*SnoPro skoterbyxa?*

Vart kan man få tag på SnoPro skoterbyxa? När vi var uppe i Övik under jul så var vi in på en affär, fd. mack i Bredbyn och där bland alla bil delar, motor olja, spolar vätska mm. så sålde dom snopro skoter jackor och byxor för herrar.. jag frös så hemskt så jag fick en jacka av Martin och jag har aldrig haft en varmare vinter jacka.. jag skiter i om det är en skoter jacka för herrar eller att den är lite stor och har för långa ärmar.. för varm och go är den. Men nu skulle jag vilja ha byxorna till.. dom hade inte min storlek på denna affär.. Men jag hittar inget ställe som säljer detta märke SnoPro.. eller heter tillverkarna nått annat så jag söker under fel namn? Det står dock SnoPro på jackan!! *Suck* Jag har spenderat hela morgonen med att söka på "the world wide web".. men inte hittat nått alls.. hur svårt kan det va?? :(

Jag tänkte lixom att det skulle vara bra att ha sådana byxor med mig i bilen ifall jag får motorstopp på vägen hem ifrån jobbet.. jag kör ju 7 mil hem varje kväll och om nått händer så får jag ju vänta en bra stund på hjälp.. eftersom att majoriteten av vägen är ju ute i "obyggden" och inte ett hus så långt ögat når!! Man kan ju lätt frysa ihjäl om man får vänta i timmar när det är en -35°C ute!

Jaja.. jag får väl ta och leta vidare!!

Ha en bra nyår.. Gott Nytt år till er alla redan nu om jag inte hinner skriva mer idag!!

~ Theresa

*Självrisk 5000:-*

Ja som överskriften avslöjar så är självrisken för lexusen rätt hög 5000:-! :S Martin fick stor sladd imorse.. han höll sig på vägen men slog i vägräcket så bilen sprack bak.. på kofångaren antar jag.. turligt nog har vi inte hunnit åtgärda dom små skador som vart när jag snurrade av vägen.. Förhoppningsvis blir kostnaderna för att fixa det hela billigare än 5000:- så slipper vi ta ut det på försäkringen! *SUCK*

Men så fort det är fixat så skall vi byta in den mot en buss.. så det så!!

~ Theresa

*Nyårs mat?*

Har absolut ingen aning om vad vi skall äta till nyår.. måste ju vara lite festligare än vanlig vardags mat.. man serverar ju inte makaroner och korv på nyårs afton heller! Eller? Står helt still i huvve, men som tur är så dröjer det innan Martin handlar, han slutar ju inte förrän 17.00.. vet inte heller om han är ledig på nyårs afton.. men det får jag väl reda på sen!

Gotti saker måste vi också ha och skumpa förståss!

Nu måste jag rädda julgranen! :O

~Theresa

*Erik & Calle*

Vi var ju som sagt uppe i Ö-vik/ Norrböle och firade jul i år med släkten. Vi åt julmiddag på julafton hos min syster, med min mor och far, bror, syster hennes sambo, hans far, jag, Martin och mina barn.. mycket trevligt.. måste jag säga. Vi åkte ju upp den 23/12 och var då tvungna att ta två bilar eftersom vi inte ryms allihopa i en vanlig 5 sitsig personbil. Martin for hem i söndags för han är inte ledig i mellandagarna (jag har tagit tjänstledigt) och jag åkte hem i går förmiddag.. jag och Mathilda och Saga alltså, vi var hemma vid 20.00 tiden på kvällen! Annabel och Lisa-Marie är kvar hos mormor för att fira nyår med henne..

Men nu till ämnet som relaterar till blogg inläggets överskrift! I söndags var vi (jag, mamma, Annabel och Lisa-Marie) till Oskars Gallerian i Ö-vik och vi träffade idol vinnaren Erik och Idol tvåan Calle! Dom var där och hade ett litet uppträdande och sedan var det skiv signering. Annabel och Lisa-Marie var helt i extas när jag köpte skivorna och tog fram dom till bordet där Erik och Calle satt! Hehe!!:p Tur var ju att jag köpt en av varje skiva för dom flesta hade bara köpt Eriks skiva så jag tror att Calle kände sig lite utanför.. Stackarn!:O Det var rätt kul att träffa dom och få autograferna innan dom blir allt för stora.. men som sagt det var ju inte Bon Jovi!! :p

Julen var i övrigt superbra förrutom att jag var så himmla förkyld med bihåleinflammation och allt faanskap. men efter ettpar dagar med "balsamering" av svärmor så vart det bättre. Balsamering är nått naturläkemedel.. man droppar några droppar av nån starkt luktande vätska i kokhett vatten.. sedan har du en handuk över huvudet och andas in ångorna.. och trot eller ej men det är faktiskt mycket effektivt. Nu vet jag dock inte om själva var infektionen är borta.. men trycket bakom ögonen och smärtan är borta så nu kan jag iallafall böja mig fram utan att skrika!!!

