Bak

Denna söndag har bestått av bakning.. Jag har bakat grahamsbullar igen och även grahamslimpor; blev jätte gott!!! Annabel och Lisa-Marie har ju frilufsdag imorgon och skall ha matsäck med sig därför tänkte jag att jag skulle baka idag så att dom får med sig färskt, gått och nyttigt bröd!! Imorgon på morgonen blir det att fixa matsäcken, med varmchoklad och allt dom skall ha med sig! :)

Jag har inte hunnit städa ännu så det får jag ta i tur med till veckan, men nu skall jag ta och laga middag!~Theresa

Helg

Lördag då... igen. Och som vanligt skall sambon åka till Ljusdal för att handla och som vanligt snöar det! Jag tror det har snöt hela veckan.. med några få uppehåll. Under natten/morgonen har det snöat så mycket att bilen (som sambon for ut med en sväng vid 20.00 tiden igår) är helt översnöad så att det mer ser ut som en snöhög än en bil! Önskar det kunde bli vår och sommar snart för detta är något tröttsamt!!

Igår hade vi lite fredagsmys och såg en av filmerna Bellan fick i födelsedags pressent. Den hette G-Force. Och handlar om några talande marsvin som arbetar för FBI och skall rädda världen.. den var jätte rolig! :)

Nepp nu skall jag ta en kopp kaffe innan resten av huset vaknar!

Kramelikram!

~Theresa

Blääää

Jag sov till kvart över fem imorse (en halv timme längre än vanligt).. och som jag sa i ett tidigare inlägg så blir jag konstig av att sova för länge.. och det märks tydligen av en halv timme hit och dit också. Jag mår helt enkelt SKIT! Det känns som jag går i dvala, att jag inte riktigt vaknar till liv.. och det spelar ingen roll hur mycket eller hur starkt kaffe jag dricker heller.. och jag har såååå ont i huvudet och kan inte tänka klart och det känns nästan som jag är onykter (det är jag inte.. det lovar jag ;P) för jag måste koncentrera mig på att inte sluddra när jag pratar! Och idag om 30 minuter kommer mitt personliga ombud (Vårt första möte) för att prata lite.. kanske inte den bästa dagen att ha ett sådant möte på men nu går det inte att göra nått åt!! Blääää!

~Theresa

Tårtan

Som utlovat kommer här en bild på Annabels födelsedags tårta som vi bakade igår!Varför vi då skrev på engelska? Jo Annabel ville ha det så, men precis som förra gången blidde det ett A för lite så vi fick använda oss av ett uppochner vänt V.. men det funkar det med! :) Jätte god var det oxå.. faktiskt!:)

~Theresa

Födelsedags menyn

Nu har jag (och småttingarna) handlat på Bellas beställning. Hon är ju i skolan för tillfället, och eftersom hon fyller år idag så är det tydligen hon som 'bestämmer' idag (trodde hon jah ;P).. Vi skall ju baka tårta, en marsipan tårta idag.. grön som förra gången för dom har bara gröna tårtlock här på ICA.. men dom hade små rullar rosa marsipan också så vi tänkte (rättare sagt jag tänkte) att vi skulle försöka göra en (eller flera) marsipan rosor till tårtan också..
På menyn till middag ikväll har Bellan beställt inget mindre än pölsa och potatis!!! Vi brukar inte direkt äta pölsa för Martin tycker inte om det, men nu eftersom Bellan fyller år och vill ha pölsa så har han sagt att han tvingar i sig det.. vem vet han kanske gillar det för han har inte ätit pölsa sedan lågstadiet typ!

Om ett tag skall jag åka bort till VC med Sagas kiss prov, funkade jätte bra med påsen vi fick på VC i Färila. Det besvärligaste var dock att hälla över det i röret jag fått! :) Men hon är kryare idag och har bara låg feber och har inte behövt alvedon än så länge.. *Håller tummarna*

Lägger upp en bild på tårtan senare.. när den är klar!;)

~Theresa

Annabel 9 år!

Idag fyller Bellan 9 år.. och här skall bakas tårta! Favvo pressenterna var en fleece jacka från mig och en el tandborste som hon fick från morfar, mormor o moster Kattis!

Grattis på 9 års dagen stumpan!

~
Mamma

Saga

Lilla Saga har haft mellan 40-41 graders feber sedan i lördags. eftersom feber var den enda symtomen (ingen förkylning eller dyl. i övrigt) så trodde jag att det kanske var det som kallas för tre dagars febern.. men när hon var inne på sin femte dag ringde jag till BVC sköterskan och fick en tid igår kl. 11 hos jour läkaren. Han sa att hon förmodligen har nån virus infektion så jag fick med mig en påse hem som som jag skall klistra fast på hennes nedre region idag så att hon kissar i den och sedan lämna urin provet här på VC. Saga mår dock bättre idag, som tur är.

