Grattis Bellabrud!Idag fyller min stora tjej hela 10 år.. en stor sak att fylla två siffrigt har jag fått höra! Hon har fått pressenterna redan innan hon gick till skolan. men största pressenten är nog att Mormor moster Kattis, Erik och hundarna kommer ner på besök. dom är på väg nu och är här någon gång under eftermiddagen, vilket dom minsta också ser fram emot, det enda jag hört sedan igår kväll är 'momo komma hit snart'!

Jag är också hemma från jobbet idag för vård av barn, i onsdags ringde dom ifrån dagis och sa att det rann ur Millas öra men hon hade inte ont och ingen feber så vi behövde nog inte åka hem. Vi tog dock VAB igår också och for till BVC där doktorn konstaterade att hon haft en öron infektion och trumhinnan hade spruckit.. hon måste ha haft ont, men hon har inte klagat alls! Vi fick iallafall penicillin (kåvepenin) för att hjälpa det läka fortare.. men hon blir tydligen illa mående av den och hon hade spytt ner hela sängen inatt.. och soffan i TV rummet.. sedan lagt sig att sova på den kräkfria sidan av soffan och det var där jag hittade henne imorse. Så därför är jag hemma idag!

Jag var också till tandis igår och rotfyllde min tand.. nu börjar vi snart bli klar med min mun.. hade tre gånger kvar.. men då insåg tandläkaren igår att den 10 mars är han inte här.. och det är viktigt att vi blir färdig före 18mars då karensen hos försäkringskassan går ut.. just nu får jag ju 80% rabatt eftersom jag spenderade typ 15000:- där under 2010. Därför så bokade han en heldag med mig den 3 mars. Han och en till tandläkare kommer jobba med mig.. bland annat skall en tand dras och en del tänder slipas till för att få plats med en brygga.. och jag skall få två kronor insatta!! Kommer ta några timmar. Tur är väl att jag tagit ledigt hela den dagen!!

Nepp nu måste jag fortsätta städa!

Kramen

/TheresaSen besökVi fick besök rätt sent igår av några bekanta till Martin Robert och Ulla heter dom den där Robets Mamma och deras tre årige son. Dom hade varit till Karlstad och köpt en Ragdoll oc på väg upp bestämde dom sig för att bjuda in sig själv hos oss på middag. Vi hade dock ätit redan (tacos) men som tur är var det lite över som jag kunde bjuda på. Dom for igen vid 21.00 tiden! Tycke man borde säa till igod td inan man skall våldgästa folk!!
---

Idag skall det städas och vi kanske får mer besök idag av "Bommen" en annan bekant till Martin som jag inte träffat sedan midsommar 2004. Han hörde dock av sig för nåra dar sedan ialla fall!!

Nepp frukost dax!

/ TheresaRoligaste samtalet m. en kundEn man ringde in idag och hade en förfågan om sin bokning från Arlanda till London i april, han bröt kraftigt på Engelska. Samtalet löd:

Jag: - Goddag du pratar med Theresa Lundgren, hur kan jag hjälpa till?
Han: -Hello can I speak english with you?
Jag: -Yes.
Han -Good, I have a question about my booking to London from Arlanda.
Jag: - OK?
Han:- Yes it says my plane is leaving 04.15 in the morning and I am worried about that.
Jag: -Ok, a Sk flight?
Han: -Yes you are working at SAS or?
Jag -Eh yes
Han: So then it's an Sk flight!
Jag: - Yes I was just wondering coz SAS rarley has flights departing at 04.15 in the morning. 
Han - Well mine does it's SK1529 (minns inte vilket flt nr det var)

Jag kollade upp flyg nummret i min data bas, sedan fortsatte samtalet.

Jag: -Sir, your flight is departing at 16.15
Han: - No, it says 04.15 on my papers so you are misstaken
Jag: - No if you are booked on SK1529 it departs at 16.15
Han: -No you are misstaken young lady... (lång paus).. by the way what does pm mean?
Jag: - PM? That's latin för post meridiem I think. Which basically means past midday and is used in english speaking countries to deterimine times between noon and midnight.
Han:- Are you sure it really says here 04.15.
Jag: -Yes, after 04.15 it says pm right?
Han: -Yes
Jag: -Well then it's 04.15 pm which is 16.15 in Sweden
Han:- Ok so what does am mean then?
Jag : -That's the opposite of pm and means ante meridiem in latin and is times between midnight and noon and also used in english speaking countries.
Han:- Aahh you're like a dictionary!
Jag: yes Iget that alot
Han:- OK have a nice day
Jag:- You too Bye bye

IQ- fiskmås eller vad?

// Theresa
Äntligen helg!Lördag..at last! Dom sista två dagarna på jobbet har varit rätt jobbig. Orsaken är dock att jag var till tandläkaren på torsdag morgon och fick pelare insatt i två tänder.. dom fick bla. plocka bort lite tandkött för detta och jag fick ligga och gapa i 1,5 timme..så mn trut är rätt så öm nu!!

Idag blir det dom vanliga helg sysslorna bl.a tvättning, städning och stor handling i Ljusdal. Sedan har vi väl inte så immla mkt. inplanerat, mer än att slapp då. Och Bella och Lisa vill sova över hos nå kompisar, men vi vet inte ur det blir ännu!!

/ TheresaRedan framme vid februari dåUjuj vad tiden går fort.. nu är det inte långt kvar till jul!;P Jag skall strax iväg til jobbet, jag far själv idag eftersom jag skall en omväg via Remmen som det heter och hämta Anne- Lie som inte har körkort. Skall hämta henne både idag och imorrn.

En annan glad surprise är att jobbet lagt vårat schma för hela året annars gör dom bara två veckor isträck.. och man går ibland ovtandes typ till veckan innan. Och jag jobbar bara 8-17, inga super tidiga skift (7-16) eller sena kvällar (10-19, 13-22) och inga lördagar och söndagar. Dock jobbar jag kanske röda helgdagar som innfaller mitt i veckan.

Note to self:söka ledigt till jul... inte att för glömma!!

Nepp nu måste jag fixa iordning moi!!

Kram!

/ TheresaRSS 2.0