Nepp nu skall jag packa upp, tvätta och förbereda för nyårs firandet!!

~Theresa

Ps. Jag fick också nya vinterdäck till Galanten av svärmor. Vi for till Bredbyn på däckfirman där för att kolla höger framdäck för jag hade fått pyspunka.. då visade det sig att framdäckena var helt slut, till och med olagliga för det fanns inga mönster kvar!! Så jag fick nya däck.. Tack till svärmor Edith för det!! :) På väg hem från Bredbyn höll jag dock på att köra i diket med svärmor och Annabel.. hur pinsamt som hellst!!:S Det är en smal skogsväg typ mellan Brebyn och Norrböle.. krokig och backig är den också.. och just denna dagen var det snö yra och vägen var oplogad så man såg inte vart dikes kanten var.. och jag fick möte av en bil som körde mitt i vägen och jag försökte hålla så långt till höger jag kunden.. dock lite väl långt för jag kom utanför väggrenen och hela bilen gled överdikes kanten.. men det var ju min kära framhjulsdrivna galant jag körde (med nya däck) och den kan jag ju hantera så jag tryckte gasen i botten och lyckades ta oss upp ifrån dikes kanten utan att vi åkte ända ner i diket.. men man fick hjärtat i halsgopen ändå när man kände hur hela bilen lutade åt höger och började spinna och snön yrde kring bilen!! Men slutet gott allting gott!;)

*God Jul*

Min jul hälsning kommer en dag sent, men han aldrig skriva nått på självaste julafton. Sambon jag och ungarna for ju till syrran och firade jul medmin mamma, pappa och bror. Det var en helmysig kväll.. Men när vi skulle tillbaka till Norrböle så var det värsta snö ovädret så jag såg ju knappt vart jag körde (Martin körde ju lexusen och jag galanten eftersom vi alla inte rymms i en bil) Tycker det är bekvämt att vara passagerare men igår fick jag vara chaufför.. sååå typiskt!! :(

Vi for upp hit den 23:e december.. resan upp gick rätt bra måste jag säga, även fast vi kom iväg senare än väntat och jag som inte har nått mörkerseende fick köra imörkret mest hela vägen!!

Nu middag!

~ Theresa

*Host host.. snörvel snörvel*

Jag tog nog vatten över huvudet när jag for och jobbade igår.. jag är inte riktigt kry ännu. Det är svårare än man kan tro att sitta och prata med folk i telefon när man är förkyld och har hosta och en täppt näsa! Vid ett flertal tillfällen fick jag host anfall (sticker i halsen och man hostar tills man spyr typ) och jag var tvungen att lägga på i örat på folk jag pratade med och springa ut ur lokalen för att hosta i en 10-15 minuter. I ett fall bad jag kunden dröja kvar för jag var tvungen att springa ut och hosta och hämta någe varmt att dricka.. ok sa mannen.. och jag sprang i väg och hosta och hosta och hosta! När jag kom tillbaka efter ca 10 minuter så var han fortfarande kvar i telefon trodde han skulle ha lagt på.. (många tar ju alla tillfälllen i akt att bli av med telefon försäljare) jag bad om ursäkt och sa att jag är lite förkyld.. ja jag hör det sa mannnen.. men det gör inget.. det är vi alla nån gång i livet!:) Men jag tycker erbjudandet du har låter himmla bra.. jag hade tid att tänka när du var iväg och hostade så jag skulle villja boka upp mig på eran tjänst! -Eehha..va? Sa jag.. (trodde jag hade gjort ett oseröist intryck när jag varit tvungen att låta kunden vänta så länge.. men tydligen inte!:))  Tydlgen går det att sälja till vissa även om man är dålig och låter som en kråka!! ;)

Idag är min sista dag sedan är jag julledig till den 4/1-10.. Jippiiiii!!

~Theresa

Ps. Granen är uppe och "på klädd" och Saga kan inte lämna den ifred!!:O

*Smärta!*

Som jag trodde är kroppen, speciellt ryggen, helt slut idag. Jag kan knappt röra mig.. och inte böja mig ner över huvud taget!! Vi får väl se hur det går att ta sig in och ur bilen idag.. om jag ens kommer mig iväg till jobbet. Men jag måste åka och jobba eftersom jag var sjuk nästan hela förra veckan och jag jobbar bara två dagar denna vecka och sedan är jag ledig över jul ända tills den 4:e januari.. så det känns så dumt att vara borta idag och imorgon också!! Jag måste ju ändå till Sveg för att handla dom sista klapparna!!

