Ny vecka



Då var första dagen på denna nya vecka avklarad. Har haft utbildning= föreläsning hela dagen. Denna dag har varit lite extra jobbig eftersom min tandvärk har tilltagit!! *SUCK* Jag har ont i tanden som jag håller på att rotfylla, den gör dock endast ont om jag dricker varma drycker.. det kanske är normalt... eller? Men sedan har jag en molande värk i en annan tand, som jag vet måste lagas. Kanske berättat om den tidigare? Men den värken är helt vansinnig.. smärtan går inte ens att beskriva.. men det gör ont i hela kinden/käken och det har även börjat värka bak i naken på vänster sida. Jag kan inte ens strycka med handen över kinden för då tilltar värken och blir 10 reser värre. Varför då inte ta en jourtid? Tänker ni nu.. jo det är så att kommer man till en tandläkare med den rypen av tandvärka jag har så drar dom bara ut tanden eftersom det är en kindtand längstbak i överkäken. En tand man egentligen inte behöver.. därför dras den om man kommer dit akut.. vilket jag inte vill. Går man dit på sin ordinarie tid (12 maj i mitt fall) då dom bokat in en tid för så länge som behövs för att laga tanden (dom vet redan vad som måste göras med tanden för jag har varit på undersökning) så tar dom sig tid att laga den.. tro mig jag vet, förra gången jag hade värka i motsvarande tand på höger sida så drogs den ut för jag for på en akut tid.. och jag vill inte dra fler tänder... tycker jag är för ung för att bli tandlös.. eller så kanske det är dax att pensionera alla sina tänder? mindre problem då.. kanske? Eller inte.. jag får helt enkelt knapra ipren och alvedon ett tag till!



Idag när jag kom hem ifrån jobbet väntade ett positivt besked i posten, jag är beviljad a-kassa från 2010-02-01.. dock så stod det inte när utbetalningen skulle ske..men det lär väl märkas!

Nu: Svenska Holywood fruar!
Sen: Säng!!

~Theresa



Söndag= städdag som vanligt!;)



Här har städats och donats som vanligt på söndagar.. med städa menar jag ju naturligtvis att jag dammsugit och torkatgolven osv. Mathilda har varit ute och hjälpt pappa att ta in ved och nu sover både hon och Saga.

Annabel och Lisa-Marie har åkt hem till Zelda för att leka lite granna.. med leka menas att hoppa jätte studsmatta!:)

Just nu håller jag på att tvätta och planerar för middagen, idag blir det koktfisk (sej) i dillsås med kokt potatis och rårivna morötter.. alla mina barns favorit mat! Sedan så skall jag förbereda nästkommande veckas matschema!:)



15.28
Nu har Saga fått varit ute en sväng också.. med mej på gården. Jag har sprungit in och ut ifall Mathilda skulle ha vaknat, men hon sover som en stock!

Vi skall hämta tjejerna hos Zelda kl.16.00, därefter börja med maten och senare ikväll skall jag plugga lite.. hade jag tänkt!:)

Hare gött!

~Theresa



Första veckan på jobbet



Första veckan på jobbet har gått bra, dock så jobbar vi inte ännu, vi har utbildning på hög nivå. Vi kommer att ha utbildning i minst 7 veckor. Det är inte 'bara' att boka en biljett7resa även om det kan verka snabbt och enkelt när man ringer o bokar själv men det är en hel lång process. Mer vgar jag inte säga om mitt nya jobb, och det är en av anledningarna varför jag raderade inlägget före detta (om ni varit uppmärksamma så har ni sett att det försvunnit) jag blev lite osäker på vad jag fick berätta o inte.. därför raderad jag det. Men jobbet verkar skit kul iallafall!:)



Idag har vi alliopa varit på Wilmars och fikat tillsammans med Jocke, Lisa och Alva. Och barnen fick springa omkring och leka i lekparken bredvid. Tillfälle för Mathilda och Saga att inviga deras galon dressar jag köpt på Tradera. Dom åkte rutchkana som galnngar!

