Så där ja

Då var städningen uppifrån och ner färdig.. kanin buren städad och tvätten tvättad, sambon är nere och hänger den nu.. hoppas bara den får plats på tvättlinorna!

Nu skall jag bara ta och sitta ner en stund och varva ner innan jag börjar med middagen. På menyn ikväl står potatisgratäng och stekt fläskfilé! *Yumyum*

Efter middagen så skall hela barna skaran bada eftersom dom stora skall på skolan, Saga på dagis och Mathilda skall till akademiska i Uppsala för en kontroll. Själv skall jag till arbetsförmedlingen och anmäla mig arbetssökande!

~Theresa

God morgon

Jag har varit uppe sedan halv fem ungifär och håller på att tvätta kläder. har inte blivit så mycket tvättande under förra veckan eftersom jag var utan färgtvättmedel (glömde köpa varje gång jag var på ICA) men sambon köpte igår så nu kan jag äntligen börja tvätta igenom berget av tvätt som blivit under veckan. Sedan när resten av familjen vaknar så kan jag börja städa.. dammtorka, dammsuga, moppa golven och städa Tottes bur.. buren städas minst två gånger i veckan för alla er som undrar, dels för Tottes trivsel och dels för att han är en okastrerad hanne och dom kan lukta ganska mycket om man inte är någa med att rengöra buren.. han skall dock kastreras så småning om.. men kommer ju städa buren ändå! ;0)

Det är bara jag som är vaken som sagt.. får hoppas Mathilda mår bättre. Jag såg igår kväll att hon inte var sitt vanliga glada busiga, retsamma jag och när jag kände på henne så var hon kokhet.. nästan så jag brände mig coh då visade det sig att hon hade 39.6 i feber!

~ Theresa

Trallalaaaaa

Sambon är i Ljusdal, Bellan med. Hon har förövrigt tappat rösten.. det började igår. Hon var hes när jag hämtade henne på fritids och senare på kvällen kunde hon bara viska och så är hon idag också! Jag har inte kunnat börja tvätta ännu eftersom jag inte har nått färgtvättmedel förrän Martin kommer hem. Lika bra är väl det när man ser hur el priserna stiger i höjden pga. kylan. Tur är ju att man inte värmer upp huset med el utan vi eldar med ved!

Lisa-Marie hon är hemma med mig och har Rickard på besök, dom spelar x-box som vanligt när dom är med varandra.. dagens ungdom alltså!! ;0) Mathilda och Saga sover. Saga mår bättre efter förra helgens drama.. dock så har hon en väldig klåda nu när såren bildar skorpor och börjar läka!

~Theresa

Officiellt arbetslös

Igår var som sagt min sista dag på Monetar.. kändes skit drygt att sitta där och sälja när jag ändå inte skulle få nå bonus för dom ordrar jag sålde.. så jag sålde ingen.. ooops!;) Kommer dock att sakna alla kollegor, men har lovat att titta in med lite Loos semlor.. Sivan skickade dock med en hundring och ville ha fem semlor för sig själv så nu har jag ju inget val än att åka dit inom en snar framtid eftersom att hon skickat pengar! :0) Varför dom vill att jag skall titta in med Loos semlor? Jo dom har fått en utmärkelse (Wilmars bagarbod).. deras semla är den 5:e bästa semlan i hela Sverige.. och jag kan intyga att goda är dom!;P

Dock så kom Inger aldrig in igår.. hon är personal chef.. Daniel våran coach var där. Inger jobbade ju med mig förra gången jag var på Monetar och då var hon säljare också.. och jag har ju vabat nästan hel veckan och inte träffat henne sedan förra fredagen (hon och Daniel var på möte i Sthlm igår) så jag tycker det är himmla dåligt (om jag får säga det själv) att hon inte kom in och sa hej då.. det var ju en till tjej förrutom mig som slutade! Man bör ju ta farväl av sina anställda eller?

Nepp nu kaffe..  sen tvätta!

~Theresa

Sista dagen

Jahaaa.. då var den här min sista dag på Monetar. Känns både bra och dåligt... jag gillar inte arbetstiderna eller dom höga kraven sedan är det ju så tråkigt att rabbla samma sak om o om igen dag ut o dag in.. men sedan så kommer jag att sakna alla mina kollegor.. dom är så go allesamman! :( Jag har aldrig tidigare jobbat på ett ställe där det är så bra sammanhållning och arbetsstämmning som på Monetar.. det finns inga grupperingar utan alla umgås med alla trots att det är så mixade åldrar.. från 18 år till 67 år! Ingen snackar skit bakom ryggen på andra!

Den jag kommer sakna allra mest är Sivan.. hon jobbade där när jag jobbade första omgången mellan 2006-08 också... Men som sagt väntar jobb på Sykes inom kort.. och där jobbar alla som började samtidigt med mig på Monetar 2006 och slutade kort efter att jag sa upp mig 08.. och det skall bli kul att vara kollegor med dom igen.. även fast vi nog inte kommer vara på samma avdelning.

Nepp Off to work.. börjar 9.00!

~Theresa

Mamma

Glömde ju säga Grattis mamma som fyller år idag! Men måste nog ta och ringa henne också och gratta henne personligen.. det är ju så man gör + att hon inte läser min blogg!;)

~Theresa

Nytt försök..

Idag tänker jag försöka på nytt med att ta mig till jobbet.. dom har hotat med mer snö, men jag jobbar ju bara idag och imorgon så jag vill ju säga tack och hej åt mina kollegor. Men nu har Bella börjat klaga på hals ont så vi får väl se om hon orkar gå till skolan!

~Theresa

Snö oväder

Ahapp.. man vart hemma idag ändå! Totalt snökaos.. jag hann lämna barnen på dagis (då hade det redan börjat snöa lite).. efter någon mil sådär var det totalt snö kaos.. hela vägen var igen snöad och oplogad.. och snön yrde i luften så man inte såg någonting.. när jag kom för nära dikes kanten (på felsida av vägen) och bakändan på bilen höll på att glida ner i diket så gav jag upp och vände om hem.. det är inte värt att riskera livet för att ta sig till jobbet, speciellt inte när man har fyra barn.. och bara två dagar kvar att jobba och sedan bli tillfälligt arbetslös! Men jag ringde jobbet och sa att jag vabar idag också! Vart en kort visit på dagis för småttingarna och inget fritids för dom stora, istället får dom ta med sig en kompis hem, Felicia..

~Theresa

Onsdag

Jag har lämnat Mathilda och Saga på dagis och jag skall strax åka till jobbet. 'Dom' skulle ringa mig om Saga inte orkar/ klarar av att vara på dagis om hon har ont osv. Så då åker jag hem igen. Det är ju bara idag, imorgon och redag kvar och sedan är jag arbetslös ett litet tag.. känns skönt att inte behöva fortsäta med detta jobb.. som sagt så trivs jag med kollegorna och cheferna och iövrigt på jobbet.. men inte med arbetstiderna och inte dom höga kraven som ledningen i sthlm har.. man kan ju inte ens vara hemma med sjuka barn en dag förrän hela månads målet är förstört och ledningen klagar. Så nu skall jag gå hemma tills jag får börja på Martins jobb.. ett exakt datum för det är inte satt ännu..

Ha det!

~Theresa

No headline

Saga mår nu bra verkar det som, hon har inte klagat på smärta och inte behövt nå mer alvedon så som det verkar så kan hon gå till dagis imorgon.

Ortopedmottagningen på Akademiska ringde idag också.. Vi har väntat flera månader på en ny tid för återbesök för kontroll på Mathildas höft. Och idag ringde dom alltså och hade två återbud nu på måndag den 1:a februari.. vi fick komma endera kl.10.00 eller kl.13.30.. jag valde ju naturligtvis 13.30 eftersom det är över 30 mil till Uppsala från Loos.

Sedan så ringde familje läkaren idag. Som ni vet så har jag jagat tid hos honom för att få Bellas fötter undersökt igen.. hon är ju platfot och har hälsporre och svinont i fötterna. När jag var hos läkaren 26 okt 2009 så sa han att oropeder gör inget på barn under 12 år eftersom det brukar rätta till sig tills dom är i 10-12 års åldern.. utan ortopeder rekommenderar endast bra skor. Efter det läkar besöket for vi till Team sport i ljusdal som har en fot expert som sa att det var det värsta han sett..han fattade inte hur hon kunde gå över huvudtaget och att läkarna inte gjorde nått åt saken.. han sa också att dom förmodligen inte hade skor som skulle hjälpa henne.. utan vi borde gå tbx till läkaren.. vi köpte dock de bästa skor som fanns på affären för 1500:-, dom har inte hjälpt ett dugg.. och sedan dess har jag försökt få en ny tid hos läkaren. Jag har även pratat med ortoped tekniska i Gävle som gör special skor.. dom sa det är inga problem det är bara att ringa läkaren och be han skriva ut en remiss dit.. jag behöver inte ens gå på ett nytt läkar besök innan. Så jag ringde Vårdcentralen igår och bad om en sådan remiss och idag ringde han alltså.. och sa "dom gör inget på barn under 12 år..bla..bla..bla" Jahapp tänkte jag.. då börjas det igen. Jag sa till läkaren att det inte var till en ortoped jag ville ha remis utan till ortoped tekniska som är en helt annan sak.. men han verkade fortfarande tro att dom två är samma sak och ignorerade det faktum att jag redan pratat med ortopedtekniska och att dom gett klar tecken.. Nä istället så skulle han skriva en remiss till en sjukgymnast!? Alltså hallå.. hon behöver ju skor.. tycker läkarna alltså att det är helt OK att en 8 åring går och har ont? Hon måste ju ha zon salva på sina fötter varje dag för att överhuvudtaget kunna gå! Måste man ta hjälp av någon myndighet med mer auktoritet än vad jag har som hjälper mig att få läkarna att göra nått? Men vilken myndighet skulle det vara då.. Kommunen och Socialkontoret kanske? Man kan ju inte direkt gå till polisen.. eller hur? Men just nu känner jag mig så maktlös.. vad i h-vete är det för fel på vården idag?