Jaja, nu skall jag lägga mig på soffan och vila ett tag.. brukar inte lägga mig ner och vila så här dags (jag vilar när jag sover på natten) men nu känner jag att kroppen behöver vara i vågrätt läge!;)

~Theresa

*Helt slut!*

Ojoj en sån dag! Jag har i princip hållit igång hela dagen för att få allting gjort på egenhand eftersom Martin har magsjuka! Listan är som följer:

- 7.00-9.30: Bakade Mocka nötkakor, frukost åt 3 barn, inte Annabel för hon höll på och kräkas hela morgonen/ förmiddagen..
- 10.30 la dom minsta för en tupplur.
- Lasta tvättmaskin, hängt tvätt, lastat i diskmaskinen städat upp efter bakningen
- 12.30 åkte till affären och handlade, köpte bla. saffran till längderna jag skulle baka.
- Gjorde saffransfläte degen.
- Dammsög/ torkade golven medans degen jäste.
- Bakade saffrans flätor x 4 tog några timmar (Nu blir Kattis glad).. tror dom vart lyckade också! ;)
- Gick ner och eldade + ut i snöstormen och hämtade ved för att elda mera för att få varmvatten för att bada alla fyra tjejerna..
- Lagade middag
- Badade alla fyra efter middagen
- 20.30 kom dom små i säng efter att ha druckit välling.. senare än vanligt
- Ner och kollade till pannan Hände tvätt startade en ny maskin
- Började på snoddas degen med hjälp av tjejerna färdig med snoddasen för 15 minuter sedan.. väntar på att glasyren stelnat så jag kan skära de i bitar, vet inte om den är lyckad eller inte.. äår sm sagt inte van med min ugn ännu.. får lov att baka oftare kanske. ;)

Jag har även varit ner till bilen och kopplat ur bilbatteri laddaren och stängt huven.. snöar fortfarande.

Det jag inte hunnit med ännu är att ta fram ganen och klätt den med tjejerna, får be martin ta fram den under morgondagen (han blir hemma) så att Annabel och Lisa-marie kan klä den imorgon kväll när dom små gått och lagt sig..

Det är min dag i stora drag.. har precis satt mig för första ången p hela dagen..men än så är det inte slut.. n skall jag gå ut och skotta snö!!

*Suck* Jag och min kropp lär nog inte må så bra imorgon!! :S

~Theresa

*Magsjuka!*

Kl. 4.40 imorse kom Annabel in i sovrummet och sa att hon kräkts i sängen. Så det var bara att stiga upp och byta sängkläder. Jag trodde bara det var en tillfällighet, att hon kanske ätit för mycket på gårdagens julbord och lördags godis på det.. då är det ju lätt hänt att man blir dålig. Men vid 8.00 tiden kom Martin utspringandes ur sovrummet in på toa och hade sitt eget spy kalas.. och sedan kom Annabel ner för trappen från över våningen med en hink som hon höll på att kräkas i.. och nu under hela morgonen/förmiddagen har Bella och Martin spytt i kapp! Lagom så här till Jul att få magsjuka.. varken Lisa-Marie, Mathilda eller Saga visar tecken på att vara smittade.. men sådant kan ju slå tillbaka senare. Jag räknas inte för jag är immun mot magsjuka.

typiskt! Idag som jag har så mycket att göra! Jag skall baka en massa (har redan bakat två satser mockanöt kakor) och städa och fram med granen och klä den och tvätta undan all tvätt! Det var meningen att Martin skulle städa (dammsuga o torka golven) medans jag bakade och tvättade.. men nu måste jag ju göra allt själv när han är så dålig!! Undra hur detta kommer att gå!? :S Elda i pannan måste också göras.. kanske skotta snö också eftersom att det snöar här och sedan handla (måste ha saffran mm. till mina saffrans flätor)! Och jag måste slå in julklapparna ikväll också.. jag undrar just hur detta kommer att sluta! *Suck*

Ni lär nog bli uppdaterad om detta kaos, i den mån jag har tid!

