 31 års ålder! :O

Idag skall jag och Annabel och Lisa-Marie till Ljusdal för att köpa gympadojjer åt Bella.. det är nå speciella asfaltsskor som skall vara bra för hennes onda fötter med hälsporre och allt vad hon nu har.. dom skall hon ha på idrotten och även inne hemma när hon har mycket besvär!

Nepp nu måste jag göra mig iordning!

/ Theresa

*Varför?*

Varför är det jämt så att mornarna blir stressiga innan man fått iväg barnen till skolan? Varje morgon måste jag tjata på mina stora tjejer att klä på sig och äta frukst för dom vill pyssla med en massa annat innan.. när man väl fått dom att äta sin frukost och dom är klar med det så får man fortsätta att tjata på dem att klä på sig.. då tar dom en evighet på sig med att välja vad dom skall ha för kläder.. eller så hittar dom inga kläder.. av någon anledning även fast allt är tvättat!(?) När dom väl är klar och kommit iväg till skolan så har jag hunnit bli grå hårig, fått en hjärtinfarkt och klockan är så mycket att dom måste springa till skolan. Det spelar ingen roll vilken tid jag eller dom stiger upp det blir precis lika dant varje morgon!! Värre blir det också dom dagar dom har idrott.. för då måste dom ju leta åt gympa kläder och packa ner dom också!!

Ändå så ber jag dom varje morgon att dom skall plocka fram kläder (ev. gympa kläder också) på kvällen innan dom lägger sig så att dom vet vad dom skall ha på sig dagen efter.. men än så har inte det funkat över huvudtaget!! Tur att dom inte är i åldern då dom skall sminka sig ännu och står framför spegeln i timmar.. då hade dom väl inte kommit till skolan förrän det varit dax att gå hem igen!!=O Sicka barn alltså! =) Men sånt är livet som morsa!! Hehee..

/Theresa

*Tele avbrott*

Telefonerna dog på jobbet igår kl. 18.00 efter vi haft mat rast.. våra tekniker satt och felsökte alla system på monetar för att lokalisera felet.. men kunde inte hitta något fel. Så där satt vi och rullade tummarna utan att ha något att göra.. kl. 20.00 ringer telefon leverantören som levererar våra telefon linjer och det visade sig att dom hade ett större fel och beräknad tid för lagning var 6,5 timme så kl.20.00 fick vi åka hem! Synd bara att dom inte upptäkte det kl. 18 så vi hade fått gå hem ännu tidigare.. men att sluta nån timme tidigare var skönt iallafall!=)

/Theresa

*Rekommenderas*

Såg två bra filmer på Canal + hits idag och igår.. den ena heter "Mad Money" och handlar om tre kvinnor som bestämmer sig för att råna centralbanken som dom jobbar på. Med bla. Diane Keaton och Katie Holmes.. skit bra och rolig!:) den andra heter "Den Magiska Leksaks affären" Och handlar om.. tjaaa en magisk leksaks affär.. Med bla. Dustin Hoffman och Natalie Portman..den också jätte rolig!:)

Enjoy!

/ Theresa

*Fel typ av jobb*

Har just insett att jag förmodligen har fel typ av jobb eftersom jag har mycket problem med ryggen. Mitt jobb innebär ju att man sitter ner framför datorn och pratar i telefonen hela tiden.. och ett stilla sittande jobb är nog inte det bästa om man har ont i ryggen! Igår började det värka rejält på jobbet.. i ryggen alltså.. men mitt skrivbord är tydligen höj och sänkbart så chefen sa åt mig att stå.. så jag stod näst intill hela dagen igår! Men jag gillar faktiskt mitt jobb ändå.. även fast det är ett telefon försäljar jobb.. och chefen brukar spela Bon Jovi för mig om kvällarna så att jag skall få upp energin.. eftersom jag brukar vara lite extra trött mellan 18-21.. och tro det eller ej men jag brukar sälja som en galning varje gång han sätter igång Bon jovi.. igår fick jag in 4 nya kunder i rad! :)

Här regnar det fortfarande.. fjärde dagen i rad.. vi måste väl snart ta och bygga oss en noaks ark innan vi drunknar!! Nä fy för regn.. jag har hellre snö när det är vinter.. speciellt när det är advent, jul och nyår.. men sedan så får det gjärna töa bort! :)

Ha det!