Och nu har Martin åkt till Ljusdal för att handla.. han är på hemväg nu!:)


Mathildas galonisar!


Sagas galonisar!

Fortsatt trevlig lördag allesamman!!

~Theresa



JOBB!!!



Börje från Sykes ringde idag.. för en stund sedan.. han erbjöd mig jobb, med start imorgon kl 8.00!! Gahhhh! Här är det snabba ryck.. nu måste jag fixa dagis tiderna och fixa in Annabel och Lisa-Marie på fritids.. Och sedan måste jag ändra tandläkar tiden på måndag till en kvälls tid istället (om dom har).. ujuj allt vart en enda röra helt plötsligt.. men det är väl sådant som händer. Blandade känslor är det dock.. glad över att ha fått jobb, men även orolig och nervös att jag inte klarar av det.. men jag har ju jobbat på Monetar som telefonförsäljare! Och har man jobbat som telefonförsäljare så klarar man ju allt säger 'dom' ju.. telefonförsäljare är ju ett av dom svåraste yrkena som finns.. och det kan jag intyga! Jahapp då måste man ta och leta en outfit att ha på sig imorgon då!

~Theresa



Hurtig värre..



Imorse promenerade jag med Mathilda och Saga till dagis, dom åkte vagn alltså.. jag gick. sedan när jag lämnat dem på dagis så gick jag direkt på en lång 9km promenad (Jag gick inte hem mellan dagis lämningen och promenaden).. när jag kom hem så duschade jag (och gjorde en intensiv hårinpackning).. det är varm vår sol ute och då blir det svettigt om man motionerar med skoter jackan på!;) Sedan vid 13.50 tiden promenixade jag till skolan för att möta Annabel och Lisa som slutade då och sedan promenerade jag vidare upp till dagis och hämtade Mathilda och Saga.. efter det promenerade jag till affären och köpte bacon och för att slutligen promenera hem.. hurtiga 'lilla' jag!

Jag har också tänkt promenera 6 kilometers rundan ikväll.. efter Navy CIS.. men vi får se hur det blir med den planeringen! Jag brukar ju få problem med ischiasen när jag promenerat för mycket så vi får se hur ryggen mår ikväll!

Mathilda och Saga sover nu.. dom sov inte så mycket på dagis idag så dom var helt slut när dom kom hem! Annabel och Lisa-Marie är ute och leker med ett par kompisar.. hos deras (kompisarnas) farmor o farfar som bor ettpar hus längre ner på gatan!

Nepp nu är det kaffedax, men först en dos ipren och en dos alvedon mot tandvärken!

~Theresa



Snart är denna helg över också..



Söndag kväll då, och snart måndag igen.. och då är flickorna tillbaka i skolan efter påsklovet! Dom tyckte inte alls om att måsta gå i säng i 'normal' tid nu ikväll! :)

Här har det varit en jätte fin solig och varm vårdag idag.. tyvärr så fick jag spendera den inne för huset behövde städas.. så det har jag alltså gjort idag och här är det näst intill kliniskt rent nu... hur länge det nu kommer att vara när man har kladd monster som Mathilda och Saga.

Men sen så hade jag inget emot att vara inne idag eftersom 'lingonveckan' börjat och då lever jag inte normalt eftersom den är så riklig! Men tydligen så har apoteket nå piller som heter Cyklo-F som skall hjälpa mot det, så det måste jag ta och pröva!

Nu: Bones
Sen: Promenad

~Theresa



Ingen rubrik



Jag har fortfarande tandvärk och på ICA hade dom inget starkare än alvedon och ipren. Dock så fick jag ett tips av Johan (kassören på ICA) att ta en alvedon tillsammans med en tablett ipren.. det funkade tydligen jätte bra på tandvärk sa han (hans egna erfarenhet).. så jag köpte alvedon och iren och hinkade i mig en av varje när jag kom hem och trot eller ej men det funkade näst intill på en gång.. så inatt har jag sovit som en bebis.. Tack Johan för tipset!