~Theresa

*Julshopping i Hudiksvall*

Igår for jag till Hudik för att handla julklappar.. men den dagen började allt annat än smidigt! Jag haade ställt klockan på 4.45 så att jag skulle komma upp i tid och kunna göra mig iordning i lugn och ro och komma iväg i tid (kl.8.00) så att jag var i Hudik strax innan kl.10.00 då affärena öppnade, så att jag skulle få en parkering. Så här strax innan jul är ju alla som galna och om man inte är ute i tid så lär det vara fullparkerat överallt.. men dagen började med att jag försov mig, jag vaknade kl.7.10.. och skulle åka 8.00!! Jag hade haft en svår ryggnatt igen, vaknade vid midnatt natten mot igår med en så fruktansvärd ryggvärk att jag nästan ville skrika rätt ut och jag var nära att be Martin ringa efter en amulans!! Föda barn är en bagatell mot för den värk jag hade i ryggen..då kan ni kanske förstå hur ont det gjorde.. jag tog tre impren och Martin smörjde in min rygg med smärtstillande salva (Zon) och efter några timmar kunde jag äntligen somna!

Men då var jag så trött att jag som sagt försov mig. När jag vaknade kl.7.10 fick jag panik.. rusade upp satt bryggaren på bryggning hoppade in i duschen.. duschade på en minut.. ut ur duschen, på med kläderna utan att torka mig.. slängde på lite maskara.. ut i köket och tog en kopp kaffe och försökte sitta och ta det lugnt i ett par minuter.. och sedan vid 7.45 tiden skulle jag ut och starta bilen för att värma upp den.. Men tji fick jag.. inte startade bilen inte.. ingen ström i batteriet!! *Suck* Batteriet är dåligt och när det är kallt så laddar det ur på nolltajm.. så typiskt alltså.. stressen vart stressigare! Jag fick springa in be Martin komma och gem mig start hjälp.. och det funkade, så strax efter kl. 8.00 kunde jag sätta av mot Hudiksvall!!

Jag km fram till Hudik precis kl.10.00 och hittade en parkering precis där jag ville stå.. centralt lika långt till varje affär jag skulle till. Och sedan sprang jag som en tetting mellan Kappahl, Albins leksaker och H&M (i stressen glömde jag helt bort att Lindex ens existerade!) Jag hittade en massa fina klappar åt barnen och även lite kläder åt mig själv att ha på jul så jag också kan vara lite julfin! :) Jag var färdig i Hudiksvall vid 12.30 tiden och gick tillbaka till bilen.. något orolig att bilen inte skulle starta.. men efter lite protester gick motorn igång.. och jag åkte hemåt. I ljusdal stannade jag en sväng på Coop för att kika lite och hittade en mojäng (tårtfat med lock som går att spänna fast) som jag kan frakta mina kakor i på resan norröver på onsdag. Sedan bar det äntligen av hemmåt mot Loos. När jag äntligen var hemma vid 15.30 tiden.. stannade jag bilen och skulle starta den igen.. för att få lyse i kupén så jag kunde sortera påsarna det som var julklappar och skulle gömmas och det jag skulle ta in i huset.. men startade inte bilen.. batteriet var urladdat igen!! Min pålitliga gamla Galant väntade hela vägen hem innan den la av! :) *Love My Car* Så Martin fick komma och ladda batteriet eftersom vi skulle iväg till Hamra på Julbord kl.17.00!

Julbordet är en story för sig själv.. god mat var det, men både Mathilda och Saga var på sina bästa bus humör.. klättrade i barnstolarna, spllde ut dricka, försökte välta julgranen.. och Saga tog tag i bordsduken.. och drog! :S Glas och flaskor trillade omkull men vi lyckades rädda allt innan allt åkte i golvet.

Det vart ingen bakning igår för jag var helt slut.. men jag skall baka i dag.. Snoddas, mockanöt kakor och mina efterlängtade saffrans flätor.

Jag är inte riktigt klar med julklappsköpen utan skall fortsätta med det sista på måndag och tisdag i Sveg innan jobbet!!

~Theresa

*Handla*

Snart måste jag iväg (ut i kylan) för att handla lite.. skall dock gå ut och starta bilen och låta den gå på tomgången ett tag så att den blir lite uppvärmd! Det jag måste handla är mer till bakningen.. ingredienser alltså och sedan lite mat osv. för ikväll..

Ikväll blir det dock en tidig kväll för mig för jag skall upp iottan imorgon för att åka till Hudiksvall...
---
15.07
Blir inte så mycket handlande för min del.. finns ingen bensin i lexusen och galanten vägrar starta i kylan!! Vad mer kan gå fel.. nu kan jag inte handla nått jag skall baka med.. eller middag för ikväll.. och till Hudik kommer jag inte om Galanten inte startar.. nu blir det alldeles för mycket. Nu skiter jag i julen.. jag kör upp ungarna på onsdag så dom får fira jul med mormor sedan åker jag hem och städar bort allt som har med jul att göra!

