*TBC ( Tuberkulos)*

Jag fick ett brev ifrån Lungenheten i Gävle, det stod att jag måste infinna mig på Hudiksvalls sjukhus den 27/1 för att jag och Saga bör testas för TBC. Det har visats att under tiden vi låg på BB.. några timmar.. så var det en annan kvinna där som hade TBC. Så alla som vistats på BB mellan 11-15 oktober 2008 måste testas för tuberkulos, även om man inte insjuknat så kan man ha ett latent (vilande) virus som kan bryta ut längre fram i livet! Om jag har ett vilande virus så smittar jag inte som tur är, för jag kan inte göra TBC testet den 27/1 för då är vi på Akademiska i Uppsala för Mathilda skall opereras för sin höftledsluxation. Vi läggs in redan nu på måndag (19/1) för hennes en veckas sträckbehandlig. Vi har lyckas förhandla till oss så vi får patient hotellet gratis, för 800:-/natt i 14 dagar hade vi inte kunnat betala! Men iallafall så pratade jag med TBC sjuksköterskan idag och hon skulle höra av sig med en ny tid för TBC testet.. *SUCK* allt verkar gå på tok nu för tiden!! =/

*Akademiska sjukhuset i Uppsala del 2*

På måndag 19 januari läggs Mathilda in på akademiska sjukhuset i Uppsala för sträckbehandlingen. Hon kommer att ligga i sängen i en vecka med benet upp i luften med mot vikter som skall hålla upp benet och sträcka ut muskler och blod ådror mm. Och tisdagen den 27/1 så skall hon opereras. Eller dom skall till o börja med söva henne och försöka dra in höften i rätt läge, fungerar inte det så opererar dom direkt under samma narkos! Både Martin och jag åker ner, vi har fått reda på att vi får patient hotellet gratis.. som tur är. För 800:-/natt hade vi inte kunnat betala, det blir ju 11200:- för dom 14 dagar vi blir där nere! Mamma kommer ner på söndag för att ta hand om Annabel och Lisa-Marie, men hon kan bara vara här tills den 26/1 och då kommer Stg ner igen.. (Stig är Martins pappa) och han tar hand om dem tills vi kommer hem igen..

Vi har en jobbig tid framför oss, men förhoppningsvis går allt smidigt! =) men jag kommer hålla er uppdaterad!

KRAM

*Två Egna Steg*Mathilda har tagit två egna steg idag! =) Hon är sen igång utvecklingen pga. sin höftledsluxation.. Vore dock synd om henne om hon börjar gå nu före operationen, för efter operationen kommer hon typ vara orörlig i ett halv år! =(

Note to self: Be Martin köpa bacon och mjölk när han slutar jobbet! ;-D

*Skridsko kalas*Annabel och Lisa-Marie har fått en inbjudan till Wilmas (en klass kompis till Annabel) kalas. Det skall vara en skridsko kalas, nu på söndag! Så nu måste vi iväg imorgon och köpa en pressent åt Wilma och ett par skridskor åt lisa-Marie för hon har inga!! Det är tur att Lisa-Marie har små fötter för då kan vi köpa reebok jofa skridskor som är en barn skridsko som enbart kostar 299:-! =) Hon har aldrig åkt skridskor så hon är lite nervös, men hon får ta med sig sparken och ha den som hjälp!

*Cooling*


Linslusen Mathilda in action! ;-)

*Nu så*

Har svärfar åkt hem, han får nu vid 11.00 tiden. Om ca 1 timme så skall jag åka och hämta Annabel på skolan, Lisa-Marie är ju ledig på fredagar.

Jag har också lagt ner Mathilda och Saga för att sova middag nr 1. Mathilda som är 16 månader brukar oftast sova två middagar. Idag var hon väldigt trött när jag la henne för hon vaknade tidigt, krin 6.00 tiden. Saga som bara är tre månader brukar sova väldigt ofta naturligtvis! =)

Idag är det plus grader här.. väldigt stort väder omslag efter att haft typ -15-20 grader dom senaste veckorna.. men sånt är livet nuför tiden.. tyvärr

Nepp nu skall jag ta o göra nån nytta...