Idag är det då lördag och sambon har åkt till Ljusdal för att handla, och till middag ikväll så blir det köttfärsgryta till middag! *Mumms*

Sedan är det väl inget annat planerat mer än att jag skall gå en prommis.. blidde ingen igår för jag var så trött efter att inte fått sova natten innan, plus att jag hade haft ont hela dagen.. trotssmärt lindringen så var jag fortfarande en aningens däckad!



Mitt tips för dagen: Joey New York quick Deep Line Plump och Boots no7 intensive line filler! Works wonders on Deep/ fine lines and wrinkles.. dock kostsamma och inget för en arbetslös fyrabarns mor som jag! :(

Trevlig lördag allesammans!

~Theresa

Hemma



Vi kom hem hel och välbehållna kl.23.00 igår kväll, men alla var vi trötta. Och trots att Mathilda och Saga sov i x antal mil och vaknade först när jag parkerade hemma på gården och började plocka ur dem ur bilen, så somnade dom på en gång efter vi bytt om till pyjamas på dem och lagt dem i sängen.. och sedan var det inte ett ljud ifrån dem på hela natten förrän nu på morgonen.

Dock så har jag inte sovit alls i natt så jag är super trött. Min tandvärk (inte i den tand som håller på att rotbehandlas) satte igång på allvar en stund efter att jag gått i säng.. hela kinden värkte och jag kunde inte ens gapa.. jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv, jag grät av smärta.. inte ens fyra ipren hjälpte. Hoppas dom kan fixa den snart.. så jag slipper smärtan!

Men iöverlag var gårdagen bra.. Mathilda och Saga tyckte det var jätte kul att träffa mormor.. dom har ju inte sett henne sedan jul! Dock så var Bella o Lisa inte helt glada över att dom inte fick stanna tills på söndag!

Nepp nu skall jag klä på småttingarna och promenixa till affären och se om dom har starkare värktabletter än Ipren.. som inte är receptbelagda då...

~Theresa



Pain killers!



Hittade en halv karta Ipren i innerfickan på min gammla vinter jacka!! Woop woop.. the night is saved.. derekt översatt! ;P

Nu: Efterlyst Sen: Säng

Najt najt igen! ;)

~Theresa



I'm in Pain!



Ja då har man vart till tandis då.. och som jag trodde var dom tvungen att rensa mer och sätta i en tillfällig fyllning med bakterie dödande medel eftersom tanden inte var helt död ännu.. så nu måste jag tillbaka den 19/4 och göra själva rotfyllningen!! *SUCK* Men hur dum kan man vara att man inte köper värktabletter efter att ha varit och fått tre rotkanaler rensade med filar i över en timma?(!) Nu när bedövningen släppt så har jag en sån j*la molande värk i hela kinden och höger över käke!! Känner på mig att det blir en LÅÅÅÅÅÅNG natt i natt!! Typiskt! Det positiva i det hela är dock att nu har jag så ont i den rot rensade tanden att jag inte märker av tandvärken i den andra tanden lika mycket! :)

Men så en fråga rent allmänt då.. när man ligger där i tandläkar stolen med munnen vid öppen, tre filar om sticker ut ur vardera rotkanal, med en sug i munnen, en tandläkare som filar.. du får inte överhuvudtaget stänga munnen (och käken värker som f*n) för då går filarna av.. så ligger man i över en timma.. och ställer tandläkaren en fråga "Gör det ont eller är det bara obehagligt?" Jaha vad svarar man på det.. fram för allt hur svarar man på det med munnen vidöppen, och alla grejer i munnen.. utan att kunna stänga den.. ja jag försökte iallafall.. och det lät något som oehali (obehagligt)! Hehehe... men hon verkade förstå vad jag menade iallafall.. dock så undrar jag varför dom ens ids fråga när man typ inte ens kan svara?!

Sedan så har jag äntligen fått svar på varför dom (tandläkarna) skrattat när dom sagt 1_6.. som tanden jag rotfyller heter.. höger överkäke, tanden näst längst bak.. det är nämligen en av dom besvärligaste tänderna att rotfylla.. den är svår att komma åt och har tre kanaler som är böjda!! Tandläkar skämt alltså = "1_6 ASG"!! :))



Ikväll blir det ingen prommis dels för att jag har ont och dels för att jag skall upp tidigt imorrn för att åka uppöver för att hämta tjejerna hos mormor!