~Theresa

*Jahapp!(uppdat)*

11.28
Då så har Mathilda och Saga haft sönder en advents stake i sovrummet.. sicka töser!! *SUCK* Skall dock köpa sju nya lampor till den för att se om det bara är lamprna som är trasiga, innan jag köper en helt ny ljusstake!!

Nu skall dom dock få sova middag en stund (innan dom river huset :S)!
---
12.13
Nu så är Annabel och Lisa-Marie hemma.. dock gick dom inte själva. Jag fick ett telefonsamtal från Annabel som löd:

Ring ring!

Jag:
Hallå?
Bella: Hej mamma det är jag Annabel, varför kommer du aldrig?
Jag: Jag sa ju imorse att om jag inte var nere vid skolan när ni slutade så skulle ni gå hem själva..
Bella: Jaha.. men det hörde inte jag (fast hon svarade ja ok mamma imorse när hon gick).. och nu är det såå kallt ute och det är så jobbigt att klä sig varmt!
Jag (Full av dåligt samvete): Ok.. jag kommer men ni får vänta ett litet tag till för det tar en stund att få iordning Mathilda och Saga och stoppa dom i bilen.. vänta på högstadiet, så ser ni när jag kommer!
Bella: OK!

Klick!

Så det var bara för mig att göra iordning mini tomtarna.. hoppa in i en iskall bil (som startade efter mycket protesterande) och åka ner till skolan och hämta flickorna. Hittade inte ens någon isskrapa.. så jag åkte iväg med oskrapade..igen frusna rutor och hade inte mycket sikt när jag begav mig mot skolan.. inte var det mycket bensin ibilen heller.. men vi lyckades ta oss dit och hem på bensinångor!! :S

Tim har också ringt och sökt Annabel (han bor bredvid skolan så han är hemma på 2-3 minuter).. men idag under julstressen och bakningen orkar jag inte med att ha honom här.. han har ADHD och kan vara lite krävande att ha honom på besök just nu speciellt eftersom jag är sjuk också.. men Annabel är förstående.. dom skall ju få hjälpa mig att baka senare.. måste dock handla mer ingredienser.. men vill inte tillbaka ut i kylan ännu.. vi får ta det senare!
---
13.14

Ja då har Saga vaknat.. bäst man plockar upp henne innan hon börjar grina.. är dock kul att sitta och lyssna på henne när hon pratar för sig själv!:)

~Theresa

*Chocolate chip cookies (uppdat)*

9.28
Prövade att baka en ny sorts kakor nu på morgonen.. trots förkylning (jag är hemma idag också för att vila upp mig eftersom jag inte är helt kry ännu).. den amerikanska klassikern chocolate chip cookies (visste inte att det var hackade jordnötter i dom kakorna!).. dom var väldigt lätta och gick fort att göra. Men jag är inte van att baka i denna ugn vi har, fast jag haft den i ett år så har det inte blivit så mycket bakning ännu pga. tidsbrist.. detta är ju en varmlufts ugn.. och även om varmluften är avstängd.. så går allt mycket fortare i denna ugnen.. så första 20 kakorna vart lite småbränd på undersidan.. står det "15 minuter i mitten av ugnen" i receptet så betyder det 11-12 minuter i min ugn!

Men eftersom dom var så lätt bakade så går det fort att göra några till.. men måste vänta tills diskmaskinen är klar för alla bak redskap jag behöver är där i just nu!
---
10.30
Här blir det bara kallare och kallare.. snart nere i -30!! Annabel och Lisa-Marie slutar 11.20 idag och dom får nog promenera hem själva idag (tur att dom har extra varma kläder med sig). Bilarna startar tyvärr inte i denna kyla utan motorvärmare.. och kontaktutaget till motorvärmaren är fastfrusen under en tjock isklump så jag kan inte koppla i nån motorvärmare tyvärr.. men det har dom nog inget emot.. att promenera alltså om dom får hjälpa till med nästa sats av mina chocolate chip cookies.. ni kanske får receptet nån dag om ni är snälla! ;-)

Nu skall jag gå och skriva en lista över vad jag skall köpa imorgon.. och vilka affärer jag skall på så att allt går så smidigt som möjligt.. hatar att shoppa!!