*Svärfar*

Min svärfar Stig är här på besök, han kom i tisdags för att vara barnvakt åt Annabel o Lisa-Marie när sambon o jag åkte till Uppsala i går. Han har bestämt sig för att stanna någon dag extra för att hjälpa till lite granna. Han försvann in till Ljusdal tidigare för att köpa en ny sopkvast ( den gammla hade han sönder igår).. sedan hade han köpt kol tabletter till hunden som har diarré.. igen! *SUCK* Plus att han hade köpt tätnigs lister till fönstrena på botten våningen så nu har han tätat fönstrena, Stig hade irrat omkring hela dagen i Ljusdal för att hitta dom där listerna! Nu har han gått ut för att hämta ved.. i mörkeret!! Snacka om att han har lite att göra nu när han gått i pension, han var något av en arbetsnarkoman tidigare, egen företagare som han var!

Själv skall jag strax göra middag, det blir bara makaroner och korv idag. Jag är helt slut efter dagen. Det var ju skolstart idag efter jullovet så jag gick upp tidigt för att få iordning tjejerna och skicka dem till skolan.. sedan tog jag Mathilda till dagis. Sedan åkte jag och hämtade alla tre vid 14.00.. eller jag typ bytte barn.. Lisa- Marie for till en klass kompis och Annabel tog med sig en klass kompis hem.. Felicia hette hon så dom har härjat på här hela dagen!! Jag hämtade Lisa-Marie kl. 16.00 och Stig skjuttsade hem Felicia vid 17.00 tiden!

Nepp nu skall jag laga mat innan jag måste amma Saga! =)

*Tomtenissar*Mina fyra töser alldeles efter julfiradet/ lucia firandet på dagis! Visst är dom väl söta?! =)

Saga

Detta är Saga hon är 3 månader. För er som inte vet så blev jag mamma igen den 15 oktober 2008

Detta är Saga. för er som inte vet så blev jag mamma igen den 15 oktober 2008. Hon hade bråttom till världen och kom iframsätet på våran bil när vi hade 10 mil kvar till BB! Men allt gick bra och hon mådde bra.. hon var 50cm lång och vägde 3700g. Och denna gången fungerar amningen bra! =)

*Akademiska sjukhuset i Uppsala*


Igår åkte Martin och jag med Mathilda till Akademiska sjukhuset i Uppsala för att träffa en specialist ang. Mathildas höftledsluxation. Det var en LÅNG dags utflykt!! Barnens farfar kom ner och var barnvakt till Annabel och Lisa-Marie.

Vi fick lite information om vad vi har att vänta oss en tid fram över.. och det kommer inte bli roligt alls!! V.4 skall Mathilda ner dit för en sträckbehandling i en vecka. Hon kommer ligga i en säng med vänster ben i någon utsräcknings grej för att sträcka ut muskler, senor och blod ådror så att dom kan fixa till benet med en operation.. hon kommer typ ligga till sängs i en helvecka i denna sträck grej. Sedan v. 5 blir det operation och då kommer hon också få detta höft gips som hon skall ha i 4-6 månader. Vilket innebär att hon har benet utåt åt sidan i gips så hon kan inte sitta i en barnstol vid bordet bland annat. Det innebär också att vi måste köpa en ny bilbarnstol för hon komer inte få plats i den vi har, hon får inte heller plats i en enkel barnvagn utan måste ha en syskonvagn helt sjäv vilket inebär att om jag skall ut själv med både Saga och Mathilda så får inte Saga plats i sysknvagnen bredvid Mathilda utan jag måste förmodligen ha henne i en bärsele på magen! =O

Nu är ju frågan hur vi skall göra under den veckan hon har sträck behandling. Om det räcker att bara Martin är nere i Uppsala med henne eller om vi båda skall vara där. Nu är det ju så att bara en förälder får bo på sjukhuset, den andra måste bo på hotell. Sedan så har ju jag annabel och Lisa-Marie som går i skolan, jag har ingen här i Los som kan vara barnvakt, utan mina barnvakter bor 36mil härifrån och det är ju svårt för dom att bara lämna allt för att komma ner hit och vara barnvakt i två veckor. sedan har jag ju Saga också som jag ammar osv. När det är själva operationen v.5 så vill vi ju båda vara där, men måste båda föräldrarna vara där under sträckbehandlingen? Är man en dålig förälder om man inte är där? Suck, vet inte hur vi skall lösa detta, jag vill vara där och kommer få så dålgt samvete om jag inte är där nere med Mathilda och Martin, men jag vet inte om jag kan jag har ju dom tre andra flickorna också!! HJÄLP!!

Jaja, vi kommer nog på nått innan det är dax!

RSS 2.0