Årets sista dag



Ja då var man framme vid nyårs afton då, årets sista dag! Det blir ett lugnt nyårs firande här, bara jag, sambon, Milla och Saga. Annabel och Lisa-Marie blir kvar i Ö-vik tills imorrn. Det var meningen att jag skulle möta svärmor m.ungarna i Hudik igår efter dom varit på teater i S-svall, men teatern slutade kl. 20.00 och det är nästan 2 timmar mellan Sundsvall och Hudik och två timmar mellan Hudik och Loos så det skulle blivit alldeles försent för alla parter!! Melker, svågern, skall lix ner hit imorgon och hämta Lexusen så då kan han ta med sig kidsen då.

På meny ikväll står Monels frestelse (Potatis och skink frestelse) istället för Janssons, steker lite prinskorv och köttbullar till. Till efterrätt blir det Hovdessert.. ett finare namn för Marrängsviss!! Tänkte prova en ny variant.. jag brukar alltid ha vaniljglass men idag blir det med både vanilj och chokladglass..Mumma!!=)

Annars blir det lugnt inge mycket alkohol haltiga drycker.. jag skall ju upp och jobba imorrn, vet inte ens om jag blir uppe till 12 slaget, men vi får se!!

Detta kanske blir årets sista inlägg, om så är fallet vill jag önska eder alla ett GOTT NYTT ÅR!!

//Theresa



Morrn'



Sitter här och funderar på om jag skall baka lite, några saffrans längder, kanel bullar och kakor till Nyår, men vi får se vad jag hittar på.. min frys rymmer ju inte så mycket fast det är en rätt står 1,70m frys. Milla och jag är vaken Saga sover och M är på jobbet.

Imorrn kväll kommer Bella och Lisa hem och snart är det helg och då jobbar jag 9-17 på lördag och 9-19 på söndag. Martins bro Melker kommer förbi nu i helgen också, för att hämta Lexusen som han köpt av oss.. blir skönt att bli av med den.. måste dock leta rätt på ägarbytes papprena.. beställde nya för nästan ett år sedan men sedan vart dom blev av har jag ingen aning om!!

Nu vill Mille se 'Jag Är en Gummi Björn' på youtube!!

//Theresa



Simba



Jag var tvungen att släppa ut lille Simba nu, jag hade j tänkt hålla honom inne mkt längre än så men hann är tydligen inte lådtränad och fattar ite vad kattlådan är tillför så han har hållit sig sedan igår (i Söndags avlade han sina behöver i kattburen på väg ner).. och nu var han desperat och jamade som bara den.. hoppas bara ite han går vilse.. men han behöver ju få göra det han behöver stackarn!!

Nu skall jag duscha och sedan skalll vi ner på affären när dom små vaknat från tuppluren!!

//Theresa





Sista Tisdagen 2010



Har små tråkigt, finns inte så mkt att göra när man är hemma om dagarna.. när allt är gjort menar jag.. håller dock på att tvätta en maskin och jagar små bus troll (Milla och Saga).. men annars så håller jag på att förgås av leda faktiskt.. jobbar dock lördag och söndag som kommer, men fram till dess är jag ledig... och har tråkigt. det kanske känns extra långtråkigt eftersom Annabel och Lisa-Marie är uppe i Ö-vik.. men dom kommer hem på torsdag!

Idag skall jag handla lite tänkte jag.. och tvätta lite mera och sedan pyssla om amåttingarna och Simba!=)

Kram

//Theresa



Hemma efter En trevlig julhelg



Vi kom hem inatt..efter att ha kört 36 mil i världens snöoväder med noll sikt överhuvudtaget. Men alla billister och övriga fordon tog det rätt lugnt så det var inga olyckor.. var väl ett par tomtar som envisades med att köra om även fast det egentligen inte var lämpligt.. men dom klarade sig iallafall.

När vi km hem fick vi smäre shock.. SNÖ har nog kommit mer snö här än någon annanstans, vi fick parkera på vägen och skotta fram huset.lillbilen och parkeringen innan vi kunde köra in på gården. Det var ca 8dm snö.. alltså nästan en meter snö som vi fick plöja igenom med skyfflar.. vi höll på ett bra tag kan jag säga.

Annabel och Lisa-Marie är kvar hos farmor.. dom kommer på torsdag kväll. Dom skall åka med farmor och kusinerna på teater i Sundsvall på torsdag kväll och sedan hämtar vi dem där eller så möts vi i Hudik.