Martin har för övrig bokat julbord åt oss i Hamra imorgon kväll kl.17.00.. men jag tror han och ungarna får åka själv för det känns inte som att jag kommer hinna med det.. jag har ju så mycket att göra innan vi skall åka uppöver på onsdag.. dan innan doppare dan. Som sagt jobbar jag ju kväll måndag och tisdag och då hinns inte mycket med.. så jag har bara idag, imorgon och på söndag på mig att baka.. handla julklappar och diverse annat som behövs.. slå in julklapparna, fortsätta baka.. städa så allt är fint och i toppskick innan vi åker.. sedan måste jag ju tvätta och packa allt som skall med.. plus att vi skall klä granen redan på söndag.. Så ni ser.. här finns ingen tid för att åka bort på julbord!

~Theresa

*Julfest 2009*

Igår var det den årliga julfesten på skolan med underhållning. Jag var7är ju hemma sjuk så jag släpade mig motvilligt dit efter tjatande från Annabel och Lisa-Marie.. men det var som en cirkus att först få dit Saga och Mathilda och för att sedan hålla koll på dom två i skolans gympa sal.. bland allt folk.. Martin kom vid 18.00 tiden för att hjälpa mig.. och han tog med sig tjejerna hem efter någon timme för både Saga och Mathilda var jätte trött. Men årets julfest var en stor besvikelse. Förra året var det jätte duktiga elever som spelade instrument själva och sjöng.. men alla sådana elever tog studenten i år.. så nu var det mest mimande till låtar.. inget eget från elever.. och sedan låssas spel på gitarr och trummor.. helt meningslöst.. Det enda bra var 1-3:an för dom var utklädd till tomtar och sjöng riktig.. och jul musik.. och min Lisa-Marie sjöng solo.. hon var sååååå duktig! *Stolt mamma* Men hon hade dock varit nervös hela dagen och haft så ont i magen av tanken på att sjunga solo med mikrofon på scn framför halva Loos!!

Nu skall jag fixa frukost!
---
07.35

Julstress utan dess like!! Har just insett att julafton är nästa vecka.. jag har inte köpt en endaste julklapp ännu!! Jag har inte heller bakat det som skall bakas och de kakor jag skall baka behöver jag en mandelkvarn och en mortel och jag har inga i mina ägor, så jag har bett Martin söka sådana och köpa det efter jobbet så jag hoppas att han kommer ihåg det.. annars blir det kaos!! Och imorgon blir det stress.. för då skall jag åka och köpa alla julklapparna i Hudiksvall.. och även nå nya kläder åt mig själv så jag kan vara fin på jul jag med (för en gångs skull!)

Nepp nu skall jag skicka iväg två tomtar till skolan.. -23 grader här! *Brrrr*


~Theresa

*Sjuk (igen)*

Nu är jag sjuk.. typiskt så här innan jul. Jag fick åka hem i tisdagskväll en timme innan om anda, och det var en jobbig bilfärd för jag frös och skakade. Jag är fortfarande hemma idag.. hostig och allmänt dålig och jag har feber till och från. Jag som har så mycket att göra nu innan jul som att baka en massa och ta med hem till släkten.. och handla julklappar osv. Så typiskt att bli sjuk alldeles innan jul.. kanske är bättre innan jul än på jul. Men ändå så blir allt så himmla stressigt att vara sjuk nu man missar både jobbet och är inte på humör att baka..

Får väl se hur mycket jag hinner och orkar med i helgen efter jag varit i Hudiksvall och julshoppat. Nej nu skall jag kila ner och titta till pannan, det är -16,6 ute idag så jag måste nog elda så huset håller sig varmt!!

Pöss o kram

~Theresa

*Snö kaos*

Det snöade hela dagen igår.. det gick förundrans värt bra att köra till jobbet, bilen greppade mycket bättre när det var några cm nysnö på vägen... men under dagen/kvällen började det vräka ner mer och mer.. och kl. 21.00 när jag sklle åka hem hade det kommit runt 3dm snö.. och det snöade fortfarande!! E45 gick rätt bra att köra för den var rätt nyplogad (förvånande nog).. det enda jobbiga var att se alla vita snöflingor falla imörkret. Det gick som sagt bra att köra E45.. tills jag var dum nog att stanna på en P plats i uppförsbacke.. som dessutom var oplogad, full av 3-4dm snö.. kom ihåg att jag har 3 allround däck och ett sommar däck.. så när jag skulle åka därifrån så kom jag varken framåt eller bakåt.. utan där stod jag helt stilla på en och samma plats.. rinde sambon efter attha försökt ta mi loss i 15-20 minuter och sa att jag satt fast på en p plats 4 mil hemifrån.. han var redo att åka och hjälpa mig.. men jag skulle försöka en gång till.. så jag la i backen och gasade tills bilen rök och det luktade brända lameller och då kom jag lös och bakade tvärs över vägen!! Så efter många om och men så kunde jag fortsätta hem färden..

