Heidi Klums In An InstantEn vän till mig har köpt Hedi Klums 'skönhets produkter' som heter In an Instant och idag fick jag prova en grej som hette Wrinkle smoother. det är som ett stift som med salva som man skall stryka ut på rynkor och 'linjer' i ansiktet.. bla. i pannan kan man ha uttryks rynkor fast man är alldeles avslappnad (sådana många med mycket pengar använder botox för att få bort).. iallafall her man på lite av denna salva med hjälp av stiftet och stryker ut det med finger topparna.. och efter ett par minuter så skall rynkorna synnas mindre.. ja så fort skall man alltså se resultat.. och tro det eller ej men det Funkar faktiskt.. rynkorna är ju inte magiskt borta helt och man ser ju inte ut som 18 år igen.. men dom syns mycket mindre.. helt otroligt faktiskt.. små rynkor runt ögon och vid mun (som kommer från att man ler) försvinner helt!! Synd bara att In an Instant är så dyr.. typ 860:- om man inte vill bli medlem och få hem produkter var tredje månad.. då kostar det bara runt 400:- nått sånt. Inget jag har råd med nu iallafall, inte arbetslös som jag är! Men kul iallafall att nått man ser på TV shop faktiskt funkar precis som dom säger!! Annars så brukar jag ju inte tro på alla dom där överdrivna reklamerna på TV Shop! Men sedan så är det ju typ 5-6 olika produkter man skall använda i tur ordning under samma behandling, som också skall hjälpa till att föryngra huden i ansiktet.. och om jag skall använda allt det så kommer mina duschar som normalt tar 7-8 minuter inkl. sminkning ta en timme om inte mer.. och sådant har jag ju inte tid med! :)Imorse for jag till Ljusdal med Annabel, hon skulle till tandläkaren 8.40. Lite stressigt vart det att få småttingarna till dagis till 7.30 och lämna Lisa-Marie på skolan. Men vi hann i tid iallafall.. och hon hade Inga hål alls! :)

Nepp nu skall jag hämta tjejerna hos Rickard!

~TheresaBloggen har ny lookMin syster, Kattis, har fixat så att min blogg fått ett nytt utseende.. mycket stilrenare än förut, och blå som ju är min favorit färg! Hon är så duktig systra mi.. tack så mycket!:)Idag skall jag in til Ljusdal. Måste, pinsamt som det är, ansöka om försörjningsstöd för april eftersom a-kassan drar ut så mycket på tiden. Och jag har ju räkningar att betala och barn att försörja och då räcker inte Martins lön och mitt barnbidrag speciellt långt tyvärr. Man får bara hoppas att när väl a-kassan kommer igång att jag får allt i en klump summa från det att jag blev arbetslös, jag har ju skickat in kassakort hela tiden från 1 februari.. och bör då få alltihop från då fram till sista kassakortet o perioden jag skickade in.. eller hur funkar det?

Nepp nu måste jag fixa iordning småttingarna.. dom skall vara på dagis kl 11.00.. sedan måste jag hämta Bella och Lisa-Marie på skolan. Dom måste sluta tidigare idag eftersom jag skall vara i Ljusdal 13.30, och nu är ju reglerna ändrade för arbetslösa och dom får inte ha barnen på fritids vid nödfall som förrut utan jag har måsta säga upp deras fritids plats.. så dom måste alltså följa mig till Ljusdal.

Ha en super dag!

~TheresaEarth Hour & SommartidIgår mellan 20.30 o 21.30 var det Earth Hour då man skulle släcka alla lampor för jorden/miljön. Vilket vi gjorde.. TV:n också sedan tände vi ljus och satt vid köksbordet och spelade kort.. vänd tia.. Martin, jag, Annabel och Lisa-Marie alltså, Mathilda och Saga dom sov som stenar! ;) Efteråt så gick jag på min långa kvälls prommis dock lite senare än vanligt, mellan 22.00 o 23.00! Annars brukar jag gå mellan 20.00 o 21.00.

Idag får Ni inte glömma att Sommartid börjar och man skall ställa fram klockan 1 timme.. mycket viktigt!;)


Idag är det bla. städning som jäller, börjar med Tottes bur som vanligt. Sedan dammsuga o torka golven uppe, i trappen och nere. Efter städningen så blir det lång prommis då vill Annabel föja med. :)

Ha en bra söndag!

~TheresaMitt hälsosammare liv..Jag gick förresten en lång promenad imorse.. genom skogen och uppför kyrkbacken, som jag inte annars gör på kvällarna. En total promenad sträcka på 9km, ca tror jag. Dock så var det underkylt regn och rätt kallt i luften så mitt hår frös till is (dum som jag är hade jag ingen mössa på mig).. och det hade frusit ett tunt islager ovanpå min jacka!! :O Men skönt var det med en prommis iallafall. Annars har veckan utan onyttigheter + motion gått bra. Jag är forfarande rökfri, inte småätit eller köpt godis o choklad, dock smakade jag en ostkrok av tjejerna igår. Tur nog såg dom (Annabel, Lisa-Marie och Wilma) på Let's Dance upp och hade då godsakerna och drickan där uppe så jag hade ju inte frestelsen mitt för ögonen. Och jag gick en promenad medans dom såg på sitt program. Jag har varit dutti och gått en lång promenad varje kväll denna vecka och promenerat till skolan och hämtat flickorna. Det är ju bra för miljön också att inte små åka med bilen! :)

Det gick förresten bra med övernatts besöket (Wilma) också. Alla tre ville att Wilma skulle sova här en natt till också men det gick inte för Wilmas farmor.. hon sover hos sina farföräldrar på helgerna när föräldrarna jobber osv. Det är väl fördelen som förälder att ha sina egna föräldrar boendes runt hörnet.. lätt att få barnpassning om man jobbar obekväma tider båda två...

I kväll blire tacos (tortillas) till middag.. men inte så mycket för mig eftersom det är ju inte den nyttigaste maten här i världen och senare blir det en till promenad, den vanliga rundan jag år kvällstid!