~Theresa

Saga

Vi kom hem igår ca. kl. 17.00 från sjukhuset i Hudiksvall. Jag for dit och hämtade dom. Man hade ju kunnat få sjukrese taxi hem.. men dom har inga bilbarnstolar och man får ju inte åka i bil utan bilbarnstolar. Sjukresebuss gick inte heller, för i all hast när ambulansen kom på söndag kväll så glömdes Sagas overall och skor.. hon bars ut naken insvept i en filt med bara mössan på huvudet till ambulansen.. det hade ju blivit en aningens kallt att ta henne så till en buss..

Hon verkar dock må rätt ok.. hon fick en alvedon supp igår innan hon skulle sova för natten och hon sov utan problem tills kl. 6.00 nu på morgonen.. då fick hon välling och en supp alvedon.. för hon verkade ha ont för hon grät och tog sig på magen och bröstkorgen och försökte klia sig.. sedan somnade hon om och sover fortfarande. jag stannar hemma idag så hon får vila sig lite och underdagen så blir det lättare att avgöra om hon mår bra och kan gå på dagis imorgon.. Men det är synd om henne.. stackars tös.. fullt av sår på magen och bröstkorgen!:(

Vi hade en liten stressig morgon idag också.. Fick ju skjuttsa tjejerna till skolan för dom skulle ha skidorna med sig, men då visade det sig att det var skridskor idag så jag fick helt enkelt åka hem och hämta skridskorna och åka tillbaka till skolan.. men det gick bra det med! :)

Nepp nu skall jag fixa omtagen till mina nya blåa gardiner!;)

~Theresa

Morgonen efter

Känner mig överkörd av en lastbil i dag också.. har inte sovit så bra av självklara själ. Låg vaken länge och tänkte på Saga och om hur hon mådde! Somnade efter många om och men, dock så vaknade jag igen vid halv fyra men mina vanliga hemska ryggsmärtor.. typiskt! Jag överdoserade som vanligt på ipren och salvan.. voltaren gel denna gången.. det gick över snabbare denna gången.. efter ca en och en halv timme ungifär så jag kunde lägga mig igen och somnade om och sov till 6.40. Men är som sagt tött och känner mig alldeles mosig i huvudet!

Nu skall jag väcka Annabel och Lisa-Marie och få iväg dem till skolan och sedan skall jag ringa dagis och sjukanmäla Saga... Jobbet ringer jag vid 13.00 tiden!

~Theresa


En olycka händer så snabbt...

Saga åkte iväg med ambulans till Hudiksvalls barnmottagning ikväll.. med skollskador! Hon fick tag på en kaffe kopp med nybryggt Hett kaffe och hällde det över sig.. OJ vad hon tjöt av smärta!

Vi hade precis bryggt kaffe och jag gav Martin hans kopp.. sedan bad jag han hjälpa mig med diskmaskinen för lampan för spolglans lyste och jag ville ha hjälp att fylla på.. han reste sig upp ur soffan (Köket och tv rummet är bredvidvarandra och väggen är öppen.. (nästan som ett och samma rum typ) och tog några steg mot köket, och på bråkdelen av en sekund var Saga snabb som attan och rusa fram till koppen som var kvar på tv-rums bordet och slet åt sig den och hällde allt kaffe över bröstkorgen och magen.. vi slet av hon kläderna illa kvickt.. dränkte en handduk i kallt vatten och lindade in henne i den.. och hon SKREK ännu mer, jag trodde hon höll på att dö så jag började ju stor böla.. och då såg jag att hon fått fullt med blåsor och huden flagnade bort.. och då tänkte jag 'tänk om hon drack kaffet och börjar få sår och blåsor i halsen då kommer hon ju snart inte kunna andas'.. så jag hämtade en pipmugg med kall vatten och tvingade i hon det (under stor protest från henne) bara ifall att. Men vi behövde hjälp så vi tänkte vi ringer Sjukvårdsupplysningen.. men dom svarade inte!(?) Va faaan handlar det om.. dom skall väl svara där eller?! Så vi ringde 112.. dom sa: "linda in hon i handuk, ge alvedon, hjälp är på väg".. då knackade det på dörren, in kommer Andreas (dagis vikarie) och Per (Valles pappa.. en dagis kompis åt Mathilda och Saga) dom arbetar för räddningstjänsten också (tydligen).. inte ambulansen utan dom mindre bilarna som kör omkring  som normalt är röd med morkblåa lampor på taket.. och det står räddningstjänsten på sidan (ja ni förstår säkert vad jag menar).. dom tog och kollade på Saga och hämtade en blomspruta och sprejade henne med vatten.. Och hon skrek högre än nånsin och hon rullade och ålade sig runt runt i min famn.. Per och Andreas kontaktade ambulansen som stod på 'stand by' i Ljusdal och sa att dom skulle komma ifall att.. men vad dom kunde se så hade hon inget i andningsvägarna (jag suck av lättnad.. men stor böla för att min minsta bebis hade så ont och jag inget kunde göra för att hjälpa)! 40 min senare var ambulansen här dom kom in rusandes.. satt på ett plåster med emmla salva som skulle bedöva smärtan och tog med sig Saga och Martin ut till ambulansen och rusade iväg till Hudik!

Att gå i ovisshet gjorde mig galen.. men vi båda kunde ju inte åka för vi har ju tre andra barn. Så jag ringde Lisa (Alvas mamma) och jag bölade så hon skyndade sig hit och va med mig en stund. Vid 22.30 tiden ringer Martin och sa att det var ytliga brännskador men att dom skulle stanna där tills imorgon (dom hade ändå inte kommit hem utan bil och jag kan inte åka och hämta dem eftersom jag inte har barnvakt åt dom tre andra som ligger uppe och sover)! Brännskadorna såg alltså värre ut än vad dom var.. men innan man visste det så var man ju så orolig att man höll på att gå åt. Men ambulans behövdes ju ändå.. för utan att bli undersökt av läkare så vet man ju inte hur allvarligt det är.. hon är ju bara 1½ år och kan ju inte tala om en sådan sak själv. Man ringer hellre en ambulans en gång för mycket än en gång för lite.. speciellt när det jäller ens barn!

En olycka händer så snabbt och hade jag aldrig bett Martin om hjälp med diskmaskinen så hade det aldrig hänt.. lätt att säga nu i efter hand.

Men huvudsak är att hon nu mår bra och att det inte var allvarligare!

~Theresa

Sunday

Städning har varit dagens huvudsyssla.. som vanligt (på en söndag). Jag steg upp kl. 5.00.. sambon kom upp strax därefter vid 5.30 (?)! Trodde aldrig jag skulle få uppleva den dagen han steg upp så tidigt.. speciellt inte på en helg! Vad tusan har det helt slagit om för karln eller?! ;0)

Martin for dock till Gammeltomten vid 12 tiden med alla fyra barnen så att dom skulle få åka pulka.. och jag fick en chans att avsluta städningen i lugn och ro.. dom var dock bara borta i en dryg timma för dom små blev så trött och grinig och ville sova.. dom hade inte sovit middag innan dom for. Men jag hann klar all städning ändå..

Nu har tjejerna Rickard på besök.. just nu är dom ute och åker spark och leker.. Saga har vaknat men Mathilda (sjusovaren) sover fortfarande. Martin är nu nere i källaren och sotar pannan sedan skall han ta in ved och ännu senare (efter vi ätit middag) så skall han åka till Ljusdal och tanka Galanten. Själv håller jag på att köra diskmaskins rengöring i diskmaskinen.. man måste ju göra det ibland också tydligen.. och sedan skall jag fylla på spolglansmedel! Jag tvättar kläder också.. och om ett tag skall jag göra mat.. kassler gratäng (som flygande jakob fast med kassler istället för kyckling filéer)o ris!

Snart måndag och jobb!!