// Theresa

*Rygg smärtor*

Dom senaste kvällarna har jag haft jätte kraftiga rygg smärtor. Det har gjort så ont i ryggen att det inte ens går att urskilja vart i ryggen det gjort ont.. svårt att förklara.. men det har till och med varit svårt att stå upp som att inte ryggen orkar hålla upp över kroppen.. plus att smärtorna skrider fram över framsidan också över magen. Jag har mått skit illa av detta.. alltså varit spy färdig och haft JÄTTE svårt att sova. Men i förrgår kväll när jag hade så ont att jag typ grät så smörjde Martin in min rygg med Zon salva och då avtog smärtan så att jag kunde somna efter många om och men! Kanske borde man uppsöka läkare!(?)

Igår ringde kvinnan som ibland har åkt med mig mellan Loos och sveg, Sveg och Loos. Hon som är distriktssköterska. Hon ringde i går kväll kl. 21.45.. och ville åka hem till Loos!! HALLÅ 21.45!! Jag slutar kl 21.00.. kl. 21.45 så är jag ju nästan hemma, hade hon då förväntat sig att jag skall vända om och åka hela vägen tillbaka för att hämta henne? Nepp någon måtta får det vara.. men nu har jag stängt av telefonen.. alltså inte för gott utan jag har bara stängt av den så om någon ringer så är det bara mobilsvar.. Jag har ju som sagt väldigt svårt att säga nej till folk och blir lätt utnyttjad pågrund av det! NO MORE MRS NICE GIRL! ;-)

Idag fyller Lisa-Marie 7 år!! GRATTIS STUMPAN! Hon var så upptagen med pressenterna nu på morgonen så både hon och Annabel höll på att komma sent till skolan!! :O Martin beställde en tårta igår på konditoriet i Sveg som han skall hämta innan han åker hem ikväll.. så dom får äta tårta och fira lite utan mammsen.. jag skall dock hänga upp lite ballonger och pynta lite innan jag åker till jobbet. Vi börjar kl.13.00 idag!

Nepp nu skall jag göra iordning Mathilda och Saga och promenera med dem till dagis!

På återseende!

// Theresa

*Söndag*

Ja då var helgen nästan slut då.. det går så fort, hinner knappt med någonting! Idag blir det iallafall städdag.. dammsugning och golv torkning mm. Tvätten gjorde jag bort igår. Man hinner mycket när man stiger upp 4.45 om mornarna.

Idag är förövrigt sista dagen på Martins pappaledighet så imorgon är man tillbaka till vardagslivet, med att ränna med barnen till dagis på morgonen innan jobbet osv. Imorgon skall dom ju vara där tidigare (kl. 9.00) eftersom att det är fotografering.. så idag skall jag leta fram fina kläder som dom skall ha så att dom blir jätte fina på korten.. det blir dom ju iallafall.. men det är ju lite speciellt när dom blir fotade av proffs fotografer! =)

Här regnar det fortfarande, inte alls roligt. Jag har hellre riktig vinter med snö när det väl är vinter istället för regn och snöslask!!

Nepp nu måste jag gå och sanera köket efter Mathilda och Sagas försök till att äta yoghurt på egen hand! Kan inte fatta att två små barn kan grisa ner så mycket!!

/ Theresa

*Loos väder*

Ja det har snöat hela dagen.. kommit typ en dm, men nu har det helt plötsligt börjat regna istället. Jahapp nu blir det ännu roligare att åka till jobbet på måndag.. + att jag eventuellt måste åka till Ljusdal och fixa det sista inför Lisa-Maries födelsedag!

Dax att natta dom små!