~TheresaNagellack o nagelvårdMitt nya intresse för stunden.. naglar. Tydligen räcker det inte med bara nagellack utan det skall ju vara underlack o överlack också! Man skall fila naglarna med flera speciella filar och polera dom med poleringsfilar.. ha nagelbands salva osv osv. Detta som följer är lite info jag fick från sajten manikyr.se

Orsaker till dåligt Lackresultat: Du använder en nagellackremover med olja. Oljan kan ge restprodukter på naglarna och då får lacket svårt att fästa. Du applicerar för tjocka lager lack. Använder ej underlack eller överlack. För grov filyta när du filar toppen på nageln som orsakar ojämnheter. Applicerat lack på fuktiga naglar. Tvättat händerna med tvål och vatten innan appliceringen. Tvålrester kan göra att inte lacket fäster. Inte använt nagelbandspeeling och tagit bort döda hudceller på naglarna.

Detta behöver Du:
Nagellacksremover utan aceton, olja och parfym - Allroundfil - Mjukpoleringsfil - Nagelbandspeeling - Underlack - Överlack - Myrraolja (mjuka naglar) eller Sesamolja (torra flisiga naglar) - Nagelbandsgelé - Handcreme - Nagelborste. Har du även randiga naglar behövs även en Ridgefiller.

Så här gör Du:

1. Tvätta händerna, gör rent naglarna med Nagellacksremovern om du har lack på dem. Fila naglarna till    önskad längd och form. Avsluta filningen med den finaste Allroundfilen.

2. Sätt fingrarna i en skål med varmt vatten så att du mjukar upp nagelbanden. Använd därefter Nagelborsten och gör rent under naglarna.

3. Applicera Nagelbandspeelingen på nagelbanden och nedre delen av nageln om det finns hudrester där. Låt Nagelbandspeelingen verka 2-5 min. Borsta nagelbanden och nageln noggrant med borsten. Avsluta borstandet under rinnande vatten.

4. Är din nagelyta jämn och fin applicerar du Underlack, om du tycker att nagelytan är lite ojämn rekommenderar vi en behandling med Mjukpoleringsfilen innan du applicerar Underlack. Polering sker med tre ytor. Börja med den grövsta ytan och avsluta med den grå som ger en högglansig och jämn yta att lacka på. OBS! Var försiktig när du polerar så att du inte tar för mycket och gör nageln mjuk. Är nageln forfarande randig applicerar du Ridgefiller iställer för Underlack. Det är viktigt med tunna lager, de håller bättre och torkar snabbare. När du applicerar Underlack, räcker det med ett tunt lager. Underlacken ger den perfekta grunden för att lacka dina naglar. Skyddar nageln så att färgpiggment från nagellacket inte kan tränga in i din naturliga nagel och orsaka missfärgning. Gör så att nagellacket fäster ordentligt, sitter längre och inte flagnar. Nu kan du applicera det färgade nagellacket, applicera även här mycket tunna lager, det gör inget om både första och andra lagret ser randigt ut, fortsätt med tunna lager tills du är nöjd med färg och yta. Tunna lager torkar snabbare och ger ett starkare och bättre slutresultat. Avsluta lackbehandlingen med två tunna lager med Överlacket. Överlacket ger superhögglans och är snabbtorkande. Ger ett maximalt skydd som förlänger varaktigheten på din manikyr

Kom ihåg att bättre med ett tunt lager Överlack varje till var tredje dag så att du får en bra livslängd på din lackning. Det är alltså inte färgen som ska ta de första smällarna för då syns det, utan det genomskinliga Överlacket.

Ja där har ni det.. det är ju inte 'bara' att hålla sig vacker!;) Man kanske skall prova detta och se om man kan få fina 'Hollywood' naglar! Dock så har jag komplex för mitt långfinger + nagel på min högerhand. Jag krossade fingret under en stenplatta när jag var typ 4-5 år.. och pga. det så har jag två naglar ovanpå varandra på höger långfinger.. nagelbädden eller vad det heter som nageln växer ifrån delade sig när fingret krossades. Denna nagel är också mycket högre och mycket mer avlång än naglarna på dom andra fingrarna och en aningens böjd. Så jag kan inte 'spara ut' nageln så den blir lång för då växer den övre rakt fram och den nedre växer neråt.. typ. Svårt att förklara. Jag gjorde en massa handplastiks operationer som barn men ingen lyckades fixa fingret.. tyvärr.. nu är det typ 20 år sedan jag sist opererade fingret (vad gammal jag kände mig nu!), när jag gick i 5:an.. och plastikkirurgin har ju säkert gjort många framsteg sedan dess så jag kanske skall gå till min husläkare och be om en remiss till en handkirurg.. för jag har ju faktist värk i detta finger också.. kroniskvärk när det är kallt.. ibland svin ont ända upp till armbågen så armen, handen blir alldeles stel och sedan har jag ont under naglarna också eftersom den övre nageln trycker/klämmer på den undre.. Men vi får se vad jag gör.. ingen är ju perfekt!;P

~TheresaBeautyboxSa ju jag fått mani på smink hårvård osv. Och beställde för en tid sedan en beautybox och fick den idag!! Jisses!!


Gjorde dock mina döttrar avundsjuka... eehh.. ojda!!;P

~TheresaLivet som mamma..Ja som mamma gör man allt för sina barn.. och det innebär vissa uppoffringar.. som att göra nått man avskyr mest (inte röra en spindel.. det skulle jag aldrig gå med på) och det är att låta en av deras kompisar sova över från idag till imorgon. Ja alltså Annabels kompis Wilma kommer hit för och sova över tills imorgon. Och jag tycker att sådana över nattningar är så.. ja vad skall man säga.. konstiga, besvärande att behöva vara social med någon annans barn (jag är ju lite socialt handikappad).. jag vet ju inte vad dom har för rutiner kväll/morgon.. vad dom tycker om för mat, om dom äter kvälls fika, vad dom äter till frukost.. alla säger ju till sina barn att om man åker bort och bla. sover över hos någon så äter man det som serveras.. det lär jag ju mina barn också (ja man behöver ju inte äta nått man är allergisk mot.. vore ju dumt att dö på kuppen).. men jag skulle bli illa tillmods om jag serverar nått som personen ifråga inte tycker om osv. Jag är en liten perfektionist på det viset.. allt skall vara perfekt, som på film typ och då får jag någon sorts ångest! Och sedan när man har främmande över natten så kan man inte riktigt slappna av och vara som vanligt på nått vis.. svårt att förklara.. men slutsatsen är iallafall att jag tycker inte om övernatts gäster vuxna som barn.. bara familjen då dom känner jag ju på ett annat sätt och har vuxit upp med så dom behöver man ju inte impa på! ;P

Men iallafall skall Wilma och flickorna titta på Let's Dance och äta chips & ostkrokar som jag var tvungen att inhandla.. får hålla tassarna borta själv.. köpte även dip och en dricka. Så barnen lär väl vara nöjda ikväll iallafall.. ja tänker då gå en promenad medans dom tittar på Let's Dance och äter go saker!