Najti najt!

~Theresa





'Det tar sig'- sa mordbrännarn'



Veden vi fick igår var inte i torraste laget.. neheeej då.. ganska så sur måste jag säga. Martin startade en brasa innan han for imorse och jag gick ner efter ett tag för att se om det fortfarande brann, men icke sa nicke. brasan hade slocknat.. och det tog mig två timmar att få fyr på veden.. men tillslut så gick det min väg.. skamm den som ger sig!! Förhoppningsvis hinner veden som Martin staplat i källaren torka lite innan vi skall elda nästa gång.. och det var 10m³ vi fick igår och inte 6m³.. men som jag skrev igår så är det inte lätt att räkna rätt från fönstret jag tittade ut ifrån!;)

Nu börjar vi gå emot varmare tider också så nu behöver vi ju inte elda lika mycket.. så förhoppningsvis gör vi inte av med så mycket ved framöver, det har gått så ofantligt mycket ved nu i vinter så kallt som det har varit!

Nepp nu måste jag gå och sära på två små bråkstakar!

~Theresa



Tandläkaren



Idag skall jag då vara hos tandläkaren för rotbehandlingen.. dock så blir det nog ingen rotfyllning idag. Jag har nämligen fortfarande ont i tanden speciellt när jag tuggar på den sidan så gör det ont, vilket betyder att tanden inte är död ännu och då måste dom rensa ännu mer och vänta ett par veckor till innan dom rotfyller.. trevligt att få dom där underbara filarna i munnen igen... NOT! Måste också komma ihåg att be att få det där skriftliga kostnads förslaget, jag skulle fått tidigare.. men dom måste ha glömt bort det. Behöver ju ett sånt om jag skall söka bidrag från olika fonder mm. för hjälp med betalningen.. även om det finns en tandvårdsförsäkring och f-kassan betalar en del vid extremt höga tandläkar räkningar så måste man ju betala x antal tusen själv innan den försäkringen börjar gälla!!

Just nu är det bara jag och Saga vaken (Martin också då, men han har åkt till jobbet).. Mathilda sover som en sten. Vi har inte så mycket planerat idag förrutom tandläkaren, men jag skall inte vara där förrän kl. 16.00, så Martin slutar tidigare idag så jag slipper ta med mig småttingarna dit..

Vi väntar förresten tillökning också.. NEJ inte jag! Lilla My våran kissemiss väntar kissebebisar.. vet inte exakt när men inom en snar framtid för hon är extremt tjock om magen!!

Have a Nice Day!

~Theresa



Äntligen VED!!



Vi har fått snåla på eldandet under några veckor för vi nästan haft slut på ved.. och igår gick det inte att snåla mer för då tog det slut.. tog väl egentligen slut i söndags och vi eldade flis igår.. Men nu har ved guben varit hit och levererat VED ca 6m³ tror jag.. dock lite svårt att räkna där jag stod och tittade ut genom fönstret.. men jag får iallafall duscha varmt imorgon!! Woop woop

Snart är det dags att laga mat, idag blir det körv stroganof tror jag.. om jag har lök!

~Theresa



Påskhelgen över



Ja då var man tillbaka till vardagen igen då för nu är påsken över och Martin tbx på jobbet. Men det är ju fortfarande påsklov så Annabel och Lisa-Marie är fortfarande hos mormor, jag åker upp och hämtar dem på torsdag.. till deras förtret dom vill ju hellst stanna tills på söndag.. men tyvärr så får man ju inte alltid som man vill.. ;) Jag ringde till dagis nu på morgonen för att tala om att Mathilda och Saga får vara ledig under denna vecka också.. dom behöver väl lite påsklov dom med.. fast jag fick så dåligt samvete över det.. men ni känner ju mig vid det här laget och jag får ju dåligt samvete för absolut ingenting!