~Theresa

Hemma gjord pizza

Det är middagen ikväll.. men nu har sambon och barnen varit i Ljusdal så länge + att sambon måste åka tbx till Färila (4 mil) efter tomatpuré så allt blivit så sent så det blir inte min vanliga omsorgs fullt gjorda pizza. Jag brukar ivanliga fall koka en riktig italiensk tomatsås som jag låter svalna och sedan brer över pizzabottnen.. men det kommer ta för lång tid och klockan är redan 18.16.. så idag brer jag bara på tomatpuré på pizzan.. tror om det funkar det med? Men det vet vi ju inte förän pizzan är färdig och äten.. sedan så har vi det ju vanliga pålägget också.. ost, skinka, annanas, fetaost och oregano som krydda.. tycker det blir bättre och mer pizza smak av oregano. Pizzakrydd blandningen som finns att köpa smakar inte nå speciellt pizzaaktigt tycker jag.. men det är vad jag tycker.. men smaken är som baken som 'dom' säger! ;0)

Annabel och Lisa-Marie är ute och premiär åker skidor just för tillfället!

~Theresa

Holy smoke!

Skidor, pjäxor, stavar, skridsko slipning och hjälmar.. allt gick på typ 2600:-! Gaaahhh! Inte billigt med barn inte! Skulle insett tidigare att dom skulle åka skridskor/skidor på idrotten under vintern så hade man ju kunnat vare ute i god tid! 'Supid is what stupid does'! Undra om man kan söka bidrag nånstans för detta? *kliar sig i huvudet och funderar* Kanske värt att kolla upp iallafall.. blir ju arbetslös om en vecka så giltiga själ har jag ju! ;0)

Ikväll blir det hemma gjord pizza till middag, med annanas och feta ost som på lägg! *YumYum!

Martin och dom stora tjejerna är inte hemma ännu, men snart.. hungrig och äter snart om bordet om dom inte skyndar sig! Trä är ju så hård smält så jag vill ju hellst undvika det i bästa möjliga mån för att inte bli dålig i maggen!:P

~Theresa

Normalt?

Är det normalt att man nickar till och somnar mellan varven när man sitter upp och håller på att radera mail från inboxen? Nä trodde väl inte det heller! Men trött är JAG! Behöver nog sova lite men kan inte just nu för både Mathilda och Saga är vaken nu. Få se om jag får ta mig en liten tupplur när Martin och stor tjejerna kommit hem.. men då är det ju matlagning som jäller så lär nog inte kunna ta mig ett 'powernap' då heller! Jag behöver nog gå igenom en hel hälsokontroll från huvdet till tårna, inifån och ut!

Reservdelar sökes till en Theresa!

~Theresa

Blubb

Kom int på en annan överskrift!:O)

Nu så har Martin, Annabel och Lisa-Marie åkt in till Ljusdal för att först och främst inhandla skidor åt Bella.. vi hittade skridskor i skrubben efter Martin som Bella kunde ha så nå nya skridskor behöver hon inte ännu. Och Lisa kan ha både sina skridskor och skidor från i fjol så hon får ha dom denna säsong också.. men sedan kan hon ta Annabels gamla skidor och skridskor som nu är för små åt Bella! Dom måste också köpa Totte mat och handla lite mat för veckan åt oss..

Var ner på ICA vid 10 tiden och hämtade sparken.. den hette tydligen 'Ljusdalssparken' vilket var lite roligt. Det är en metall platta med det namnet fastskruvad på sparken.. även namnet på den som gjort den.. men kom int ihåg vem det var!;)

Saga vaknade med ett skirk för ett tag sedan och hade skitit ner sängen så nu är det tvättning av sängkläder som jäller. *SUCK*

Sedan så ringde Maria min kollega som bor i Rullbo.. hon var på väg till Loos och undrade om jag ville ta en fika på Wilmars men jag kunde tyvärr inte eftersom Martin är i Ljusdal och Mathilda sover fortfarande + att Martin har mitt bankkort för att kunna köpa skidor osv. Men kan ju ta en fika med henne nån annan helg! :)

~Theresa

Up with the rooster (?)

Direkt översatt från svenskan... undrar om man kan säga så på engelska (the headline alltså)?

Igår såg vi lite på Let's Dance med tjejerna.. dom gick och la sig när det bara var röstningen kvar. Vi röstade igår.. Elin (åt Lisa-Marie) och på Mattias (åt Bella), jag är inte så mycket för Let's Dance och röstning men jag hörde ett ryckte om att intäkterna från röstningen igår skulle gå till Haiti.. så jag tycke vi kunde rösta. Så nu har vi gjort en godjärning iallafall under 2010.. få se om det blir fler!;) Flickorna blir glad iallafall att ingen av deras favoriter åkte ut!

Idag måste vi till Ljusdal och köpa skridskor och skidor åt Bella för det skall dom ha på idrotten nästa vecka fick jag reda på igår.. Lisa-Marie kan ha sina från ifjol som tur är.. hade blivit något ruinerad annars.. men det blir ingen shopping tripp till Hudik idag.. finns ingen plats i plånboken för det! *SUCK* Och jag måste även betala för sparken nere på ICA 995:-.. dom har lagt undan en åt mig. Vi har iövrigt hittat åt Lisa-Maries spark.. men Bellas är helt borta alltså. Vi skulle ha skrivit namn på men vi trodde att Loos var ett säkert ställe för spark eftersom att det bara är en liten by.. men ack så fel vi hade!!

~Theresa

Äntligen helg!

Nu är det HEEEEEEEEEEEEEEELG!! Och jag är suuuuper trött!! Jag höll på att somna flera gånger under bilfärden hem så jag fick veva ner rutorna och ha på ac:n på det kallaste.. och spärra upp ögonen och inte blinka en endaste gång tills jag var hemma.. bara jag blinkade så nickade jag till och bilen svajade hit och dit.. scary!!

Vorte tacos till middag idag.. yumyum!!;p Nu skall vi diska bort dricka kaffe ta en promenad (jag)och sedan SOVA (jag)! Men Bella och Lisa-Marie skall se på Let's Dance.. men jag är alldeles för trött för det idag!!

Mathilda och Annabel spelar x-box! :o)

Trevlig helg!

~Theresa

Sjusovare

Mathilda och Saga sover fortfarande.. att Mathildis sover den här tiden är iofs. inte så ovanligt men att Saga fortfarande sover är ovanligt. Martin måste ha tröttat ut dom totalt igår! ;o)

Lisa-Marie mår bättre idag så hon kommer att gå på skolan så Martin har åkt till jobbet.. så morgonen har bestått i att fixa frukost åt Annabel och Lisa-marie och få dem redo för skolan + ett snabbt läx förhör. När dom gått till skolan skall jag duscha och fixa ordning dom minsta för dagis och sedan bär det av till jobbet...*SUCK*

Måste också fixa en barnvakt åt Annabel och Lisa-Marie inför imorgon eftersom fitids är stängt.. jag kommer ju hem kl. 14.00 så mellan 12.20 och 14.00 behöver jag någon som ser efter dem.. vem det nu skall bli...

~Theresa

Ny dag.. nya tag

Jobb igen då.. det känns as jobbigt! Att försöka jobba och vara en drivande säljare när man inte får sova på nätterna är inte det lättaste! Sedan sitter man och oroar sig på jobbet att ryggvärken skall komma när man är på väg hem och då lär jag bli strandad nånstans ute i ödemarken.. inte roligt det heller. På grund av detta så lär jag inte förlänga min anställning på Monetar.. det är väl det som är bra med att vara anställd som 'vikarie'.. dom kallar det ju så istället för provanställning eftersom att man inte får provanställa dom som jobbat där tidigare.. är man anställd som vikarie så är det ju en tidsbegränsad anställning och då när den löper ut så får man ju stämpla. Sedan så börjar ju arbetstiderna tära på en och att aldrig få se barnen är inte så roligt det heller.. Så nu jobbar jag nog fram tills den 31/1 sedan så blire tillfällig a-kassa tills det bli aktuellt för mig att börja på Sykes= bättre lön+bättre arbetstider! =) Ja så ser nog den närmsta tiden ut för mig.

I övrigt så gillar jag ju arbetet jag har nu.. kanske inte så mycket att ringa och sälja till folk för det är ju så tråkigt att rabbla samma sak om och om igen, dag ut och dag in.. men arbetsmiljön och kollegorna är faktiskt dom bästa hittils. Ingen är utanför och det finns inga grupperingar.. men det är ju inte allt här i livet.. vardagen måste ju fungera normalt paralellt med jobb.. hem och familj mm.!