Pannkaka blidde det till middag iallafall!

~TheresaLipgloss/läppglansJag brukar inte använda mig av läppstift när jag sminkar mig eftersom jag tycker att mina redan stora läppar blir mega stora av läppstift, ser nästan ut som jag sprutat in silikon i dom eller än värre att jag fått en allergisk shock mot något. Iallafall tänkte jag att läppglans eller lipgloss som man nu också skall kalla det i Sverige tydligen, skulle vara mer neutralt.. ja till en vissdel var det det.. men läpparna vart ju alldeles klibbiga och smetiga och typ fastnade ihop med varandra.. skall det vara så? Plus att läpparna vart onaturligt glansiga.. kanske hade jag för mycket läppglans på? Nej jag får nog köra 'läppar a la Naturell' i fortsättningen också!

Just nu diggar jag, Mathilda och Saga Bon Jovi på youtube.. dom har tagit på sig mössor och vinter skorna (Saga har Lisa-Maries skor på) sedan i princip inget annat än blöjorna! :D Dom ser jätte roliga ut när dom dansar omkring i sovrummet!!:) Inom kort skall vi klä på oss och ta en promenad ner till skolan och hämta Annabel och Lisa-Marie på skolan dom slutar 12.20 idag eftersom det är fredag, efter det så skall vi handla.. måste först klura ut vad vi skall äta till middag.. kanske pannkaka? Njae vi får väl se!!

~TheresaFamiljekvällIgår var det familjekväll nere på skolan för Bellas och Lisa-Maries klass. Dom sjöng, spelade teater och redovisade sina projekt om vilda djur i Sveriges skogar.. så som älg, räv, ekorre, hare mm. Dom var jätte duktiga! Sedan hade dom en liten utställning också.. på teckningar och målningar och andra saker som barnen gjort!:) Det var bara jag som åkte dit, Martin var hemma med småttingarna som inte är 100% krya.

Idag är det fredag och äntligen helg.. snart.. fast som sagt är alla dagar samma för mig nu när jag är ledig. Jag är fortfarande rökfri.. har promenerat varje dag och jag har inte ätit nått onyttigt under veckan.. det stora testet kommer ju nu i helgen då flickorna normalt vill ha myskväll med chips och ostkrokar osv... men det kanske ändrar sig också, dom har nämligen sagt att dom hellre vill ha pengar så att dom kan spara upp till nått kul som en sådan där jätte stor studsmatta som kostar mellan 1700-3000:-.. men vi får väl se o det håller, ibland tar ju sötsuget över för dem!;P

Nepp nu skall jag fixa frukost åt dem och skicka iväg dom till skolan!

~Theresa3 dagarNu har jag varit helt rökfri i tre hela dagar.. plus en halv dag om man räknar med söndag eftermiddag då jag tog mitt sista bloss. Detta är nog del av min ålderskris kanske för jag har bestämt mig för att börja leva hälsosammare från o med denna vecka. Det innebär alltså att jag skall sluta röka, sluta äta godis, ostkrokar, chips (hur nu det skall gå eftersom det är sånt man äter mest när man slutar röka) och i allmänhet äta nyttigare och motionera (Börjat gå lång prommimisar) för att gå ner lite i vikt. Men det sist nämda är lite svårare i och med att jag slutat röka samtidigt.. för oftast går man ju upp i vikt när man slutar röka.. men jag skall göra allt jag kan för att gå ner istället.. 'Hejja mej'! Denna vecka har jag hittils bara tagit lång prommisar på kvällarna eftersom Saga varit hostig och sjuk.. men framöver skall jag gå promenader både på morgonen och kvällen. På morgonen är det ju ljust och då vågar jag gå kyrkbacken genom skogen, jag vågar ju inte göra det på kvällarna nu som förr.. utan hund. Och då blir prommisen ca 9½km och på kvällen blir prommisen 6 km.

Igår fick jag dock ont i fötterna av att gå, jag kunde ju inte ta på mig gympadojjerna eftersom dom klämde för mycket över skavsåret.. så jag fick ha mina vinter stövlar.. en lite finare mocka stövel utan klack (jag kan inte gå i skor med klack).. och dom skorna har inte alls samma fjädring som ett par gympa dojjer utan dom är mycket stummare och det blir mer 'klapp klapp' när man går..

I morgon är det familjekväll på skolan och tjejerna (Annabel o Lisa-Marie) är med i en teater.. Lisa-Marie skall vara en uggla (?).. och igår kväll när jag var uppe i hennes rum berättade hon att fröken hade sagt samma dag att hon skulle ha bruna kläder! Varför kan inte fröken skicka hem en lapp om sådana grejer lite tidigare för?! Nu har jag bara idag på mig att fixa fram bruna kläder.. och har en sjuk Saga hemma.. och det är 6 mil till närmsta klädaffär!! Jag har ju bara döttrar och i deras garderober finns ju bara rosa kläder.. ingen som tänker på det tydligen!! *Dubbel SUCK*

Nepp nu skall jag duscha innan dom små vaknar!

~TheresaSkavsårGick förresten en lång prommis i går kväll efter att alla barn gått i säng.. 6km gick jag. Men mina gympaskor var visst lite nötta bak i häl området så efter jag gått 3km så hade jag fått svinont bak i hälen så det var bara att vända och gå dom tre kilometrarna hem igen.. väl hemma tog jag av mig skor och strumpor och då visade det sig att jag fått skavsår iform av en vätskefylld blåsa stor som en 5 krona på vänster häl!! :( Mycket roligt, blir nog ont av att ha skor på sig idag.. får ta mig en tripp ner hit på ICA och se om dom har Compeed skavsårsplåster.. den typen av plåster är jätte bra för dom blir som en form av andra hud..lixom!:)

Saga mår lite bättre idag, hon har forfarande den hemska hostan, men är inte lika febrig, trött och hängig som hon var igår, men hon får vara hemma från dagis ändå.. det är ju jobbigt för henne med hostan o så... Mathilda är också hemma från dagis idag för att hålla mamma och syster sälskap!;)

~TheresaA-KassanFick ett brev från Unionens A-Kassa igår och nu behöver dom mer kompletterande handlingar. Denna gånen från Försäkringskassan.. det dom vill veta är hur mycket sjukpenning jag fick under min sjukskrivning i maj 2007, tillfällig föräldrapenning i juni 2007 och föräldrapenning i spetember 2009.. todde att dom samkörde sina system och kunde ta reda på sådana grejer själv.. *SUCK* Så först på dagens lista är att ring till Försäkringskassan så att jag får detta intyg så snart som möjligt så att handläggningen för a-kassan inte drar ut någe mer på tiden!!