Men när jag svängde av 45:an in på lillvägen som går mellan Fågelsjö och Loos så fick jag hjärtat i halsgropen.. den vägen var helt oplogad!! Min bil är bakhjulsdriven för den delen.. Jippi vad roligt tänkte jag. Jag fick köra sakta i 3 mil i 4 dm snö.. bilen för och flängde över hela vägen.. sakta men säkert gick det och jag kom nästan hela vägen hem.. tills jag sladdade till och körde fast vid Wilmars Bagarbod.. 50m från vårt hus!! =O Martin kom dock och hjälpte mig.. jag var ju inte så långt hemifrån.. hehe.. pinsamt att köra fast så nära bostaden! =)

Nu snöar det inte längre så förhoppningsvis går det bättre att köra till jobbet idag!

~Theresa

*Helgen-Lucia*

Jag har varit ganska upptagen med julstök dom senaste dagarna så det har inte blivit så mycket bloggande för min del.

Nu i helgen som var så hade Annabel och Lisa-Marie Lucia firande med klassen.. både fredag och söndag.. dom var jätte duktiga. Annabel tände det fjärde ljuset och läste en vers. Sedan så bakade jag och Annabel Lussekatter när Lisa-Marie var på kalas i Hamra.. Mathilda försökte också hjälpa till!! =) På söndagen (igår) bakade jag choklad cigarrer.. blir mer julbak också, som jag skall ta med mig uppöver när vi firar jul.. känner mig något stressad.. eftersom jag jobbar kväll så hinner jag ju inte göra julstöket då.. utan för mig är det helger som jäller.. och nu har jag bara kommande helgen på mig för sedan så är det jul.. och då har jag fullspäckat schema.. måste baka bla. saffrans flätor och några sorter till.. kakor alltså, sedan skall jag till Hudik på lördagen och köpa julklappar.. på söndagen skall vi upp med granen och klä den så att jag och tjejerna kan göra det tillsammans som vanligt.. normalt gör vi det på kvällen en-två dagar innan julafton, men iår jobbar jag ju kväll som sagt och dagen innan julafton så åker vi ju upp till Ö-vik.. så vi klär den på söndag iår.. så vi får njuta av den några dagar innan vi åker bort. Får se hur lång livad den blir innan saga och Mathilda river den! =O Har förresten inskaffat blått tjockt julgrans glitter iår! :)

Martin har åkt med Mathilda (och Saga) till Hudik idag för Mathilda skulle träffa en barn läkare 9.30 och sjukgymnasten kl 10.00

Nepp nu måste jag sätta fart så att jag får nånting gjort innan jobbet.

~Theresa

Ps. Ikväll är det Lucia på dagis.. Mathilda och Saga skall vara tomtegummor.. men tyvärr kan inte jag närvara iår eftersom jag jobbar.. har ju ledig på torsdag (julfest på skolan) sedan så har jag ju tagit ledigt dagen innan julafton och alla mellandagarna..

*Myspace*

Har föresten skaffat mig ett myspace konto också verkar lite roligare än facebook även om jag inte har nå vänner där ännu.. alla vänner är ju på facebook!=O Får väl skaffa lite nya vänner då!;-)

~ Theresa

*Ryggskott?*

Jag tror att jag har fått ryggskott! Imorse när jag vaknade så hade jag den där hemska ryggsmärtan jag berättade om i ett annat inlägg.. men sedan efter att jag städat hela huset (dammsugit och torkat golven osv.).. så skar det till i ryggen när jag skulle vända mig om, gjorde så ont att jag lutade mig mot diskbänken, och sedan när jag skulle räta på mig vart det värre och jag fll enr på knä och sedan kunde jag inte ta mig upp på ett bra tag. Jag har fortfarande svin ont och kan knappt röra mig, men jag får hoppas att det blir bättre tills imorgon. Men nu när Martin kommit hem från Ljusdal så får jag be honom ta ner tvätt korgen och hänga tvätten för det klara jag nog inte själv! *SUCK*

I fredags for jag ju till Mora med jobbet för att äta julbord. Vi slutade kl.13.00 och skulle åka kl.16 med buss som företaget hyrt. Jag hade åkt med sambon in till Sveg på morgonen så att jag inte behövde lämna min bil i Sveg. Jag stannade hos en kollega och bytte om och drack lite glögg och så innan vi skulle åka.. och vi fixade iordning oss naturligtvis! :)