~ Theresa

Ajdå

Min dator på jobbet rammlade i golvet igår! Hehe.. den nya som precis blivit installerad! Men det var inte mitt fel.. jag lovar!! :o) Allt jag gjorde var att höja skrivbordet (som jag brukar varje dag) för att kunna stå upp en stund, det blir ju så jobbigt att sitta en hel dag, och då lossnade hyllan som hänger under skrivbordet den datorn står på och hela skiten åkte i golvet med en jädra smäll! Mina kollegor vart smått schockade men dom trodde inte det var jag utan Olivia som är något av en klumpeduns och haft sin dator i golvet några gånger! :) Men som jag sa var det inte mitt fel och det kan min chef Daniel intyga för det är inte första datorn som utan vidare trillat i golvet. Dom där metall hyllorna som hänger under skrivbordet som datorerna står på är så dåligt monterade.. dom är fastskruvad direkt i undersidan av av skrivnords skivan i träet.. inte i någon metall ram..med pytte små skruvar, så dom lossnar titt som tätt. Dom nyare datorena är tyngre än dom gammla också så min dator är nog inte den första som kommer åka i golvet! Den gick dock inte sönder.. som tur är! :)

Ryggvärken kom inte tillbaka igår.. och trots att jag var trött så gick det rätt ok att jobba och jag fick in några ordrar. Jag fick sova inatt också och steg upp min vanliga tid vid 5.00!

Martin blir hemma med Lisa-Marie idag också eftersom hon tydligen hade lite feber igår med. Annabel kom hem från skolan och berättade att dom skulle få sin andra svininfluensa spruta på vårdcentralen då på eftermiddagen.. så Martin åkte dit med hela barna skaran och sköterskorna där tog tempen på henne (bör ju inte vaccinera sig om man har feber) och det visade sig att hon hade lite feber. Hon kommer inte bli glad nu på morgonen när hon får nyheten om att hon måste vara hemma för hon vill gå på skolan idag och inte vara hemma sa hon bestämt igår. Men jag tycker ju att hon skall ha en feberfridag iallafall innan hon går till skolan så man vet att hon är frisk.. och det är ju mamma som bestämmer! ;o)

Kaffe dax!

~Theresa

Över körd av en lastbil...

Så känner jag mig just nu! Trött kan man minst sagt säga att jag är.. och även fast den extrema värken är över så känner jag mig öm, stel och orkeslös i hela kroppen!

Jag har nu skjuttsat Bellan till skolan, hon ville inte gå själv.. hade hon haft spark hade det inte varit någe problem.. men nu har hon inte det.. hon har haft en, Lisa-Marie också.. men nu visar det sig att någon stulit båda två från skolan under jullovet.. dom hade lämnat sparkarna där och det visste inte jag, jag trodde bara att dom var i förrådet! Så nu efterlyser jag två sparkar.. en större och en lite mindre.. ser nya och fräscha ut! Någon som vet nått?

~Theresa

Pasta m. kyckling och feta ost

Hittade ett recept på webben nu på morgonen (finns inte så mycket annat att göra när man inte kan sova) som verkar mummsigt! Kanske skall prova det någon gång? Men hinner ni före mig så måate ni berätta hur det smakade! ;o)

Ingredienser (6 portioner)
 • 500 g pasta
 • 1 förpackning kycklinginnerfiléer
 • 1 hackad rödllök
 • 2 finhackade vitlöksklyftor
 • salt och peppar
 • 1 tsk oregano
 • 3-4 dl grädde
 • 200 g smulad fetaost
 • 2 hackade tomater
 • 1 dl kärnfria oliver
Instruktioner
 1. Börja med att koka pastan enligt förpackningen.
 2. Dela innerfiléerna i två delar.
 3. Bryn kycklingen i stekpanna ihop med lök och vitlök.
 4. Krydda med salt, peppar och oregano.
 5. Tillsätt grädde och låt koka ihop några minuter.
 6. Smula ner fetaost och tillsätt tomater och oliver.
 7. Rör om och servera ihop med pastan.
Tidsgång

Cirka 15 minuter.


Servera med

Sallad och varför inte en grissini eller två.

 

~Theresa


2.15

Ett nytt klockslag som indikerar tiden som jag vaknade i dag/natt med ryggsmärtor och jag har inte kunnat sova sedan dess.. har fortfarande ont trots åtskilliga ipren och två händer full med zonsalva som jag smöjrt in ryggen och magen med.. det tar längre och längre tid innan smärtan ger med sig! :( Måste köpa mer zon salva idag för jag har nu använt det sista. Som jag sagt borde jag gå till en läkare, men det är jätte svårt att få tid här hos doktorn..kan inte fatta alltså!! Sedan i början av december så har jag försökt att få tid för Annabel utan tur.. dom har bara akuttider kvar för januari (25:e).. dom platserna är reserverade för alla akutfall som hjärt problem, andnöd och så vidare.. Sköterskan på vårdcentralen sa att jag skulle ringa strax innan 9.30 på måndag den 25/1 för då kunde dom kanske säga hur många akutfall dom fått in och då om dom inte fått in så många så kanske dom kunde klämma in oss på en akuttid! Men då är det typ sista minuten och vi måste vara där inom loppet av typ 10 minuter, men det är svårt eftersom Annabel är i skolan.. så man måste tävla mot klockan för att få tag på henne på skolan och skynda till vårdcentralen. Men har dom inga akuttider lediga så har dom inga nya tider förrän i februari! Läkarna är bara här en gång i månaden! Och ännu så har det inte bestämts vilket datum dom kommer så det går inte att boka en tid än heller! Så man svävar helt i ovisshet! Men så är det att bo på vischan!

Martin blir hemma idag och VAB:ar för Lisa-Marie.. egentligen kanske jag skulle ha varit hemma eftersom jag varit uppe sedan 2.15 men kommer värken tillbaka under dagen så är det bättre att jag är på jobbet för jag kommer ändå vara helt oförmögen att ta hand om hus och hem och barn när jag står dubbelvikt och halvt skriker av smärta i ett par timmar.. och i vissa av fallen kräks jag också! Martin får ev. vara hemma med Lisa-Marie hela veckan för på fredag är fritids stängt pga. utbildning så då har vi ingen barn passning så det går inte att vi båda jobbar då heller!

Nu gör det mindre ont känner jag.. men det är inte helt över än!

~Theresa

VAB.. igen

Jag hann komma till jobbet och arbeta i en och en halvtimme när jag såg att Martin ringt mig. Jag ringde upp honom och det visade sig att Fritids ringt honom för Lisa-Marie hade högfeber (39,5)... han kunde inte ta sig hem för han åkte med Anda idag (en tjej som bor i Los och jobbar på sjukhuset i Sveg).. så det var bara för mig och tala om för chefen att jag måste hem och VAB:a denna måndag också. Och sedan bar det av hemåt. På väg till bilen så såg jag att fritids försökt ringa mig också.. men jag missat det eftersom jag suttit i telefonen.

Men nu är jag hemma med en mycket klen Lisa-Marie och dom andra tre barnen! Imorgon vabar säkert Martin vi brukar köra varannan dag..typ!;)

~Theresa

Låsta dörrar

Ja.. nu får man ha ytter dörren låst för jämnan då. Mathilda har börjat öppna den också för att försöka rymma. Det började igår kväll.. och har hänt nu på morgonen också. Allt jag sa var: -Vi skall snart åka bil till dagis.. Mathilda: -bibi, brum brum.. kilar iväg mot hallen (som hon brukar när jag nämner att vi skall till dagis).. sedan vart det tyst.. inga mer utrop "bibi, brumbrum".. sedan känner jag hur det börjar dra kallt om fötterna och när jag kommer ut i hallen så står dörren vidöppen och Mathilda är på väg utför bron ibara strumplästen och utan ytterkläder!! :o) Sicka busfrön man har!!!

Nepp dagis dax!

~Theresa

Då vare måndag

Va vare jag sa.. går man och lägger sig så blir det måndag.. och nu är vi där! *SUCK* Fick dock sova ända tills klockan ringde kvart i fem.. inga rygg problem i natt.. Yippiiiiiiiiiiiiii!! Dock så är jag väldigt stel och öm bak i ryggen nu, men jag hoppas att den extrema värken inte dyker upp idag, speciellt inte när jag är på jobbet.. men jag får ta med mig ipren asken och zon salvan just incase...

Städade nästan bort hela julen i helgen.. kryssade ju i på min "att göra" lista att hela julen nu är bort städad, men det är inte riktigt sant.. sorry! Det som är kvar att städas bort är julgranen och julgardinerna i köket, men det får vänta tills helgen som kommer!

Annabel och Lisa-Marie är vakna och äter frukost ramför TV:n idag, och snart är det dax för dem att göra sig iordning för att gå till skolan.. när dom gått skall jag duscha innan jag väcker Mathilda och Saga!

~ Theresa

Gäässsp!

Trött är just vad jag är nu! Jag har hållit igång hela dagen.. och var uppe tidigt som vanligt! Sitter just nu och väntar på Martin som åkt in till Ljusdal för att tanka Galanten som jag skall ha till och från jobbet nu till veckan! Men jag skulle hellst av allt vilja gå och sussa.. kanske skall man det? Men går jag och sover nu så är det ju måndag när jag vaknar.. usch och fy för att jobba.. jag är inte alls motiverad!! :(

Good night Schweden!