Jag fick även med mig en Simba hem..eller Diesel och Gustaf som den också kallas, men kärtbarn har många namn som man säger. Vad är nu en Simba undrar ni säkert? Jo det är en knallorange/röd kattpojke på 6 månader.. jag tar en foto på honom när jag får möjlighet så att Ni får se hur fin han är!!=)

Måste snyta småttingarna nu!!

//Theresa



Dan före Dopparedan!!



Fortfarande hemma och VABAR, hoppas dom små liven hinner krya på sig innan tomten kommer imorgon. Vi åker uppöver ikväll, efter 18.00 då M kommit hem ifrån jobbet så här packas det för fullt.. jag har dragit ut på packandet iom. att jag varit hemma hela veckan så har jag inte känt nån brådska eftersom vi ändå inte åker förrän ikväll.

Igår kväll hade Martin och jag en julklapps inslagnings kväll me glögg och julmys. Insåg dock imorse att jag glömt köpa det som ståröverst på Lisa-Maries önske lista, nämligen Tobbes Trollerilåda!! Så nu försöke jag desperat få tag i syrran och för att be henne springa in på leksaks affären i Ö-vik och köpa en om hon är ute och julhandlar idag. Jag hnner inte ta mig ill nån leksaks affär.. visst jag skulle kunna släpa med mig alla barnen i bussen och åka en snabbis in till Ljusdal, men känns inte så kul att göra det ensam dan innan julafton.. dels är det nog Mycket folk ute och det är -25ºC och jag vill inte bli stående efter vägen med fyra unga i den kylan!!

Nepp måste fotsätta!!

Kramen.. GOD JUL!!

//Theresa



Hallongrottor



Jag har försökt mig på att baka hallongrottor i två omgångar idag, och misslyckats båda gångerna. Fattar inte hur jag kan misslyckas med nått så enkelt som hallongrottor!! Första omgången vart total katastrof, smeten bublade upp ur formarna i ugnen och allt brändes.. just då i det ögonblicket fattade jag inte vart det blev fel, förrän jag läste på hallonsylts burken.. det var inte Hallonsylt utan hallon marmelad.. ite konstigt att det vart pannkaka. Andra omgången gjorde jag nu ikväll.. men riktig hallonsylt, dom vart dock inte så bra som jag ville.. dom sjönk i hop lite i ugnen och på en del kakor flöt sylten ut med degen och på en del vart sylten bara en pytte skit röd sak i mitten..
Har googlad nu ikväll och insett att jag gjort ett på tok för litet fishål i degen där sylt klicken skulle i.. så imorgon blir det ett nytt försök.. tredje gången gillt för jag blir hemma då också eftersom Saga hade 4oº feber igen nu på eftermiddagen.

Imorgon tänkte jag också göra kolakakor, nötchokladrutor och choklad snitt.. borde inte kunna misslyckas med dom kakorna också.. jag har bakat allt detta mer än en gång.. så jag borde inte misslykas.. dock så är det flera år sedan sist. Bullarna vart dock lyckade!!

Snart jul.. STRESS!!

//Theresa



VAB



Förra årets scenario verkar upprepa sig igen. Jag har tre sjuka barn av fyra möjliga.. och det är bara några dagar till jul precis som förra året men den här ången är det åtminstånne inte magsjuka!!

Får dock dåligt samvete att jag är hemma så nära inpå jul då jag kommer vara ledig, men är barnen sjuka så är dom, Martin kan ju inte vara hemma idag för han var ju hemma ons, tors och fre förra veckan för Saga hade feber. Vi trodde dock hon tillfrisknat för hon var pigg fredag kväll och på lördagen men så i går morse vaknade hon med 40º feber, Mathilda vakade med 39º och Lisa-Marie med 38,6º. Jag han dock baka igår både kanelbullar och mina saffrans flätor.. på kvällen efter maten så drack vi glögg och åt pepparkakor och klädde granen.. Hel mysig helg!!

Funderar dock på att baka nått mer idag eftersom jag lix vabar, men vi får se vad som händer!!

//Theresa



Helg+julstök



Börjar bli lite stressigt nu, inför julen alltså. Idag skall här bakas kanelbullar, lussekatter och mina extremt populära saffransflätor.
Imorgon blir det några kaksorter, bla. brownies och nötchoklad rutor och någon sort som inte innehåller vare sig choklad eller öter.. jag gillar nämligen den kombinationen.. men måste ju variera också!!=) Tänkte också försöka hinna med choklad fudge också.. till veckan efter jobbet så blir det till att tillaga lite julgodis också..Stress!!