I Mora for vi först till Mora kontoret och hälsade på (vi skulle äta julbord med dom sedan).. det bjöds på lite uppfriskande tilltugg och sådant och vi fick mingla med våra Mora kollegor. 20.30 gick vi allihop till stället vi skulle äta julbord (kom inte ihåg vad det hette).. men dom var lite försenad på restaurangen så vi fick vänta 45 minuter innan dom fått fram julmats buffén.. kl.21.15 fick vi gå och ta mat.. och gud vads den var god!! *Yumyum* Efteråt skulle vi fortsätta till en krog med kareoki.. jag, Siv, Maria och Kristian kom ifrån alla andra och gick lite vilse och kom senare till krogen än dom andra.. hehe.. Vilse i Mora!:) Kl. 00.30 gick bussen hem.. vid 2.30 tiden var vi framme vid Fågelsjö korsningen där Maria och jag fick stiga av.. jag bor ju I Loos och hon i rullbo.. där var hennes gubbe ochh väntade på oss.. han skjuttsade mig till Loos fast det är en 3 mila omväg för dem.. totalt 6 mil tur och retur.. vilket var jätte snällt.. jag var hemma vid 3 tiden på natten.. och GUD vad jag var trött.. och nej jag var inte full, hade bara tagit vin till maten ett glas och en halv smirnoff ice på krogen.. resten alkoholfritt. Men jag är numer inte van att vara vaken så sent numer.. så på morgonen då jag vaknade så var jag så trött att jag kände mig bakfull ändå.. som att jag hade hinkat i mig ett helt sprit lager.. GUD vad jag känner mig gammal nu, orkar inte ens vara ute på krogen osv. även om jag var nykter.. till och med kollegor som är 20 år äldre än mig hade mer energi!! Gaaahhhhh!

Natti natti!

~ Theresa

*Drygt*

Dom senaste dagarna har jag kört lexuses till och från jobbet, med ett sommardäck (som nu sitter fram) och resten allround däck.. och här är det snö och halt och vägen skit kass.. så jag kan bara köra 50km/h.. i 7 mil.. och det är drygt kan jag lova.. det tar två timmar för mig att köra 7 mil och jag är inte hemma förrän tidigast kl 23.00 om kvällarna! Ni kanske tycker jag är feg och kör som en gubbe med hatt, men det går faktiskt inte attt köra fortare, för jag har provat och då slår bak ndan runt med en gång! Så man är ett nervvrak varje gång man skall till och från jobbet!!

Idag börjar jag kl. 13 ocn måste därför åka senast kl. 11.00!

Här är det förövrigt viter som ni förstår.. vi har flera dm snö och -15 grader kallt ute!! Brrrrr säger jag bara, lite för kallt men förhoppningsvis kommer vi få en vit jul i år också!!

Imorgon kommer jag inte kunna blogga nått för efter jobbet åker vi direkt till Mora för att gå ut och äta julbord med Mora kontoret.. vi kommer hem sent på natten.. skall bli roligt! :)

~Theresa

*Ett sommardäck*

Jag vet nu varför lexusen vägrade köra iväg med mig igår. Sambon for ju ut och testkörde bilen och det gick lika dåligt för han som för mig. Som ni vet är den ju bakhjulsdriven.. och tre av däcken är dubbfria vinterdäck (allround däck kallas det väl) och ett av däcken (vänster bak) var ett sommar däck! Som vädret var igår, först snöade det hela natten och morgonen sedan vart det spöregn under dagen, så då vart det ju så halt ute så bilen bara spann på sommardäcket och det var därför antisladden/antispinnen sa ifrån och inte släppte iväg bilen. Eftersom bilen är bakhjulsdriven så är det ju viktigt att ha dom bra däcken på dom drivande hjulen. Så igårkväll skiftade sambon däckena så sommardäcket hamnade fram och då gick det bättre att köra, den spinner dock fortfarande en aning och bevisar än engång att jag har rätt att allround däck är mycket sämre än dubbdäck! :)

Martin som är mer van än jag att köra bil tar lexusen till jobbet och kommer in till mitt jobb och byter bil med mig när han far hem så att han har kombin och bilstolarna. Det är ju mer nerför på hemvägen ifrån Sveg och jag har ju hela kvällen/natten på mig att ta mig hem hur sakta jag vill så då borde jag kunna köra lexusen.. så får Martin ta den imorgon igen.. kanske! :)

Vädret skiftade igår kväll vid 18.00 tiden från spöregn till snöstorm.. alltså hallå kan vädergudarna aldrig bestämma sig.. snö, regn, snö, regn.. hur svårt kan det va?!

~Theresa

RSS 2.0