~Theresa

Börjat ta bort alla * i rubriken

Jag tyckte att min blogg kändes lite klottrig av att ha en * ibörjan och slutet av Rubrikerna till min blogg så därför har jag börjat radera dem.. men det tar lite tid för det är många sidor i blogg arkivet mitt! :o) Men någon gång lär jag väl bli färdig hoppas jag, dock inte idag.. jag kan ju inte fördriva hela min söndag framför datorn.. så det så!;) Men hela januari 2010 är avklarad (tror jag)!

~Theresa

Redan Söndag

Varför går helgerna så fort? Hinner knappt blinka förrän det är söndag och sedan måndag och en ny vecka med jobb! Jag har iallafall avklarat min "att göra lista", det har dock tillkommit mera tvätt som Annabel och Lisa-Marie stuvat undan uppe så det blir till att tvätta ettpar maskiner idag också!

Här är det inte så kallt idag, bara -6 grader så idag kan vi nog ut och åka pulka med dom minsta. Har ju varit svårt för dom att vara ute och leka i snön när det varit -30 eller kallare i flera veckor! Men dom lär nog uppskatta lite pulk åkning. Jag skall försöka komma ihåg kameran så kan jag ta lite "vinter_ lek_ bilder" som jag lägger upp här sedan!

Måste även rasta Totte.. så han får springa av sig lite.. inte bra att sitta i buren för mycket. Daglig motion krävs för lilla häng öra!;)

Jag fick sova ända till kl. 5.00 idag så jag känner mig lite mer utvilad än vad jag gjorde igår.. men ingen är väl pigg och utvilad om man måste stiga upp 3 på natten... sedan hjälper det väl inte att det är lingon veckan heller!! ;o)

Ha en bra söndag!

~Theresa

The List

Kommer kryssa för här allt eftersom punkterna på listan avklaras!

The To Do List:

[x] Tvätta bort berget med tvätt i badrummet
[x] Vika den rena tvätten som fortfarande efter över en vecka upptar tvättkorgarna
[x] Städa bort julen: Ta bort allt julpynt, adventsstakar, granen mm.
[x] Städa Tottes bur
[x] Dammtorka, dammsuga, moppa golven i hela huset.
[x] Handla i Ljusdal (Blir Martins jobb..vill nog inte åka så långt själv om ryggvärken skulle komma åter)

~Theresa

Ps. Nu är tre av fyra kids vakna.. enda kvar är Lisa-Marie som är något av en sjusovare, precis som moster Tattis!;)
Ps2. Rättelse: Nu är fyra av fyra kids vakna;)

Nokia 6600 Purple Fold

Jag glömde ju berätta att jag har en ny mobil också!Fin va?

Min förra mobil har tagit så mycket stryk eftersom att mina tomtar (Mathilda & Saga) fått händerna på den en gång för mycket. Dessutom var det en kass nokia telefon.. kändes väldigt plastig och skev.. och knapparna på sidan på den telefonen.. volym knapp, bluetooth knapp, kamera knapp mm. var alldeles lösa typ.. och ibland så gick den ut på internet helt själv också.. (kul räkning) dessutom blinkade symbolen för sms hela tiden sedan jag fick den.. som den skall göra om man har för mycket sms och inte kan ta emot fler.. den symbolen har blinkat sedan jag fick den och slutar inte att blinka heller fast jag raderat alla sms!! Inte en sådan stor förlust för den telefonen fick jag gratis när jag förlängde bindningstiden för mitt telia mobil abonnemang i 24 månader.. förstår nästan varför dom gav bort just den telefonen gratis.. för den är inte värd att köpa. Enda bra med den var 5 mega pixel kameran! Den var en vanlig classic telefon, inte vikbar. Jag har bara haft vikbara tidigare.. och min nya är vikbar.. och när jag fick hem den så insåg jag varför jag alltid haft vikbara telefoner.. jag bara älskar dom!! Jag är super nöjd med min nya mobbe än så länge och dessutom är den söt också! ;)

~Theresa

3.18

Rubriken står för ett klockslag.. 3.18 alltså då jag steg upp efter ha gett upp hoppet om att få fortsätta sova. Ryggen igen alltså. Martin masserade min rygg ett tag när han kom i säng men det hjälpte inte så himmla mycket.. det var ju skönt med massage på onda ryggen men det onda gick inte över! Därför steg jag upp kl. 3.18. Jag tog en överdoserad dos ipren, 4 stycken, man får väl egentligen bara ta 3st ipren per dygn.. sedan smörjde jag in ryggen (där jag själv kom åt) och övre delen av magen med zon salva, också en överdosering. Man skall ta så pass mycket salva att det onda området täcks.. och högst 3 gånger om dagen.. och jag har redan smörjt in mig 5ggr sedan jag steg upp.. och först nu så har värken börjat släppa lite. Men tro inte att jag kommer kunna gå och sova för det.. ooooo nej. Nu är ju klockan snart fem och det är ju morgon och här är det så mycket som måste göras eftersom att jag inte hunnit med hushållsbestyren under förra veckan pga. att jag varit så trött av att inte fått sova när jag var och varannan natt haft ryggvärk!!

The To Do List:

[x] Tvätta bort berget med tvätt i badrummet
[x] Vika den rena tvätten som fortfarande efter över en vecka upptar tvättkorgarna
[x] Städa bort julen: Ta bort allt julpynt, adventsstakar, granen mm.
[x] Städa Tottes bur
[x] Dammtorka, dammsuga, moppa golven i hela huset.
[x] Handla i Ljusdal (Blir Martins jobb..vill nog inte åka så långt själv om ryggvärken skulle komma åter)

Kanske inte verkar vara en sådan lång lista för Er men har man inte fått sova på natten och har ont i ryggen så är listan ganska jobbig.. ryggvärken lär mycket troligt komma tillbaka 10 reser värre efter att jag har städat huset uppifrån och ner.. och när jag skrev berg av tvätt i badrummet så menar jag verkligen berg man ser snart inte ens tvättmaskinen eller torktummlaren!:o) Vi är ju sex personer, varav fyra barn så efter en vecka så blir det mycket tvätt.. kan jag lova speciellt om man inte hållit efter och tvättat allt eftersom tvätten till kommit. Men alla som har stor familj känner säkert till det! =)

Nepp nu är det kaffe dax!

~ Theresa


Trögt

Det gick extremt trögt att sälja igår, sålde bara en endaste order! Jag fattar inte ena dagen går allt som på räls och man säljer 7-8 ordrar och andra dagen så får man bara in ett par stycken.. eller ingen! Varför är det så? Det hade varit mycket lättare om alla man pratar med bara sa "ja det här vill jag ha"! Men alla oseriösa telefonförsäljare har ju förstört mycket för alla seriösa som ringer från seriösa företag och folk drar alla över en och samma kamm! Hoppas det är bättre idag. Jag har dock svårt att koncentrera mig också nu när jag vill byta jobb och nu när jag vet att det finns stora chanser att jag får anställning på Sykes, men jag måste ändå se till att sälja bra tillsvidare så att jag får behålla detta jobb tills jag har ett annat!

Hemresan från jobbet var en pina.. jag hade så himmla ont i ryggen. Mina vanliga ryggsmärtor jag brukar få till och från. Det började redan sista timmen på jobbet.. och vart värre på vägen hem. Det är första gången dom här smärtorna har visat sig på jobbet och när jag suttit i bilen så det blr bara värre och värre.. får nog åka upp på akuten i Sveg (om det finns en akut mottagning där) om det händer igen! Det gick dock över en stund efter att jag kommit hem.. för jag tog en massa ipren och zon salva.. och smärtan kom inte tillbaka under natten så jag sov ända till halv fem! Skönt!

~ Theresa

Lite mer sömn

Inatt har jag fått lite mer sömn än andra nätter.. som natten till igår vaknade jag med ryggont kl. 2.00 på natten och det gick inte över för än vid 5.30 på morgonen så då var det ingen idé att lägga sig.. så igår var jag extremt trött på jobbet.. gick runt som en zombie ungifär.. men inatt sov jag alltså bättre.. ända tills klockan var 4.15. Alldeles för tidigt för många men för mig är alla extra timmar en bonus! =)

Jag kom aldrig till skott med att ringa Börje på sykes igår dels för att jag var så trött men sedan hade jag en del annat att göra på morgonen så tiden räckte inte till eftersom vi började tidigare igår. Men Martin gick och pratade med Börje åt mig och det verkar väldigt lovande inom en snar framtid.. men mer kan jag inte säga för tillfället!;)

Nepp nu skall jag se till så att Annabel och Lisa-Marie gör sig iordning och kommer iväg till skolan!

~Theresa

Fuskstädning

Jag bad Annabel och Lisa-Marie att städa sina rum igår + lekrummet. Gick upp nu på eftermiddagen och öppnade garderoberna och vips så var det lika stökigt igen. Dit in hade dom stuvat leksaker, tekningar, tidningar, pappersskrot, kläder, smutstvätt mm. Fuskstädning till max alltså.. Jösses!! Nu så är Rickard här så nu får dom allt skämmas över röran. Jag har dock hållit på att rensa lite.. men det är mycket kvar. Jag har vid ett flertal tillfällen rensat ur och städat deras rum men ändå lyckas dom få denna röra på bara några dagar.. jag fattar inte. Jag kan ju knappt dammsuga på övervåningen nuförtiden!! Varför!?