Jag var ju tvungen att åka till Arbetsförmedlingen igår också för jag hade fått en kallelse! På info. mötet förra veckan sa dom att en kallelse från AF är det viktigaste man får, kmmer man inte även om man ringer och är sjuk osv. så blir man avanmäld på en gång och förlorar då a-kassa tills man kommer in personligen och anmäler sig på AF igen. Nu hade ju Saga 41 graders feber igår, vilket jag tyckte var en giltig anledning att boka om tiden men icke då sa dom på Arbetsförmedlingen.. enda giltiga anledningen att inte komma på avtalad tid är om man är på arbetsintervju eller har fått jobb, inte ens ett dödsfall är ett giltigt själ att vara hemma! Om jag inte kom igår skulle jag bli avanmäld och do hade ingen ny tid för personlit möte förrä om tre vecko vilket innebar att jag skulle tappa a-kasse ersättning i hela tre veckor.. nästan en hel månads inkomst! Så jag åkte in till arbetsförmedlinen och hade Saga med mig.. inne på AF fick jag klä av hon naken (hon hade bara blöja) så varm var hon och sedan drack hon nästan 50cl cola i ett svep. Men vet ni vad Arbetsförmedlaren sa (en kvinna).. 'jag har också sjuka barn hemma.. men jag lämnar dom iallafall hos farmor o farfar'! Jaha.. vaddå om man har 36 mil till farmor och farfar (och alla andra anhöriga för den delen).. menar dom att jag först skall åka upp till Ö-vik med sjuka barn och lämna dom där och sedan åka ner till mötet på AF och sedan upp igen och hämta barnet i fråga.. eller? Hur knäppa är inte deras regler då? Får välse vad dom säger om barnen har magsjuka nästa gång jag skall dit.. får ta med dom och smitta ner allihop på AF.. sjuka barn är ju ingen anledning att stanna hemma.. eller hur? Tur att jag är en av dom lyckliga 30% av befolkningen somär immun mot magsjukan (vinterkräksjukan)! ;)

~Theresa

Vaccination

Igår tog jag Lisa-marie till Vårdcentralen här i Loos för svininfluensa vaccination #2, hon var ju sjuk förra gången när Bellan och alla andra skolbarn fick sin spruta. Vad jag trodde skulle ta 5 minuter tog över en timme. Varför? Jo hon vägrade ta sprutan.. och skrek och grät och var helt hysterisk! hon tog ju första sprutan i nov7 dec nångång så hon visste ju att svinis sprutan gjorde ont (gör tydligen mkt ondare än andra vaccinationer, förrutom stelkrampssprutan då).. tillslut fick vi gå ut i väntrummet och låta alla andra barn (som inte heller fått vaccination # 2) gå före och dom var ju mycket yngre än Lisa (1, 2, 3, 4:a åringar) och när hon såg dom gå in utan problem och fick sprutan så tog hon mod till sig att ta sprutan hon med.. tills vi var inne i rummet och hon tagit av sig tröjan (hon satt i mitt knä) och sköterskan kom med sprutan.. då vart hon hysterisk igen men sköterskan körde in sprutan snabbt (trots Lisas skrikande) sedan var det över... fast ont hade on efteråt hon rät och ojjade sig i säkert 2-3 timmar efter hon fick vaccinationen. Hon hade ju inte varit avslappnad.. utan spän varenda muskel hon hade i armen och då gör det ju ondare både när dom ger sprutan och tt bra tag efteråt! Nu är det bara småttingarna som skall ha andra vaccinationen. Sedan är alla skyddade.. utom jag som inte har tagit nån spruta ännu.. och kommer inte ta svinis vaccinationen heller!

~Theresa

Ny vecka

Måndag igen då.. känns inte direkt hemskt för mig då som just för tillfället är arbetslös.. och alla dagar är ungefär likadana förrutom att barnen skall till skolan och sambon till jobbet på vardagar!