~TheresaHmmmm


Jag hade tänkt ta mig en lång promenad i vårsolen med Mathilda och Saga i syskonvagnen.. men jag tror Saga är alldeles för förkyld för det. Det sägs ju att ibland så är det jätte bra med friskluft när man är förkyld eftersom förkylningsbacillerna bor inomhus.. men i Sagas fall blir det nog för jobbigt (för henne alltså).. hostan är det som är värst.. hon hostar slem.. och hostar så kraftigt att hon kräks.. har redan fått torka upp efter henne fyra gånger! Stackars liten.. får se hur det är med henne vid kl.12.00.. om hon mår lite bättre (vilket jag tvivlar).. så kan vi gå en prommis ner till skolan och hämta Annabel och Lisa-Marie.. som slutar 12.20 idag!

Annars så är det väl inte så mycket annat planerat idag.. änsålänge iallafall!

~TheresaNy Look


Jag tonade håret igår.. är alldeles för feg för att färga det själv med permanent färg.. då måste jag anlita en riktig frissa!:) Iallafall tonade jag håret guldkopparblond.. finfint blidde det.. tycker jag själv då!:)

Saga är förkyld igen.. alldeles snuvig och hostig... och blåslagen. Tog ut dom små i vårsolen igår.. för det var så varmt ute. Dom ville gå en sväng efter vägen där asfalten kommit fram och så började Saga småspringa och innan jag han få stopp på henne så snavade hon och for med ansiktet rakt ner i asfalten och blödde från både näsan och munnen!! :( Så nu har hon en stor fläskläpp.. men det såg nog värre ut än vad det var, med allt blod igår!

Martin har åkt iväg för att fixa nån dator eller nått åt någon här i Loos.. när han kommer hem så skall jag iväg på affären och köpa kattmat, sedan är det middag som hägrar.. idag blr det kokt sej i dill sås! *Mumms*

~Theresa


Rotfyllning del 1


Igår var jag hos tandläkaren för första omgången av rotbehandlingen, det är ju en ganska lång process så det delas upp på två gånger och jag skall tbx på påsklovet och avsluta den. Men det är något av det värsta jag varit med om, värre än att dra en tand faktiskt!!

Först så borrade dom ur hela tanden ända ner till pulpan (fick bedövning naturligtvis).. sedan rensade dom rotkanalerna från bakterier (hade en liten inflammation).. det gjorde dom med mini filar, ser ut som pytte små raspar man hade på träslöjden i skolan.. och så höll tandläkaren på att fila i all evighet.. lät jätte hemskt när hon filade.. tog säkert 40 minuter och jag hade så ont i käkarna eftersom jag var tvungen att gapa jätte stort eftersom det var tanden längst bak i över käken.. Sedan drog hon ut nerverna och visade mig dom små trådsmala maskarna.. fy vad äckliga dom såg ut! sedan spolade hon ur tanden med något om smakade pyton. Sedan fyllde hon igen tanden med ett ämne som skall sitta kvar till nästa gång.. det medlet skall ta död på pulpan.. så att dom kan rotfylla klart på påsklovet. Detta medel smakar skit illa.. fortfarande.. och luktar bränd plast.. så mycket att varje rum jag är i börjar lukta så.. nu vågar man ju inte gå ut bland folk heller!! :O Ont har jag dock inte.. inte i själva tanden iallafall, men lite öm är jag där dom gav mig bedövningen!

Jag har en till tand som behöver rotfyllas och jag ser inte fram emot det.. det gör inte ont att rotfylla men det är otäckt.. och jobbigt att sitta och gapa så där i en timme!!

~Theresa


Duktiga jag


Idag har jag skickat iväg en intresseanmälan till Sykes i Sveg (dom söker två support tekniker).. trots att jag hade besök av Lisa och Alva och en massa ungar runt omkring! Känner mig såå dutti! :) Jag behöver bara skicka in en intresse anmälan till dom och tala om att jag fortfarande är intresserad av att arbeta hos dom eftersom jag redan för två år sedan skickat in en ansökan med CV och var på intervju (Och blev erbjuden ett job som jag inte kunde tacka ja till).. så jag är alltså intervjuad och klar som 'dom' kallar det! Ljusdals Energi söker också folk till kndtjänsten.. ett vik.. tänkte söka det också tror jag!:)

Nu sitter jag dock och vätar på att tjejerna skall komma hem från skolan och att Martin skall komma hem ifrån jobbet.. han slutar tidigare idag eftersom jag skall till tandläkaren nu på eftermiddagen. Jag börjar bli så nervös att jag har ont i magen!! :( Wish me luck (I'll sure as H need it)!!