Jag skall dock ta ett snack med Martin om att riva ut köket uppe och inreda det till ett vanligt rum, speciellt diskbänken som är hemsk och full av vit färg och spackel. Det kan väl inte vara så durt att bara riva ett kök och spackla väggarna och tapetsera om.. eller? Det dyraste är väl om vi vill byta golvet.. kanske? Men när man diskuterar någon sådan och annan typ av renovering med karlar så tar det ju en evighet innan det händer nått.. om det händer nått alls. Så det blir väl jag som får ta släggan och kofoten och gålös på köket uppe! ;)

~ Theresa

Temperatur förändring

Från att ha varit mellan -25-30 grader i över en månad så är det nu bara -8 ute!! Jösses.. inte undra på att så många blir förkyld.. det kan ju inte vara bra för hälsan med såna väderomslag menar jag!!

Annabel och Lisa-Marie kom inte hem ifrån skolan idag.. LUGN, inga förhastade slutsatser.. dom har inte försvunnit utan bara åkt hem till en klass kompis, Rickard. Dom tänkte väl att det var bäst att passa på nu när jag är hemma och dom inte behöver gå på fritids.

Jag har inte hunnit ringa varken tandläkaren eller Börje Wallin på Sykes, få se om jag hinner det nu under eftermiddagen..annars tar jag det imorgon..

~Theresa

1 timme

Det är en timme kvar tills jag skall ringa jobbet och tala om att jag blir hemma för Vård Av Barn. Jag är skit nervis.. det är jag alltid när jag skall ringa in till jobbet och tala om att jag inte kommer, vare sig jag ringar in sjuk eller vab. Ja jag vet, jag är en konstig människa. Men det var tur att jag stannade hemma idag.. för Saga är rätt dålig och sedan var jag rätt trött också (sviterna efter och ha stigit upp kl 3.00 i snart två veckors tid).. kl 8.00 när Bella och Lisa gick till skolan så lade jag ner Saga för att hon skulle få sova en stund eftersom hon var trött. Själv la jag mig på soffn för att vila en stund innan jag skulle ta tag i dagens bestyr.. och jag däckade totalt.. vaknade kl. 10.00 av att Mathilda ropade "Mamma, aken"!! Det betyder alltså.. Mamma jag är vaken!! ;-)

Snart kommer flickorna hem ifrån skolan!

~ Theresa

VAB

Jag har bestämt mig (trots extremt dåligt samvete) för att vara hemma med Saga idag. Hon har ju som sagt ingen feber, men är snuvig och hostig och hon vaknade ju också mellan kl. 3-3.30.. även om hon somnade om så var det ju ett avbrott i sömnen, så hon är säkert mer grining än vanligt pga. trötthet. Det är ju svårt att avgöra när man skall vara hemma med barn när dom inte har feber.. men om jag är hemma idag så ser jag ju hur kry hon är egentligen och om hon skulle utveckla feber.

Men har nu super dåligt samvete över att vara hemma ifrån jobbet. Men man kan väl inte få sparken av att man vabar heller.. eller? Barnen kommer ju först.. och även om hon är relativt pigg generellt sett och att hon orkar mycket hemma så betyder ju inte det att hon orkar vara på dagis bland andra barn, där det är livat hela tiden.. eller hur?

Nepp jag är hemma idag.. så får det bli.. jag har bestämt mig!

~Theresa

By The Way

Min dotter Annabel fyller ju 9 år om ca en o en halv månad (25 februari). Vet ni vad prio ett på hennes önskelista är? Kan ni gissa? Nä det kan ni inte!;) Överst på hennes önskelista, det hon mest av allt vill ha på sin 9 årsdag är en eltandborste! Sedan när önskar en 8 åring sig en tandborste i födelsedags pressent? Jösses.. dagens ungdom!! Men vill hon ha en eltandborste så skall hon få en eltandborste.. Känner mig bara som en knasig mor som köper en tandborste åt min dotter till hennes 9:onde födelsedag.. men men! :o)

~Theresa

Uppe med tuppen..igen!

Nu är klockan 4:a på morgonen och jag har redan varit uppe i en halvtimma.. lite drygt. Jag hade min vanliga hemska ryggvärk i går kväll.. en värk som rör sig fram på övre delen av magen. Jag upptäckte igår att om jag trycker i sidan av revbena, där dom "delar sig" i bröstkorgen så gör det ondare både fram på magen och bak i ryggen. Jag kan inte heller ligga på rygg, mage eller sidan för då blir det värre pga. trycket. Efter åtskilliga tabletter av ipren och en fyrdubbel (överdoserad) dos av zon salva så måste värken släppt efter några timmar eftersom jag somnade. Men vaknade alltså vid 3.30 nu på morgonen och kunde inte fortsätta sova. Salvan och tabletterna sitter nog fortfarande i eftersom att jag har inte ont just nu, men ryggen känns fortfarande stel och öm på någe vis.. och jag kan inte sova. Jag har ju som sagt inte ont varje dag men var och varannan dag.. och jag tror att det är pågrund av zon salvan som jag inte har ont.. den sitter nog i ganska så länge!!

Saga är ganska så hostig också.. så jag vet inte om jag måste VABA idag.. hon ligger och hostar just nu och har gjort det under natten också. Jag får väl se hur hon verkar må när hon vaknar och om hon har feber och sånt också..

Idag måste jag också ringa tandläkaren ang. min trasiga tand. Och även Börje Wallin på Sykes för att se om det finns nå jobb där.. Martins närmaste chef, Henrik, på Sykes sa att jag skulle ringa Börje för Börje hade kvar mina papper från en tidigare ansökan och tydligen redan plockat fram dem.. om jag inte fattade helt fel.. så kanske har man tur att dom har nått jobb åt mig! =)

~ Theresa

Inget gjort

Jag hade så himmla mycket att göra idag, som tvätta, städa och packa upp efter stora tjejerna. Men jag har nästan inte fått någonting gjort! Jag har nämligen för första gången (någonsin tror jag) haft en latar dag. När Mathilda och Saga lades ner för att sova middag så la jag mig på soffan och sov ett par timmar jag med, och det hör inte till vanligheterna vill jag lova. Men det är väl sviterna av att mina tidiga 5 mornar blivit ännu tidigare och jag stiger upp mellan 3 och 4 varje morgon för att jag har ont i ryggen..plus att resan upp och ner till Nordingrå igår tog på krafterna också.. man orkar ju inte hur mycket som hellst utan sömn! Det enda som blivit gjort är tvätten!! *SUCK* Och jag har så svårt att komma mig för att städa efter 18.00 på kvällen när vi har ätit middag.. får se om jag lyckas med det ikväll!

~ Theresa

Javisst ja

Jag har kanske glömt att berätta att häromnatten (natten till fredag) vaknade jag upp.. med min tand i munnen!! Jepp ni läste rätt.. jag gnisslar tänder när jag sover och tydligen hade denna tand tagit för mycket stryk att den smulats sönder. Hela yttre emalg höljet ramlade lös i en hel bit och det mesta av tuggytan smulades sönder.. så nu är det bara en pigg av innre delen av tanden och bakre delen av tanden kvar!! Nu blir det definitivt en tripp till tandläkaren.. och jag känner redan nu hur det svider i plånboken!! Skall jag få en krona kostar det mellan 4-6000:- och blir det en stifttand så kostar det mellan 6-8000:-. Plus eventuellt förarbete i båda fallen, bland annat måste tanden rotfyllas innan dom sätter i kronan eller stifttanden.. och en rotfyllning går ju på ca. 4000:-.. Lär nog få en tandläkar räkning på mellan 7000-10000:-! Precis vad man behöver nu eftersom man är miljonär... NOT!! :-S

~Theresa

Totalt mörker

Åkte uppöver till Nordingrå och hämtade Annabel och Lisa-Marie igår. Jag for vid 7.00, hade varit uppe sedan 3.00 med extrem ryggvärk.. smörjde in mig med zon salvan men det tog ett tag innan den gav effekt och efter  det var det ingen idé att lägga sig igen.. resan uppöver gick super bra. Bilen var dock enögd.. ena halvlyset hade gått. Jag har ingen aning om hur man byter billampor så jag tänkte att sambon skulle få göra det när jag kom hem.. och man syns ju någorlunda väl med ett lyse och båda helljusen funka ju! Jag var kvar en stund hos mamma och åt och fikade osv. sedan packade vi bilen och for hemåt vid 15 tiden. Hade velat åka lite tidigare så att ja hunnit nästan ända hem innan det blivit mörkt.. men nu hann det bli mörkt innan vi ens kommit till Sundsvall. Jag har ju inget mörkerseende så det är jobbigt att köra efter E4:an när det är mörkt.