*Snö*

Här snöar det idag.. och har gjort hela dagen. Världens snö yra.. skall bli intressant att ta sig till jobbet på måndag!! =O

Martin är i Ljusdal och handlar/ tankar.. och han skulle in på leksaks affären och titta om han hittade nå pressenter åt Lisa-Marie som fyller 7 år på tisdag!! skall fixa tårta och så också. Jag jobbar kväll då så dom får äta tårta och så utan mig.. men ja har ju morgonen på mig och gratta henne.. sedan så har jag ett barn kalas att plannera!! *SUCK* Men vad gör man inte för sina barn?? ;-)

Nu.. hänga tvätt!

/ Theresa

*Nu är det fredags mys!*

Ikväll skall jag sambon och de två äldre döttrarna titta på Idol och äta chips, ostkrokar och allmänt ha det mysigt. Varken jag och sambon brukar normalt följa idol men på fredagar brukar tjejerna vilja se idol och att vi sitter tillsammans allihopa så vi brukar offra oss.. dock så har vi bara chips och ostkrokar nån gång i månaden och denna gången så är det idag. Fast jag måste erkänna att den är ljusa killen Eric eller vad han heter har en sjuhelsikes röst. men så gillar ju jag dom där lite hesa/skrovliga rock rösterna! =)

Dax att natta dom minsta!

Ps. Fick ingen fri pagagerare från Sveg idag, han tror nog att jag är sjuk fortfarande!

*Nu så blir det jobb igen!*

Idag skall jag tillbaka till jobbet har jag bestämt mig för.. skall digga nya Bon jovi skivan hela vägen.. den är såååå bra!:)

Martin har åkt iväg till Hudik med Saga och Mathilda.. Mathilda skall på återbesök på öron mottagningen för att kolla så att allt står rätt till med hennes öron, hon fick ju rör inopererat när hon var 6 månader.

På måndag skulle vi ha varit på återbesök på barnmottagningen i Hudik (också med Mathilda) till läkaren som hade hand om oss när vi låg inne för sond matning.. dom vill kolla så att allt står rätt till med henne.. men den tiden måste jag boka om för det är fotografering på skola/dagis på måndag och jag vill så gärna att alla mina barn skall få bli fotade enskilt och tillsammans (syskon foto).. det blir så fina bilder när en proffs fotograf fotar dem.. och bra (men dyra) julklappar! :)

Nepp nu måste jag börja göra mig iordning.. så att jag kan ta det lugnt innan jag skall till jobbet,, vi börjar 13.00 idag!

Kramen

*Bon Jovis The Circle*

Bon Jovis nya skiva The Circle släpptes idag och CDON.com har redan levererat den till mig.. Så här skall diggas hela dagen!! Yay!! Väldigt snabb leverans må jag säga om skivan släpptes idag!! Way to go cdon!! Me happy!!!

Blidde inget jobb idag.. får se om jag är kryare imorgon.. men vem blir inte pigg och kry av lite färsk Jovi musik! ;-)

// Theresa

*Tillbaka till jobbet*

Idag skall jag åka och jobba igen, efter att ha legat hemma i två dagar. Egentligen borde jag vara hemma en extra dag och vila upp mig, men jag har så dåligt samvete över att vara hemma och känner jag då att jag är kry nog att jobba så måste jag åka till jobbet annars så kommer jag må ännu sämre av samvets kval. Jag är en väldigt lojal anställd.. ingen sådan där som kan "Låssas" vara sjuk bara för att man inte ids gå på jobbet. Det är ju på både gått och ont det där.. för jag brukar vara på jobbet fast jag har hög feber och nästan döendes.. bara för att få inte få dåligt samvete.. Anledningen ill att jag for hem i måndags var ju för att jag kräktes.. ville ju inte smitta nån annan om det var magsjuka jag hade (vilket det nog inte var eftersom jag inte kräktes fler gånger).. det faktum att jag hade feber hade inte hindrat mig från att stanna kvar på jobbet om det inte varit för att det är svininfluensa tider!

Nepp nu skall jag skicka barnen till skolan!