~Theresa


20.000-25.000:-


Jaha tänker ni säkert nu när ni läser rubriken.. har hon vunnit på Lotto eller? Nej riktigt så roligt var det ju inte.. rubriken står för min framtida tandläkar räkning!! Jupp..that's right! Har ju redan berättat att jag har ett par hål som eventuellt skulle rotfyllas och det skulle då bli ca. 6000:-, men då den tand som fallit sönder och som jag trodde skulle gå att rotfylla och sätta en krona på... den är förlorad. Det är nämligen så att för att dom (tandläkarna) skall kunna fästa en krona så måste det finnas så pass mycket kvar av den gammla tanden att det finns nått att fästa kronan på.. men min tand är för trasig, det är bara delar av bakre tandväggen kvar. Hela mitten av tanden och främre emaljen är borta och det finns inget att fästa någon form av krona på. Så det dom måste göra är att dra ut resterna av min tand och sedan ge mig ett implantat iform av en stift tand.. det kommer gå på mellan 12000-15000:- bara för den grejen. Sedan har vi ju dom två rotfyllnngarna för minst 6000:-.. så jag har som sagt en saftig räkning att vänta mig i slutändan på mellan 20.000-25.000:-.. vad skojjsigt.. NOT! Men det måste ju göras och hela prosessen börjar imorgon eftermiddag kl.14.40.. rotfyllning är det då som gäller, av den tand som jag har värk i!! *SUCK*

~Theresa


Onsdag eftermiddag


Ja då var Bella och Lisa-Marie på kyrkis då.. och småttingarna är hemma. Vi sitter nu här och väntar på att åka tillbaka till kyrkan och hämta tjejerna.. kl. 17.15.. ett fasligt rännande är vad det är.. av och på med kläder både på mig och småttingarna. Sedan, efter jag hämtat dom är det bara att börja med middagen.. det blir stuvade makaroner o korv idag.. snabbt och enkelt!

Det gick bra hos sjukgymnasten också.. Annabel fick testa riktig gym utrustning som benpress osv.. men inte med så tunga vikter som en normal vuxen kan använda sig av, utan bara en 5-6 kg.. nått sånt. Hon är ju bara 9 år och skall ju inte ta i för mycket i början. Både Lisa-Marie och Annabel vart impad av sin kära mor.. sjukgymnasten tvingade ju mig att testa benpressen också (sånt gjorde jag mycket när jag var yngre och vet ju hur det går till).. men iallafall så kunde jag ta 195kg i ben press.. och det impade på mina döttrar som tyckte jag skulle tävla mot Sveriges starkaste man.. Magnus eller vad han nu heter.. yeah right(!) tänkte jag.. jag har alltid haft något av starka grova häst ben.. men någon stark tyngdlyftare är jag ju inte!!:o)

Nepp nu skall jag ta mig en kopp kaffe innan vi måste bege oss igen!!

~Theresa


Tandläkaren


Fick tid hos tandläkaren imorgon kl 10.00, passar bra för då är barnen på dagis/skola och jag hinner hem och hämta dem till kl.14.00. Jag skall göra en undersökning för att få reda på allt som behöver göras och ev. kostnadsförslag. Men tandläkaren lär väl få en shock och boka en hel dag bara för mig för att renovera min trut (mardröm jag har att mina tänder skall vara i sådant dåligt skick)! ;P Näe så illa kan det väl inte vara (hoppas jag).. vet dock att jag har ett hål i en tand eftersom jag har tandvärk och ilningar i den tanden och en tand gnisslade jag ju sönder, vaknade ju upp en natt med typ hela tanden i munnen.. men sedan kan det ju vara mer probleem.. vad vet jag.. därför vill jag ha en undersökning för att veta vad som behöver göras och se till att fixa allt på en gång så att det blir gjort någon gång! finns ju högkostnads skydd hos fkassan för extremt dyra tandvårdsräkningar.. dom betalar ju inte allt men allt övr 3000:- som jag förstår.. alltså man betalar högst 300:- själv resten betalar fkassan!!

Nepp nu skall jag fortsätta att gruva mig inför morgondagen!!

~Theresa


Balsamkuren


Har duschat och bara använt balsam och inte schampoo. Verkar faktiskt fungerat bra. men håret har inte riktigt torkat ännu så jag vet ju inte vad slutresultatet är. Och sedan ser man väl ingen omedelbar skillnad första gången man behandlar håret.. utan man får väl hålla på hela tiden till håret åter hämtat sig så att säga!:)

Ni kanske undrar varför nu jag som annars inte alls är speciellt utseende fixerad helt plötsligt börjar blgga om hår och hårkurer.. kanske ålderskris? Hehe.. nej min ålderskris hade jag när jag fyllde 20!;P Nej när man har aspergers så kan man ha ett eller flera special intressen som tar upp hela ens tid typ. Jag har inte ett enda special intresse som alltid tar upp min tid (förutom Bon Jovi) utan jag får flera olka special intressen.. ena veckan kan det vara hår om nu, andra gånger kan det vara hundar, sedan smink, mode, bakning, matlagning osv, osv. Mina special intressen ändras hela tiden ibland till och med från dag till dag (förrutom då Bon jovi).. och kan då driva vänner och bekanta..framför allt sambon till vansinne för under dom perioder jag blir 'besatt' av någonting så är det typ det enda jag pratar om. Många med aspergers kan ha svårt med det ekonomiska pga. sina special intresssen.. tex en som bara intresserar sig för musik och spela gitarr kan plötsligt få för sig att han/hon måste ha en ny 12 strängare nu och går ut och köper den för en 12000:- bara så där fast personen ifråga inte har pengarna.. men gör han/hon inte det (köper den alltså) kommer denna gitarr och tanken på gitarren ta upp all den personens tid.. han/hon kan inte tänka på något annat förutom gitarren och läser upp all info. som finns om den tills han/hon kan mer om gitarrer än den som har byggt den typ. Och livet runt om förfaller pga. en enda gitarr.. konstig liknelse en gitarr.. men ni förstår säkert vad jag menar.

Ett bättre ex. kanske är 'läkaren' som arbetade på Svegs sjukhus för många år sedan.. han utförde mindre operationer som bla. blindtarms operation.. han gjorde det bättre än någon annan läkare som jobbat 25 år.. när det var dax för denna 'läkare' att förnya licensen visade det sig att hans licens var falsk.. och mannen ifråga inte alls var läkare eller hade någon form av läkar utbildning. Han hade aspergers och bara fått för sig endag att han kunde vara läkare.. och han studerade operationer som en galning på faktaprogram och andra videor han fått tag på och han läste läkar böcker osv.. allt det tog upp hans tid och han förfalskade en läkarlicens fick jobb som läkare.. och jobbade som det imånga år utan några misstag eller missdiagnoser, utan hans lögner uppdagades av en rutin kontroll bara!