Vi stannade till i Sundsvall på en parkering vid Max och 7Eleven och åt matsäcken som mamma skickat med och jag ringde mamma och sambon och gav läges rapport om vart vi befann oss osv. Och sedan bar det iväg hemöver. Hemresan hade gått bra hittils.. allt gick som på räls.. tills vi var på E4:an ca. 3 mil norr om Hudiksvall.. då jag skulle blända av för mötande trafik.. då vart det totalt mörker! Andra halvlyset hade gått också.. på E4:an.. 3 mil från närmaste mack!! Jag såg inte ett smack alltså.. allt vart helt mörkt om jag inte hade hellyset på.. så jag hade inget val.. fick lov att köra på hellyset till Hudik för att uppsöka närmaste bensinstation! Ujujuj vad jag irriterade mötande billister!! Förlåt! Efter ett tag kom vi till en avfart med en skylt som det stod Hudiksvall N.. hade aldrig kört den vägen förrut, men tyckte det var bättre att svänga av där iställe för att fortsätta på E4:an utan lyse.. men jag var fortfarande tvungen att köra med hellyset på.. och varenda kotte jag mötte blinkade till mig att jag skulle blända av..när jag bländade av.. och inte hade nå lyse alls fortsatte dom att blinka åt mig för att tala om att jag inte hade nått lyse!! *SUCK* Sedan såg vi en vacker syn Statoil! Jag har aldrig blivit så glad av att se en mack förrut.. vi svängde in där fort som ögat och sprang in och köpte lampor.. H7 lampor.. dom krångligaste att byta.. tydligen, fick jag erfara!! Hur jag än gjorde så fick jag inte dit dom.. Sprang tillbaka in på statoil och bad om hjälp.. expediten kom ut.. men hon fick inte heller dit den.. och ingen annan som var dit och tanka visste hur man fick dit en H7 lampa!! Typiskt! Hoppade in i bilen och körde mot OKQ8.. men dom hade heller ingen aning!! Nähepp då fick jag fortsätta färden hemöver med bara helljus.. igen.. Jätte jobbigt att köra så när folk bländar en tillbaka! efter ca 3 mil kom jag till Delsbo och svängde in på Statoil där.. med tjejen där visste inte heller hur man gjorde. Men hon sa att det fanns en OKQ8 mack runt hörnet och att jag skulle åka in dit och se om dom kunde hjälpa. Åkte dit.. mannen där sa att han aldrig gjor det, men att han kunde komma ut och se om han kunde få dit den. Efter mycket krångel så fick han dit ena lampan på höger sida!! Wohooo. Dessvärre inte lampan på andra sidan för batteriet är lite ivägen.. men ett lyse är bättre än inget.. nu kunde jag ju iallafall blända av och ändå synas!! Tack till mannen på OKQ8 i Delsbo för hjälpen!!

Vilket äventyr va? Pga. detta med lamporna vart vi en aningens försenad och var inte hemma förrän vid 22.00 tiden! Men vi kom hem hel och välbehållen iallafall!!

~Theresa

Vardag

Ja då var det vardag igen då.. vilket betyder jobb!! *SUCK* Är jätte jobbigt när det kommer en röddag mitt i veckan så man är ledig och sedan måste man gå och jobba igen.. det positiva i det hela är väl att det blir en dag mindre fram till helgen!

Tjejerna kom inte hem igår.. nu blir det fredag eller lördag och om det vill sig illa måste jag åka upp och hämta dom själv på lördag.. då blir det upp och ner på samma dag.. totalt lite drygt 60 mil på en och smma dag. Jag behöver ju söndagen på mig att tvätta allt och göra iordning för skolstarten på måndag.

Hade en jobbig rygg natt i natt igen. Värken började vid 19.00 tiden och vid 20.30 årkade jag inte hålla kroppen uppe så jag gick isäng. Men det blev värre och värre, till den grad att jag faktiskt kräktes av smärtan!! Sambon smörjde in min rygg med zon salva (dubbla doser) och jag tog två ipren.. men inte hjälpte det heller!! Det var samma värk som jag haft några gånger tidigare.. det gör ont i hela ryggen.. genom kroppen och fram på båda sidorna av övre delen av magen.. inte mitten av magen alltså utan vänster och höger sida! Och det var inte förrän jag smörjde in nacken och magen med zon salvan som värken började avta lite och jag kunde lägga mig och sova.. men jag har inte sovit bra alls!! :( Värken är väldig svår att förklara.. men det känns som att det är något som trycker inifrån.. det är ingen sträckt muskel eller ischiasen.. och värken kommer lika pötsligt som man får huvudvärk ungefär.. utan förvarning och det är svårt att andas och ligger jag på magen blir den värre av trycket!! Märkligt! Borde nog gå till en läkare!!

Nepp nu skall jag duscha!!

~ Theresa

Inga -40° än så länge

Ännu så har "vädergubbarna" haft fel, för än så länge har inte vi -40° som tur är! Hos oss är det bara -25°C.. eller bara och bara men om man jämför med -40° så är -25° inte så kallt. Jag vet faktiskt inte hur det känns att gå ut i -40° för jag har inget minne av att det varit så kallt på något ställe jag bott på under dom 31 år jag levt. I Sveg är det -30° så lite kallare har dom, så det är väl tur att man är ledig idag. Man får allt hoppas att det är lite mildare imorgon när man skall jobba som vanligt. Jag tycker normalt det är mysigt med vinter och snö, men just nu längtar jag till våren och sommaren för nu börjar det bli allt för kallt.. man kan ju inte ens vara ute med småttingarna och leka i snön när det är så kallt. Tycker det kan hålla sig runt -10° för det är ju lite humanare, eller hur? Synd att vintern är den längsta av våra årstider.. vi har en så kort tid med sommar och sol.. och ibland så är det typ inte ens varmt och sol under sommaren utan bara regn! Önskar det kunde vart tvärtom.. ett halv år med sommar och ett par månader vinter.. och dom andra årstiderna fördelad på dom 4 månader som vart över!;)

Sen så har Saga ett stort blåmärke i pannan efter en närkontakt med benet till köksbordet!! Hon jagade "Baoooooo" igår kväll när jag höll på med maten och såg inte vart hon sprang utan krockade head on med köksbordet, med en sån kaft att hon rammlade bakåt!! Kan inte vara lätt att vara liten när man har huvudet i fel höjd och praktiskt taget krockar med allt!! Vem "Baoooooo" är kanske ni undrar nu också? Jo det är Lilla MY, våran gammla kissekatt (Hon är 6 år). Saga säger baooooo istället för mjau! Ja nu vet ni det också!! :)

Nepp nu skall jag dricka kaffe och njuta av lugnet ett tag till.. sambon och Mathilda och Saga sover fortfarande, själv har jag varit uppe sedan 4.30. Jag brukar stiga upp vid kl 5 varje morgon men iag kunde jag inte sova längre än 4.30 för det var så jädrans varmt i sovrummet att jag höll på att svettas ihjäl!! Det var småkyligt inne igår så Martin eldade i kaminen som är plaserad alldeles utanför vårt sovrum.. muren till skorstenen går igenom vårt sovrum.. alltså en av våra väggar i sovrummet är nedre delen av muren.. och det blir så fruktansvärt varmt i sovrummet när man eldar i kaminen så det är helt otroligt.. så ikväll får han inte elda.. skall han elda får han göra det under dagen!!

~Theresa

-40°?!

Det är förutspått att det skall bli -40° här och I Sveg imorgon och ett par dagar fram över.. kan det ens vara möjligt att överleva en sådan kyla!! Snacka om att det blir husarrest.. tänker inte stiga utanför dörren om vi får så kallt!! Fytusan alltså!!


Är nu hemma från jobbet.. en till arbetsdag avklarad, så skönt!! Skall strax upp till dagis och hämta småttingarna!!