/ Theresa

*Rumour has it..*

... att Bon Jovi eventuellt skall spela i Sverige 2011.. enligt Aftonbladet och Expressen.. men det är inget spikat ännu så man får ju ta det med en nypa salt. Det är dock redan bekräftat att det blir en större europa turné under 2011.. men inga datum eller länder är tillkänna givna ännu.. bara datumen under 2010 är bekräftade.... och då är dom enda datumen i Europa.. London O2 arena och Paris.. resten är USA och Kanada.. typ. Men man kan ju hålla tummarna att dom kommer till Sverige 2011.. för då blir det inte lika dyrt som att åka overseas så att säga.. Det kostade typ en hel förmögenhet att åka över till Oslo sommaren 2008.. men det var det helt klart värt! =)

Näpp dax att börja spara.. spara.. och spara!

// Theresa

*Sjuk*

Igår när jag kom till jobbet.. började jag tvär frysa och må jätte dåligt.. sedan spydde jag.. så det var bara att åka hem igen. Dom två som brukar åka med mig blev nog inte så glada.. Killen som bor i Sveg men har tjejen i Loos åkte ju hit med mig i fredags för att spendera helgen här.. han skulle ha fixat skjuts tillbaka till Sveg i söndags.. dock så sket han i det och tänkte tydligen åka med mig (utan förvarning som vanligt) igår.. men när han ringde hit så hade jag redan åkt till Sveg.. så han blev strandad här i Loos igår.. så ringde han idag tidigare än igår och ville åka med mig till Sveg.. men nu är ju jag sjuk och hemma å jag skulle inte åka.. så han blev strandad här igen och missar jobbet.. Han vart nog inte så glad.. men så går det när dom förlitar sig på mig och att jag skall anpassa mig efter deras tider.. jag var dock schysst och ringde till sköterskan i Sveg som skulle ha åkt med mig hem igår kväll och talade om att jag var sjuk.. för hon frågade iallafall iförra veckan om hon fick åka med mig hem på måndag kväll.. och efterom jag redan lovat henne det så var jag ju tvungen att tala om att jag låg hemma dålig..

Jag mår lite bättre idag men är hemma för att vila lite extra.. men imorgon åker jag nog till jobbet!=)

*Helgen kom och Gick*

Nu är helgen snart över.. synd att man bara är ledig två dagar. Inte så mycket spännande har hänt här.. har bara haft dom vanliga hushålls sysslorna för mig.

Jag har dock bestämt mig att från och med måndag är jag inte tillgänglig på telefonen.. varken mobil eller hem telefonen. Jag har nämligen fått fri passagerare mellan Los och Sveg, Sveg och Los.. en kille som jag jobbade med förra gången jag jobbade på Monetar.. han har dock slutat där men han har sin tjej i Los så han hoppar in titt som tätt på Monetar och vill åka med till Los.. sedan ringer han mig dagen efter och vill åka till Sveg igen.. Jag hamnar helt ur rutin när jag får den begäran utan för varning på kort varsel.. att jag blir helt förstörd. Jag får min egen tid när jag åker till och från jobbet och vill åka själv.. har ju aspergers som alla vid det här laget vet.. och jag kan inte förmå mig att säga nej heller. Denna kille har snart åkt med mig varje dag i fyra veckor och inte ens delat på bensin kostnaderna!!=O

Sedan är det en äldre kvinna som är distiktssköterska i sveg som bor i Los som ringer efter skjuts lite titt som tätt.. hon betalar ialla fall för sig men jag tycker ändå att det är jobbigt att ha henne med eftersom jag vill åka själv och sitta i mina egna tankar.. jag vet redan att hon skall åka hem med mig imorgon kväll när hon går av sin jour helg.. har jobbat natt.. efter det så är jag helt otillgänglig att svara i telefånen.. jag kan inte låta bli att svara mobilen när den ringer därför tänker jag ha den avstängd.. kan ju inte svara om jag inte vet att någon ringer.. familj och vänner har mitt jobb nr. så dom kan nå mig ändå om det är akut!!

Ja nu vet ni det också!! =)

RSS 2.0