Jag kan också få en sådan fix idé som jag berättade i inlägget 'vill ha hund nu'.. men som tur är har jag en mamma och sambo som hindrar mig från att göra nått så dummdristigt impuls köp. Och sedan har jag ju fyra barn och jag vet ju att dom kommer först och det hjälper mig ju att att ha något så när själv kontroll. fast svårare blir det ju för familjen att hindra mig från att spendera på Bon Jovi.. dock så har jag slutat spendera på souvenirer.. som plancher, tröjer osv.. utan nu är det konserter som jäller.. och dom lär ju komma till Skandinavien 2011.. så nu vet ni var mina skattepengar kommer att gå.. försök hindra mig den som kan!! ;P

Nu till dagens agenda.. Annabel skall till sjukgymnasten på furugården kl 14.00.. så jag har ändrat småttingarnas dagis tid till 10-15 istället för 9-14.. förra gången vi var där hade jag med dom och det var kaos.. dom klättrade på all gym utrustning och Saga klämde sig på vikter ill en benpressmaskin.. som tur är skadades hon inte alvarligt.. så denna gång får dom vara på dagis..

Kl. 16 så skall jag ta Bella o Lisa-Marie till kyrkis.. Jag måste även ringa tandläkaren idag för jag har tandvärk!!:(

Nu: göra oss iordning för dagis!

~Theresa


Olivoljekuren


Igår packade jag ju in håret med olivolja.. efteråt kändes håret mycket mjukare och lenare, men idag så är det nästan samma höstack som vanligt.. en liten skillnad märker jag. Jag tror att jag kan ha tvättat håret för noga och därmed tvättat ur för mycket av oljan, så jag tänker göra ett nytt försök. Men jag misstänker att mitt hår är så torrt och skadad att jag dels måste till frissan och toppa det (för att få bort dom kluvna hår topparna) och dels måste jag nog ha oljeinpackingen över natten för att få det resultat jag vill. Men för att ha oljeinpackningen över natten måste jag skaffa en sådandär engångs dusch mössa annars är nog kudden alldeles oljig och flottig på morgonen efter!

Jag har nu också läst att om man tvättar håret varje dag när man duschar (som jag) så skadas håret också.. man skall högst tvätta håret 2ggr/vecka.. resten av gångerna räcker det att bara ha i balsam när man duschar så jag tänkte prova det också.. idag! :)

Nu skall jag skicka iväg tjejerna till skolan!

~Theresa


Olivolja mot torrt hår?


Jag har extremt torrt och risigt hår, ja mitt hår är väl som en höstack ungefär. Jag har nu läst på nätet att man kan använda olivolja som inpackning och tänkte ta och pröva det ikväll. Man skulle tydligen ställa flaskan med olivolja i varmtvatten först så att oljan blir lite varm och lättare att hantera.. sedan skulle man smörja in håret med oljan, i topparna och längderna och inte i hårbotten för det är svårt att få bort och håret kommer ge ett flottigt och smuttsigt intryck. Sedan virar man en handduk runt håret/huvudet (som en turban) och låter det vara så i ca. en timme och sedan tvättar man ur håret med schampoo i halvljummet vatten, inte för hett (svårare att tvätta ur då). En del olja kommer vara kvar i håret så håret kan kännas lite flottigt men man gör inpackningen på kvällen för att håret absorberar resten av oljan under dom timmar man sover och på morgonen lär man ha livfullt och icke tort hår.. så som sagt skall jag testa det ikväll och talar om resultatet för eder imöra!! :) Vore kul om det funkar för vanliga hårinpackningar och balsam man köper i butik tycker inte jag funkar så bra.. dom funkar inte alls faktiskt, inte på mitt hår iallafall!!

Sedan läste jag också att man kunde lämna kvar lite balsam ihåret när man duschat, så funkar inte olivoljan så får jag väl testa det också!:)

~Theresa


Ensamt


Har varit ensamt här idag.. Annabel och Lisa-Marie är på skolan och dom små på dagis.. Bella och Lisa-Marie var ju hos mormor under förra veckan (sportlovet) men Mathilda och Saga var hemma och lediga från dagis under sportlovet och jag har vant mig så fort att ha dom hemma och nu när dom är på dagis är det så tomt helt plötsligt.. men snart skall jag hämta alla fyra.. 13.50 annabel och Lisa-Marie på skolan och 14.00 Mathilda och Saga på dagis!! Börjar dra ihop sig nu så det är bäst jag gör mig iordning!!

~Theresa ♣


Corey Haim är död!


En av mina och syrrans favorit skådisar när vi växte upp var Corey Haim.. Hna gjorde bla. Silver Bullet och Lost Boys.. idag läste jag på Aftonbladet att han dog för några dagar sedan av vad som tros vara en drog överdos! Känns konstigt.. Lost Boys och sllver Bullet är två av mina favvo filmer sedan barns ben och jag har sett dem flera gånger i vuxen ålder också!!

Tycker det är många kändisar som plötsligt dör nu för tiden!

R.I.P Corey!

 

 

~Theresa


 


 
Loos första vårtecken


Jag var ner på skolan och hämtade tjejerna då landade en geting på min jacka.. japp ni läste rätt en geting!! Tycker det är lite tidigt med getingar i mars (min fobi som pratar) speciellt eftersom det är 1½meter snö här fortfarande.. men så fort det tyar lite verkar dom små liven titta fram!!

Felicia följde med tjejerna hem idag så dom får leka en liten stund, det var länge sedan hon var här eftersom tidigare jobbade ju jag också och dom var på fritids till sent på kvällarna (18.00).. jag är egentligen alldeles för trött för att ha besök men som förälder får man bara bita ihop ibland, för dom måste ju få ha kompisar!:)

~Theresa


Lat!


Känner mig trött och slut idag.. kanske pga. helgens besök. Man kan ju inte riktigt vara för sig själv och slappa av på samma sätt när man har besök och måste vara värdinna.. känner mig så lat och har inte uträttat nått nyttigt idag alls sedan Bella o Lisa gick till skolan.. och jag har inte sovit heller utan jag har bara suttit här och 'varit'! Sedan är det den tiden på månaden också.. 'lingon veckan'.. då blir jag helt islerad typ.. och har just fått reda på att jag måste till läkaren för det också.. jag kan tydligen lida av en mild form av blödarsjukan.. qué!? Alltid nått bekymmer med nått!!

Nepp nu skall jag hämta en handduk till förar sätet (vill inte förstöra det oxå) och sedan åka till skolan o hämta tjejerna!!