~ Theresa

Dagens ämne: Punktering

Ja som överskriften avslöjar så skulle jag villja diskutera punktering, inte för att jag fått punktering på sistonde (nån måtta får det väl va med oturen jag haft med bilar under hösten/vintern). Nej jag undrar bara hur svårt det är att känna om man får punktering när man är ute och kör? Min kollega ifrån Rullbo fick punka igår.. hon åkte ifrån jobbet ca en halv timme före mig, jag vart kvar i telefon med en kund och sedan ringde mammsen och efter jag pratat med henne så ringde jag sambon och sa att jag var på väg hem.. så jag kom iväg senare än vanligt. Iallafall så efter ca 4 mil så kom jag i kapp min kollega, vilket inte är nått ovanligt eftersom att hon kör extremt sakta (på en 90 väg kör hon ca 40-50km/h på kvälls tid under vintern). Hon svängde in vid vägkanten och släppte förbi mig och andra bilar.. vilket också är helt normalt. Men när jag körde om såg jag att hennes bil betedde sig lite konstigt..den hackade fram och hon bromsade och gasade osv. så jag körde in på närmaste P-plats.. ca 100 m från där jag körde om henne.. och ca 200 m nedanför Fågelsjö korsningen där vi båda skulle svänga av.. jag 3 mil hem och hon en mil kvar hem. Jag steg ur bilen och såg henne i sakta sakta sakta mak köra imot mig.. bilen lät nå förskräckligt.. klonk klong.. dunk dunk och det luktade bränt gummi.. så jag vinkade och signallerade åt henne att hon skulle stanna. hon hann köra förbi mig innan hon fattade att jag ville henne något.. så hon stannade och började backa bakåt..med punka (total cirkus) men efter ett x antal minuter lyckades hon backa ner och in på p-platsen jag stod på. Och steg ur bilen och det var då vi upptäckte förödelsen.. Hon hade total punktering.. inget gummi var nästan kvar på däcket utan hon körde på fälgen!! =O Hon sa till mig att bilen börjat låta konstigt ett dunkande ljud när hon åkte ifrån jobbet i Sveg.. men att hon trodde det var is klumpar i däcket eller under bilen eller nått (?)! Där vi stod på p-platsen var det 5 mil till Sveg.. alltså hade hon körd i 5 hela mil utan att fatta att hon haft punka!! Är det ens möjligt.. känner man inte ens att man har punktering? Det var ju bara ren tur att jag åkte iväg från Sveg efter henne.. jag brukar normalt åka före.. men nog tusan borde man känna att man har punka innan man kört 5 mil.. eller är det bara jag som är en "Miss I Know It All"? Jag anser att man borde märka att man har punka.. speciellt när det gått så långt att man kör på fälgen!

Iallafall fick hon åka resten av vägen med mig och skall åka med mig nu på morgonen! Bilen står kvar på p-platsen..

~ Theresa

Dagis

Nu är Mathilda och Saga på dagis (tillbaka till vardagen).. kändes så himmla märkligt att lämna dom där efter att ha varit hemma med dom i nästan 2 veckor. Hade jag varit rik så hade jag varit hemma mamma.. inte för att jag är lat och en dagdrivare utanför att det är så himmla roligt och mysigt att vara hemma med barnen.. men nu är ju inte livet så utan man får göra det bästa av tiden man har med barnen.. dock får jag ju på tok för lite tid med alla mina döttrar nu med mina arbetstider.. som jag ju berättat i ett tidigare inlägg.. men förhoppningsvis får jag anställning på Martins jobb inom kort så att det ändras också!!

Nu snöar det igen också.. when will this madness end? =O

~Theresa

Ingen

Ingen chef har ringt ännu och undrat vart jag tagit vägen.. och klockan är nu 9.15.. så alltså jobbar vi kväll idag.. om dom inte ringer senare (kan ju hända att dom tror jag är sen pga. väglag). Måste ju erkänna att jag faktiskt är lite besviken, hade (undermedvetet) hoppats att vi jobbat dag och jag skulle få en ursäkt att stanna hemma någon dag extra.. men nån sådan tur lär jag tyvärr inte ha! :(

Nepp nu skall jag klä på Mathilda som just vaknat och ätit välling och sedan skall jag gå ut och sopa av bilen och starta den för uppvärmning och sedan åka upp till dagis med småttingarna!

~ Theresa

Arbetstider?

Måndag.. och jobb igen då! *Suck* Men jag har ingen aning om hur vi jobbar idag.. om det är 14-21 eller om det är 9-13 eller 9-16? Vi brukar jobba 9-16 alt. 9-13 dagar före en "afton" så som julafton och nyårsafton.. men då är vi ju lediga dom högtiderna också. Imorgon är det ju trettondagsafton.. en "afton" men inte samma högtid som jul och nyår eftersom vi jobbar på trettondagsafton.. så logiskt sett borde vi jobba kväll idag.. jag vet att det är dagtid imorgon eftersom onsdag är en röddag.. men idag då? Min plan är att lämna barnen som vanligt på dagis och åka till jobbet lagom till 14.00.. jobbar vi dag idag, alltså börjar kl. 9.00 så lär jag få reda på det strax efter 9 eftersom chefen lär ringa mig och höra vart jag tagit vägen. Om så är fallet så stannar jag hemma för VårdAvBarn! För jag orkar inte stressa och ringa dagis och be att få lämna Mathilda och Saga tidigare för att jag måste rusa till jobbet för ändring av arbetstider.. men only time will tell!

Nepp nu skall jag brygga mig en kopp gott kaffe!

~ Theresa

Haunted house?

Glömde berätta att inatt hördes märkliga ljud på vår övervåning.. rummet som är beläget ovanför vårat sovrum är allrummet/lekrummet som är ett gammalt kök.. där finns fortfarande köksbänkar, köksskåp, kyl, spis och diskbänk. Men som sagt använder vi inte det som ett kök utan det är barnens allrum/lekrum. Men inatt hördes konstiga ljud därifrån, nästan som någon klampade, dunsade på golvet uppe så vi hörde det i vårat tak i sovrummet nere när vi låg i sängen. Martin gick upp och kikade men det var inget misstänkt där, han tänkte att det kanske rasat snö från taket och att det låtit som att nån klampade på övervåningen, men det hade inte varit nått snöras.. och Annabel och Lisa-Marie är inte hemma utan 30 mil härfrån så dom var det inte heller. Mathilda sover på övervåningen, men i ett annat rum och i en spjälsäng så hon kunde det inte vara heller. Sambons andra slutsats var att det måste vara Totte, flickornas dvärgvädurs kanin. Men han var i sin bur som står ovanpå en av köksbänkarna i köket (allrummet) uppe. Och en sådan liten kanin kan väl inte föra sånt oväsen att det låter som att någon klampar i golvet, speciellt inte när buren hans inte ens står på golvet, eller?

Så vad kan det då vara, finns det någon logisk förklaring eller kan det spöka i vårat hus? :O Jag har ju tidigare berättat om min klocka iköket som fått frispel och började visa fel tider, med bara nåra minuters mellanrum,tider som skillde sig flera timmar.. klockan har varit ok nu några månader, men för en tid sedan började den få fnatt igen! Is it time to call The Ghostbusters? Freaky!

~ Theresa

Sista Dagen

Ja då var det sista dagen på min långa julledighet och imorgon börjar alvaret! *SUCK* Det känns så himmla tråkigt!! Men sånt är livet.. jag jobbar två dagar sedan är jag ldig på onsdag.. och då kommer Annabel och Lisa-Marie hem!! Wohooo.. som jag förstod det så är det syrran som åker ner med dom så slipper jag åka upp för att hämta dem.. men jag får väl se vad som händer!

Jag är lite osäker på mina arbetstider för måndag och tisdag.. det borde vara dagtid på tisdag ioch med att onsdag är en röd dag.. vi brukar obba dag innan en helgdag.. vet dock inte riktigt om det är kväll imorgon eftersom att tisdag är 13 dagsafton.. men får försöka ringa någon kollega och höra mig för!

Jag skall dock be Martin aktivt jaga cheferna på sitt jobb för att höra till vem jag skall skicka intresse anmälan om att jag vill jobba där! Nu har jag bestämt mig.. även om jag har helt underbara kollegor där jag jobbar nu och jag trivs jätte bra så är det inget jobb för mig.. dels är arbetstiderna kassa för en fyrbarns mor.. bara jobba kväl och endast se barnen på helgerna typ... sedan att ringa runt och sälja samma sak, säga samma sak till alla man pratar med är så tråkigt!!

Ha en bra söndag!

~Theresa

Gott Nytt År

Till Er alla (igen)! Nyårsafton hos oss var lugn och mysig. Vi åt Monels frestelse (potatis och skinkfrestelse), det är som Janssons fast med skinka istället för ansjovis.. tänkte det skulle vara mer uppskattat för dom två små.. kan ju vara en ganska stark och annorlunda smak på Janssons pga. ansjovisen. Sedan åt vi Smulpaj (äpple) med Marzan sås till efterrätt och det var uppskattat både hos Mathilda och Saga och hos Martin! :) Småttingarna gick i säng vid 20.30.. alldeles för små för att orka vara uppe till 12 slaget.. men jag och Martin var uppe till midnatt och ringde in det nya året.. och skålade med lite skumpa.. hade köpt en pytteliten flaska som räckte precis till två glas (ett åt oss var alltså).. visste inte att det fanns så små skumpa flaskor!:)

Vi tittade lite på fyrverkerierna, men det var inte så mycket sånt häromkring..sedan gick jag isäng vid 00.30 tiden.. när sambon gick isäng har jag ingen aning om!

Börjar jobba på måndag igen.. tycker hela jul och allt passerat så himmla fort.. vill inte alls börja jobba igen.. trött på att bara jobba kväll (hoppas ingen på jobbet läser detta!:S). Skall dock söka jobb på Martins arbetsplats så får jag också jobba dag tid (blir billigare bränsle räkning också).. så ni kan ju hålla tummarna för mig att jag får anställning där!

~ Theresa

RSS 2.0