Idag skall jag och småttingarna åka till Färila, jag måste till apoteket och köpa mer Nicotinell sugtabletter.. ni vet sånt där rökavvänjnings hjälpmedel.. även nå värktabletter behövs för jag har tandvärk.. har tid hos tandläkaren nu på onsdag men det gäller inte tanden som jag nu har ont i utan det är del två av min rotbehandlings process.. men dom kanske är snäll att kika på tanden det värker i också!:)



Sykes har ju fått avtalet med SAS.. dom har ju gått ut i medierna nu.. vi får väl se om dom hör av sig till mig framöver efter intervjuerna är avklarade.. dom behöver ju anställa ca 35-40 pers. Jag blir dock inte kallad till intervju.. förmodligen.. eftersom jag är intervjuad och klar sedan två år tillbaka.. har man varit där på intervju en gång så behöver man inte gå på anställnings intervju igen utan bara skicka in en intresseanmälan och ev. en uppdatering på CV:n.. sedan hör dom av sig med ett jobb erbjudande om dom tycker man passar för jobbet osv. Ja ni förstår säkert!:) Men vi får se vad som händer...

Nepp nu är det frukost tajm!

~Theresa



Glad Påsk



Ja idag är det då Påsk Afton, här händer väl inte så jätte mycket, vi har varit in till Ljusdal och handlat.. Martin, jag och småttingarna. Annabel och Lisa-Marie är ju uppe hos mormor, jag åkte upp med dem igår.. resan upp och ner gick hyffsat, men resan ner var jobbigast. Jag kom inte iväg ifrån mamma förrän kl. 18.00 (vi var framme där kl. 13.00) eftersom jag stannade och åt middag och min far åkte ner till Nordingrå (från Ö-vik) för han ville träffa mig också.. har ju inte sett honom sedan Jul. Iallafall så vart det mycket mörker körning ifrån Sundsvall och jag hatar att köra E4:an imörkret eftersom jag har noll mörkerseende.. och får jag mötande bilar (även om dom bländar av) så är det kört dom stör min sikt att jag inte vet var vägbanan är, vart mitträcket är eller vart vägen svänger! Spelar ingen roll om jag tittar på väg kanten bort från bilarna.. dom bländar mig och stör min syn ändå. Jätte hemskt.. jag kör typ i blindo och hoppas på det bästa.. men hem kom jag iallafall, hel och välbehållen kl.22.40 igår kväll! Åker upp och hämtar dem på fredag eller lördag nästa vecka!

Glad påsk på Er alla!!

~Theresa



Skärtorsdag (april april dagen)



Idag slutade Annabel och Lisa-Marie kl. 11.30 och när dom kom hem så bytte dom om och sminkade sig till påskkärringar med mammas smink (men mammas hjälp så klart).. sedan inväntade dom en kompis (Alexandra) och sedan gick dom ut för att knacka dörr som påskkärring då! Dom var ute i ca. 2 timmar innan dom kom hem igen och var genom blöta, det spö regnade visst ute!!! Annabel bytte om och hon och Alexandra gick en sväng igen men Lisa-Marie bestämde sig för att stanna hemma.. Annabel har precis kommit hem.. åter igen dyblöt. Så nu har dom gått färdigt. Jag har haft fyra påskkärringar som kommit till min dörr.. dock varje gång jag tar fram godis skålen och tar med den till dörren så skall ju Mathilda och Saga ha också.. och sedan står dom nedanför skåpet jag förvarar godiset i och gnyr 'meja mamma, meja'... snart lär det nog inte vara nå mer godis kvar till påskkärringarna!! ;P



Ikväll så är det packning som gäller.. för fulla muggar eftersom att i morgonbitti så åker jag uppöver med Annabel och Lisa-Marie som skall vara hos mormor under påsklovet!:) Hoppas bara det inte är så mycket trafik på Långfredag men jag tvivlar på att jag har sådan tur.. jag får se till att vi åker härifrån så tidigt som möjligt och att bilen är packad och klar ikväll!

~Theresa




RSS 2.0