~Theresa


SöndagIdag så skall svärföräldrarna åka hem igen. Helgen har gått rätt bra trots besöket. Tur är ju att jag städade i fredags så jag inte behövt bekymmra mig för det igår o idag.. jag har extremt svårt att städa när vi har besök. Igår satt Edith och Stig barnvakt så att Martin och jag kunde åka in till Ljusdal och handla.. det var länge sedan vi var iväg och handlat tillsmmans. Annabel följde med och som vanligt ville hon ha allt hon såg och som vanligt vart hon butter när hon inte fick allt hon pekade på! ;)

Jag såg också av en händelse i almanackan att Mathilda har namnsdag idag.. dock inte med samma stavning.. men ändå.. så Grattis stumpan på namnsdagen!! ♥♥

~Theresa


Ny trend i Loos

Jag har just insett att det finns en ny trend i Loos.. och det är magsäcks operation, bypass operation alltså. Man förminskar magsäcken så man inte kan äta så mycket för att gå ner i vikt!

Det finns rätt många överviktiga fruntimmer i Loos.. tyvärr. Och höste 2006 sa en av dom till mig att hon bestämt sig för att gå ner i vikt. Vad rolig sa jag.. så du tänker börja motionera och äta nyttigt? Nej fick jag till svar.. Det orkar jag inte med.. och det tar alldeles för lång tid.. har sett folk kämpa så i flera år.. Nej jag skall förminska magsäcken!! Mycket riktigt on gjorde det och har sedan dess gått ner rätt mycket i vikt.

Många andra stora kvinnor i byn blev impad och 2007 var det två till som gjorde en magsäcks operation.. dom med gick ner i vikt. 2008 gjorde en till kvinna en peration och i september 2009 gjorde en till kvinna en operation och i oktober 2009 gjorde ännu en kvinna en operation.. båda har säkert gått ner 30kg sedan dess.. och idag när jag var på ICA så träffade jag en av Bellas klass kompisars mamma som brukade vara enorm.. säkert 125kg.. har inte sett henne sedan jul och i januari i år hade hon också gjort en sådan operation och har gått ner så mycket i vikt att hon ser ut som en pinne.. hon har säkert ått ner 45kg om inte mer!!

Alla dessa kvinnor gjorde dessa operationer för att dom inte orkade motionera! Jag menar är det verklien rätt anledning att operera magsäcken? Skall man inte åtminstonde försöka gå ner i vikt på det naturliga sättet först.. eller? Jag trodde sådana operationer var för dom som försökt allt och inte gått ner.. eller sådana som lider av extrem fetma osv. Själv skulle jag aldrig våga häfta ihop magsäcken.. jag kör den långa tuffa vägen med sallad, promenader, nyttig mat och ibland lite nutrilett dryck.. tar tid men det funkar!Städningen och handlingen är förövrigt avklarad! Nu är det bara att invänta fin besöket.. dock har jag fått reda på att dom stannar tills på söndag.. Gaaaahhh!! Jag kanske skall åka på semester i några dagar.. jag behöver ju vila upp mig! ;P

~Theresa♥

Stress


Jag fick reda på igår att det inte bara är Edith (svärmor) som kommer ner med tjejerna imorgon utan Stig (svärfar) kommer också.. och dom skall äta middag här fick jag reda på.. och sova över ilket gjorde allting mycket mer stressigt än tidigare, så idag har jag mycket att göra.. Listan här nere:
 • 07:00 Städa Tottes bur (tar ca 15 minuter)
 • 07:15 Dammsuga uppe (väcker förmodligen mathilda som har rum uppe)
 • 07:40 Plocka upp Mathilda (om hon vaknat) + dammsuga hennes rum
 • 07:45 Skura golven uppe
 • 08:00 Dammsuga+skura trappen
 • 08:15 Plocka upp Saga + göra frukost åt Henne och Mathilda
 • 08:20 Dammtorka, dammsuga, skura golven nere+badrum
 • 09:00 Duscha
 • 10:00 Handla
 • 11:00 Lunch åt Saga och Mathilda
 • 12:00 Mathilda+Saga sova middag
 • 12:10 Elda
 • 12:15 Jag har paus ett par timmar
 • 16:00 Börja med middagen (vet inte vad jag skall bjuda på ännu)
Jag har ett schema med specifika tider, vilket jag som person behöver i min planering speciellt när jag är stressad.. då vet jag att börjar jag med sysslorna precis då kl 7.00 och följer allt till punkt och pricka så vet jag att jag hinner allt jag skall itid och får även plats med lite oplanerade avbrott osv.!;) Jag vet, jag är inte som alla andra barn!!;P

Här är det förövrigt -8°C vilket känns konstigt när det har varit typ +10°C hela veckan.. *Suck* Önskar töandet kunde fortsätta så vi får barmark snart!


~Theresa ♥Solen skiner, det töar.. våren är här!!

Våren är här, det är 10 grader varmt ute och solen skiner och man ser hur det droppar från taket. Synd bara att det behöver bli så blött och slaskigt, önskar att all  snö kunde töa bort på endag så man slipper detta blöta slask och geggan som kommer med det senare!! Men nu är det inte långt kvar till sommaren! :)

Minstingarna njöt när vi for på affären för dom behövde bara ta på sig jacka, mössa, vantar och skor och ingen byllsig overall. Vi skulle ju ändå åka bil dit så risken att dom skulle bli blöt av snön var ju minimal. Just nu sover dom efter att ha ätit en stor lunch med fiskbullar i hummersås, potatis och rårivna morötter!! En av deras älsklings rätter, vilket är bra för det går snabbt och enkelt att tillaga!:)

Själv håller jag på att plocka och röja upp lite (när jag inte bloggar) för att förbereda för städningen som sker imorgon. Måste ju vara tipp topp tills på fredag för då kommer svärmor på besök. Det är hon som kör ner tjejerna, hon ville göra det så att hon kunde komma och se huset vårat som hon inte sett ännu. Jag tycker ju egentligen inte om att få besök, jag är ju lite socialt avvikande, men man får ju bjuda till lite ibland!;) Men jag måste alltid ha nystädat innan jag tar emot 'finfrämmande'.. Loos bor tar jag emot ändå.. men andra släpper jag inte in om det inte är helt nystädat och nästan kliniskt rent.. hehe!! ;)

Nu låter det som att Mathilda och Saga vaknar!