Igår vart det ingen städning som planerat. När vi kom hem från trollerishowen sov Mathilda och Saga och jag ville inte direkt starta dammsugaren och väcka upp dom små liven, speciellt inte när Saga hade feber och inte var/är så kry! När dom väl vaknade så var jag alldeles för trött för städning. Jag lider av nån form av kronisk trötthet, en del som är trötta kan fortfarande ta sig för och göra saker.. men inte jag.. och jag fattar inte varför! Jag är piggast mellan kl. 5-8 på morgonen.. efter det så är jag så trött att jag går i som en dvala och vardagen stannar upp.. jag kan inte göra nånting och det spelar ingen roll hur mycket kaffe jag än dricker eller hur starkt kaffet är.. jag blir inge piggare för det. Då kanske ni tycker/tänker 'Varför sover hon inte längre då?' Jo men det har jag försökt, men sover jag längre än kl.5 så blir det bara värre. Oftast vaknar jag då med huvudvärk (som när man sovit för hårt).. och sedan så är jag ännu tröttare än annars.. jag vaknar som aldrig till! Fattar inte varför det är så här (eller jo egentligen gör jag det.. en del med aspbergers är extremt trötta9.. man kan tydligen få nån form av medicin mot trötthet hos en läkare om man har aspergers som jag då.. kanske skall pröva det.. beroende på vad det är för medicin man får.. är det antideppressiva preparat som är en form av upp piggande läkemedel så vill jag inget ha för jag har hört så många hemska historier om sådana preparat att jag inte vågar. Och sedan lider jag ju inte av deppression så då skulle det kännas knäppt att äta medicin mot deppression också. Men bör kanske gå till läkaren i vilket fall som hellst för han kanske har tipps och idéer ang. min trötthet och hur den skall 'botas' utan medicenering..

I övrigt idag så skall jag försöka städa.. tvätta det lilla som är kvar och även skriva en lista på vad jag skall köpa åt Annabel på onsdag när jag åker in till Ljusdal, Bella fyller ju 9år nu på torsdag och på onsdag så skall jag ju till Arbetsförmedlingen och tänkte passa på att köpa det sista åt henne då..

Nepp dax att väcka sambon!

~Theresa

Zetino

Idag skall jag, Annabel och Lisa-Marie gå och titta på en trolleri show med en trollkarl som heter Zetino som kommer till Loos. Just det till lilla Loos! :) Han uppträder i Prästgården, det finns inte så många andra lokaler här i byn att ha en trolleri show på (eller någon annan tillställning för den delen). Martin och jag pratade igår om att vi allihop skulle gå så småttingarna fick vara med också, men den planen gick i stöpet igår kväll när Saga helt plötsligt fick hög feber.. närmare 40°! Hon är inte mycket piggare idag heller (har ingen aning om varför det blir tjock svart text nu.. nått gick fel när jag kopierade och klistrade in grader tecknet från en annan sajt och går inte att få bort!).. hon låg och ojjade sig vid 4 tiden och skakade lätt så jag gick upp med henne och gav hon välling och sedan lite kall dricka och tog tempen på henne och hon hade 40° idag igen så jag gav henne en supp alvedon och nu har hon somnat om. Jag måste säga att supp alvedon är det bästa när dom är så här små. Vi började använda det efter Sagas skollskada, Kan inte fatta varför jag inte använt det förr? Flytande alvedon är ju så svårt att få i dom i denna ålder.. dom vägrar svälja och det rinner över allt och i slut ändan vet man inte hur mycket alvedon dom fått i sig, men med supp alvedon vet man ju att dom tar upp hela och rätt mängd!

Senare på agendan är söndags städningen och rengörningen av Tottes bur.

Nu.. kaffe dax!


~Theresa


Kassa kort?

En fundering.. skall man stoppa kassa korten (till a-kassan) i ett kuvert eller sätter man bara frimärket på kassa kortet och lägger det på lådan? Adressen är ju färdig tryckt direkt på baksidan av kassa kortet och det finns en ruta där det sår 'plats för porto' i högra hörnet.. men är det inte säkrare att stoppa det i ett kuvert... eller?

Annabel och Lisa-Marie är hos Rickard som vanligt.. och här snöar det.. som vanligt.. det börjar bli lite tröttsamt måste jag medge (med allt snöande alltså)!