Nästa år så måste jag ta ut semester vid jul.. 3 veckor på sommaren och två vid jul så att allt inte kommer i sista minuten!!

Här snöar det fortfarande och verkar inte vilja sluta heller, men en sak är klar vi kommer få en VIT Jul!!

//Theresa



Kaos igår



Hela dagen igår var ett stort kaos, jag berättade ju att det snöade som sjutton och att mina vindrute torkare inte fungerade. Det var helt omöjligt att köra så till jobbet.. så jag ringde in och sa som det var och körde sedan ut sambon till garaget för att mecka med bilen.. vid 10 tiden.. den tid jag ursprungligen skulle ha börjat jobba kom Martin in och höll upp en säkring.. ja det var inte värre efter den bytts ut så funkade vindrutetorkarna finfint.

Strax efter ringer Mats.. min account manager, chef och säger att det är kris på jobbet för det är snökaos i hela landet och typ alla flyg är instälda och 200 pers är i telefon kö. Och han tänker köra ifrån Sveg och hämta mig.. Men nu behövdes inte det för bilen var klar och jag kunde sticka..lättare sagt än gjort 4,8 av dom 8 mil jag har till jobet var oplogade.. det var 3dm snö..såg knappt vad som var väg och inte.

Vart även övertid en timme igår för det var fortfarande 60 på kö kl.20.00.. men denna gången var vi fler än 2 som satt kvar och betade av kön så vi vart bara kvar en timme istälet för två!!

Vi får väl se hur det blir idag!!

// Theresa



Gaahhh



Helt omöjligt att ta sig till jobbet utan vindrute torkare.. fick skamset ringa jobbet för jag har problem med bilen. Skall dock fösöka fixa det nu.. om det går så jag kan ta mig in lite senare har ju utbildning idag som jag vill vara med på.. så får hålla tummarna!! Tycker inte om att vara hemma om jag inte är sjuk, men tar man sig inte till jobbet så gör man inte!!

Får fixa och dona lite hemma medans jag väntar på domen!!

// Theresa



SNÖ



Det snöar som sjutton här på morgonen.. känns inte kul att måsta köra till jobbet.. utan vindrutetorkare på bilen.. dom har slutat fungera.. ändå gick den igenom besiktningen!! Klass1 varning hörde jag att det skulle vara, fast här är vi rätt vana att det vräker ner snö i flera dagar i sträck och stormar.

Martin är hemma med sjuka barn så jag måste köra själv också.. såååå typiskt! men det skall nog gå bra, bara jag tar det lugnt!!

// Theresa



Lucia på Dagis



















Peppisbak 2010




















Övertid



Igår jobbade jag över 1 timme och 20 min. Jag skulle slutat 19.00. Men det var lite smått kaos igår.. X-antal inställda flyg och vips var det 65 på kö. Vår ena supervisor Marie frågade om jag vle jobba över och snäll som jag är så sa jag ja. Idag slutar jag kl.18.00, kan dock inte jobba över frö jag har lovat att hämta upp Anne-Lie.. en dam som också jobbar på Sykes, men inte på SAS utan Samsun kontot. Hon har ingen skjuts idag till/från jobbet så jag lovade hämta henne. Hon bor i Remmen så jag måste köra bakvägen till Sveg och det blir 3-4 mil längre än vanligt! Som jag sa.. jag är för säll och kan inte säga nej.. Är huvve dumt så....

Vi besiktade lill skorven igår.. våra skrothög till pendlings bil av modell Huyundai Accent och kan ni tänka er den gick igenom UA!! Helt otroligt, nästan så man ifrågar sätter kompetensen av besiktnings gubbarna i Sveg!! Nästa vecka är det bussens tur.. hoppas den går igenom så vi kan ta oss i en och samma bil till Ö-vik i jul!!

Nepp måste fixa iordnig mig nu!!

//Theresa



2:a Advent + julbak



Jag tänkte att vi skulle baka lite mer idag, idag blir det lussebullar och mer pepparkakor.. pepparkakor mest för att Mathilda tyckte det var så l förra helgen då vi bakade och har tjatat sedan dess.. och Saga hon sov förra gången och fick inte vara med.. men ida skall hon få baka hon också!=)

Här skall också städas och tvättas kläder idag.. mkt är det att göra men så lite tid att göra det på, måste isäng tidigt ikväll också för jag börjar kl.07.00 imorgon.. najs!!