~Theresa

Utbyte av utländskt körkort

Har just insett att jag måste byta in mitt Brittiska körkort i år innan 20 april, då det går ut. Hinner körkortets giltighet löpa ut så måste jag ta om körkortet helt och hållet. Jag tog mitt körkort i Sverige, men när jag flyttade till England så bytte jag in det mot ett Brittiskt för att få billigare bilförsäkring. Men när jag flyttade hem igen 2002 så blev det inte att jag bytte tillbaka det. Men jag har tänkt att göra det otaliga gånger eftersom det medför en del problem med att ha ett utländsktkörkort i Sverige. Dels så kan man inte ha det som ID handling för dom 4:a sista nummren i personnummret finns inte med.. eftersom i England har dom inte dom fyra sista siffrorna, dom har istället ett specielt 'Socialsecurity number'.. och när jag blir stoppad av polisen i en alcokontroll tillexempel och dom kör mina uppgifter i sitt system så står jag som obehörig under körkort.. man får ju köra på ett körkort i Sverige som är utfärdat i ett annat EES land så länge det är giltigt i det landet det utfärdades i.. men jag måste ju visa upp körkortet, pass, och ett annat körkorts papper jag fick tillsammans med körkortet i England så att dom kan se att det är jag och att det är ett äkta körkort osv. Ett annat problem med ett utländskt körkort är ju när man skaffar bilförsäkring.. jag står ju som obehörig i deras system också.. och har man inget körkort eller är obehörig är det svårt att få försäkra en bil så jag måste alltid kopiera bak och framsida på körkortet och skicka in det till försäkringsbolaget när jag försäkrar en bil... tur händer ju inte det så ofta eftersom jag byter ju inte bil som jag byter strumpor!;)

Sedan så kostar det ju 750:- att byta in körkortet också.. rena rånet tycker jag.. men billigare än att ta om det från början iallafall!:)

Kaffedax!

~Theresa

Nära döden upplevelse med en älg!

Igår åkte jag upp med Annabel och Lisa-Marie till mormor i Nordingrå.. vi for kl 7.00 och var framme vid 12.30 tiden.. då hade vi stannat till ett par gånger också, bla. för att äta på MAX i Sundsvall. Resan upp gick jätte bra, inga bekymmer alls och knappt någon trafik heller.

Hem resan min var lite mer äventyrlig. På E4:an mellan Härnösand och Timrå höll jag på att "klippa" en älg med bilen!! Jag såg älgen på andra körbanan, på andra sidan mitträcket på väg mot skogen, plötsligt blir den skrämd av någonting och tvärvänder och hoppar över vägräcket (eller snarare kliver över räcket, dom har ju så långa ben så ett mitträcke på E4:an är ingen match för älgar) mitt framför min bil så jag fick stå på bromsen och tvärnita mitt på E4:an.. en 100km/h väg.. tur att bilarna bakom mig såg älgen också och hann bromsa in.. annars hade dom kört in i bak ändan på min bil.. Och tur är ju att jag hade sådan snabb reaktions förmåga annars hade jag kört in i älgen.. för den var nära.. det kändes faktiskt som jag strök den på bakdelen med bilen!! Jag var något darrig efter den händelsen och det enda jag tittade efter resten av färden hem var fler skenande älgar!

Inne i Sundsvall (vid kasinot) kom nästa äventyr.. Jag hade hela taket fullt av snö (som jag haft med mig från Loos).. ca 2-3 dm högt.. och uppöver var det mycket varmare väder än i Loos.. och när jag stannar vid ett rödljus så rammlar all snö på taket ner på motorhuven.. det var så mycket snö att det täckte hela vindrutan också!! Så typiskt.. för det var inte lite bilar bakom mig heller!! Dagens läxa: skotta taket på bilen för att undvika sådana missöden!!:O

Jag var hemma i Loos igen vid 20.00 tiden.. och då vart det sängen på en gång och jag somnade som en sten!!

~Theresa

Lördag

Har varit lite skriv torka från min sida under veckan.. dels så har jag inte haft så himmla mycket stt skriva om och dels så sträckte jag en muskel i ryggen i början av veckan och har därför haft svårt att sitta ner vid datorn och blogga för det har gjort så himmla ont!

Trotts smärtan så var jag tvungen att städa hela huset i torsdag plus tvätta käder och vika tvätt.. tog mig en hel dag för jag kunde inte röra mig lika effektivt som i vanliga fall!

I övrigt bestod veckan av ett ständigt jagande av löne chefen på Monetars huvudkontor i Stockholm för att få komplementering av arbetsgivar intyget. Just det.. fick ett mejil och brev från a-kassan att dom ville ha komplementering av arbetsgivar intyget.. dom ville ha uppgifter om all typ av från varo.. som sjuk, VAB, tjänstledigt osv. och om ev. sjuklön betalats ut och hur mycket osv. A-kassan vile ha dom uppgifterna ända tillbaks till 2006 när jag började på Monetar för första gången!! Känner på mig att jag får vänta en evighet på ersättningen därifrån!!

Idag består dagen mest av packande för jag skall köra upp Annabel och Lisa-Marie till mormor i Nordingrå imorgon, det är sportlov till veckan och dom skall spendera det hos mormor. Edith (min svärmor) kör ner dom mot sutet av nästa vecka så slipper jag åka upp och hämta dom.. plus att hon ändå vill ner och hälsa på för hon har inte varit hit sedan vi flyttade till huset och har inte fått se det ännu!

Nepp nu har jag fyra frukostar att tillaga.. GRÖT!

~Theresa

Redan Mars!

Jisses vad tiden går fort.. nu är vi redan inne på månad tre på det 'nya' året! Denna månad är det några 'födelsedagsbarn' att gratta.. två av Martins bröder fyller år (Marcus o Melker) 3:e respektive 6:e mars.. sedan har vi min syster yster Kattis som fyller år den 8:e mars!

Jag tänkte inte på att det bara var 28:a dagar i februari och har just insett att jag inte betalat mina räkninga! :O Jag har ju mycket via autogiro men inte allt så jag får väl ta mig tid att betala dom idag när Annabel och lLsa-Marie är på skolan och småttingarna sover. Jag kan lixom inte sitta ner o betala räkningar när busfröna är vakna för då vill dom vara med och 'hjälpa till'.. och då är risken stor att jag betalar några 1000 lappar extra till vardera ställe! :O

Nepp nu skall här göras matsäck till tjejernas friluftsdag!

~Theresa

RSS 2.0