// Theresa




Pyjamas party och kalas



Inatt har tjejernas kompis Filicia sovit här.. dom hade en liten tjejfest/pyjamas party. Och idag skall dom på kalas hos em klass kompis som heter Edwin. Kl. 13.00 börjar det kalaset.

Idag skall jag åka till Ljusdal och handla tror jag om jag hinner pga. kalaset annars får jag ta det imorrn istället.

Jag fick mina nya julgardiner igår, som skall hänga i TV rummet.. do är röda med vita julstjärnor på.. alltså blomman julstjärna!=) Så nu är det julkännsla här till max.. I LÖÖÖÖÖVV X-Mas!!!=)

Kramen

//Theresa



VAB



Dagis ringde igår precis när jag kommit till jobbet, Saga mådde inte så bra. Hon hade livit Jätte röd om rumpan och bara kliade och skrek. Så det var bara för mig att vända om hem. Det är förmodligen svamp, hon har jätte lätt att få svamp pga. fukten i värmen av att ha blöja. Idag är det bättre, jag smörjde henne med svamp salvan som en läkare skrivit ut åt oss vid ett tidigare tillfälle och köpte lite Zink salva på ICA och idag är hon mkt. bättre. Men jag är hemma idag ändå, ifall hon får ett återfall

Nepp nu skall jag göra lite nytta!!

// Theresa



Gääässpp!!



Jag är svin trött idag jag var inte hemma förrän kl 23.30 igår!! Anledningen? Jo kl. 20.00 (när jag normalt skall sluta) var det fortfarande 60 pers. på kö. Kl. 20 stängs telefon linjen så man kan inte ringa in, men dom som ringt innan 20.00, blir inte bort kopplade utan man måste sitta kvar och "beta" av kön. Vid 20.30 tiden började jag bli fundersam när det fortfarande var en 55 st på kö vart jag lite fundersam.. så jag gick till Marie min kollega vid båset bredvid och hon tyckte också att det gick långsamt.. och det var alldeles tyst i lokalen.. det visade sig att alla andra gick kl 20.00 och lämnade mig och marie kvar själv att plocka ner kön.. man skall vara minst 6st som jobbar skiftet fram till 20, man får inte gå hem om det är kö utan får jobba övertid, är det nått akut osv. får man gå men inte bara för att man är less och inte vill sitta kvar efter åtta!! Kl. 22.00 var vi klar efter två timmars övertid!! Jag var/ är arg som ett bi.. här skall bestraffas!!

Jag körde hem Marie för det var -20º ute och sent.. sedan for jag själv hem.. hela vägen hem var ödslig inte en enda bil.. änk om jag fått motor stopp eller liknande.. då hade ingen kommit till min räddning och jag förmodligen frysit ihjäl. Nepp idag skall jag skvallra till chefen..hahaha!! Theresa på krigsstigen!!

Hade gött!!

// Theresa



01 December!!



Nu är det bara 24 dagar kvar till jul... gaaahhh!! Inte har jag köt nå ulklappar ännu heller, som vanligt blir det väl julhandling helgen innan jul. Var je år säger jag "Nästa år skall jag börja i tid.. typ augusti och köpa ettpar klaååar varje månad så att det inte blir så mycket i december" men varje år stå jag där den 20 december och måste handla ALLA klappar på en dag under stress.. när skall jag lära mig?? SUCK!!

Igår fick jag jobba över 45min. Telefonlinjerna stänger ju kl. 20.00 men är det kö då.. folk som ringde in innan 20.00 så måste vi svara på dom samtalen innan vi går hem.. och igår var det 35 på kö vid åtta tiden och vi var bara 6 st som jobbade kvälls passet igår. Anledningen till att det var kö var för att det tydligen var snökaos ute i Europa och i Zürich fick do stänga flygplatsen helt och alla plan blev inställda och allt detta pga. 2cm snö?? Qué?? Hade det varit på det viset i Sverige så hade vi inte haft nån flygtrafik vintertid... så inga Thailands semester för svenskarna juletid.. det had ju varit bra tråkigt eller? Dock inte för mig för jag gillar att fira en vit jul i Sverige!!

Nepp nu måste jag fixa iordnig mig!!

// Theresa





RSS 2.0