~Theresa

Ha hund.... NU

Har just insett (efter att ha läst massa hund/djur bloggar) hur mycket jag saknar Balthiz och att ha hund. Nu vet jag ju att placera om honom som vi gjorde var det bästa för honom så han skulle få det så bra som möjlig, eftersom situationen då med Mathildas höftledsluxation, operationer, gipsning, omgipsningar, besök i Uppsala osv. gjorde ju att jag inte hade den tiden för Balthiz som han förtjänade. Nu var ju han av rasen leonberger och dom behöver ju inte hållas lika aktiv för att bli stimulerade som en brukshund som tex. en border collie eller schäfer.. men en leonberger behöver ju ändå aktiveras men då i en mindre skala.. han behövde ju sina långa promenader lös i skogen och sin 'frilek' ute i snön osv. Men efter Mathildas operation så kunde jag ju knappt ta han på promenader! Så att ge han ett nytt hem var ju det bästa.. Men nu som sagt brinner det i fingrarna efter en ny hund och tyvärr (till min sambos förtret) så vill jag inte och kommer aldrig vilja ha en liten eller 'normal' stor hund..jag har tittat runt på nätet osv. på Golden retrivers, labrador och så, men mitt hjärta är fäst vid Leonberger och St. Bernhard.. så den dagen jag skaffar en ny hund så blir det en av dom raserna. Men nu skall jag förtydliga en sak.. jag planerar inte att köpa en ny hund inom en snar framtid. Även om nu, när jag går hemma arbetslös och är då hemma hela dagarna hade varit ett perfekt tillfälle att skaffa valp (vill ju ha valp så man är med från första början och lära känna hunden från den är liten).. så har jag inte tid eller ekonomi för det. Nr1. jag vill ha en renrasig hund (gatukorsning vet man ju inte riktigt vilka genetiska fel den kan ha) och då kostar dom minst 7500:- nr2 jag har två små busfrön (Mathilda o Saga) som tar upp all min tid och dom är för små för att respektera en liten valp, låta den vara ifred när den skall äta och sova osv. man kan ju inte låsa in valpen ensam i ett rum heller!! nr3. vill ha ett jätte stor hund och har inget utrymme för en sådan just nu, i bilen alltså... och en stor hund kostar mycket i matväg!

Men har nu suttit och tittat på blocket och sett söta leonberger valpar och st. bernhards valpar och det är med stor viljestyrka jag inte lyfter luren och ringer uppfödarna och säger 'har ni nån avbetalnings plan?'!!


Myyyys!

Men en dag har jag vovve igen!


~Theresa

Sjukgymnast

Idag skall Bella till ännu en sjukgymnast som skall hjälpa henne med ett tränings program! Det är ju det som jäller (tydligen).. träning, träning och inget expert utlåtande från en barnortoped och inga hålfotsinlägg eller speciella ortopediska skor från ortoped tekniska! Och jag som mamma måste ju ta henne på alla dessa 'grejer' (även om jag tycker det är onödigt för jag vet vad hon egentligen behöver) för att visa att jag värkligen bryr mig om Bella o hennes fötter. Men jag tänker ju inte sluta kämpa ändå, utan jag skall ha en remiss till en ortoped, så är det bara! Det positiva med denna sjukgymnast är att hon kommer till Loos (Furugården) så vi slipper åka hela vägen till Ljusdal!

Småttingarna är ledig från dagis idag, jag bytte ju denna dag till i måndags istället då jag skulle på Arbetsförmedlingen. Jag har en ny kallelse dit nu på onsdag kl. 14.00. Kallelsen från AF är ett av det viktigaste som finns tydligen.. kommer man inte på inbokad tid.. även om man ringer och säger att man inte kan komma eller är sjuk mm. så blir man avanmäld till a-kassa och man blir inte påanmäld förrän man gjort ett nytt personligt besök på Arbetsförmedlingen. Det enda giltiga själet till att inte komma på tiden man fått är om man fått ett jobb eller är på en arbetsintervju.. Det är typ den infon. vi fick i måndags! Dom är sträng nu för tiden!!

Annars har jag väl inte så mycket planerat idag förrutom att ta tjejerna till kören kl.17.00. Nu skall jag väcka sambon!

~Theresa

P.O

Jag skall få en personlig ombudsman eftersom jag har Aspbergers.. Nej jag har inte blivit omyndigförklarad så att jag skall få en godman eller så, det är inte det en personlig ombudsman är. Det är ju så att om man har aspbergers så kan man ha lite svårt med sociala kontakter, föra sin talan så att man tas på allvar av bla. myndigheter med auktoritet, som i mitt fall: läkare och sjukgymnast (gick bet hos henne också).. dom kör helt enkelt över mig och står fast vid 'lanstings regeln' att man inte hjälper barn under 12 år som har plattfot.. för dyrt för lanstinget helt enkelt eftersom det (i vissa fall) rättar till sig innan barn är 12 år, och då har ju lanstinget slösat med pengar på barnet fram tills det fyller 12 om det då visar sig att det inte var nått allvarligt problem.. ja ni förstår säkert vad jag försöker förklara (det lät bättre i huvudet). Men iallafall så sa jag ju i ett tidigare inlägg att om det inte hjälper med en sjukgymnast så måste jag ta kontakt med nån myndighet.. och genom stödgruppen Attention (dom stöder folk med neurologiska störningar så som aspbergers, adhd osv) fick jag kontakt med en man som arbetar på socialtjänsten som personlig ombudsman till personer (som jag) som kan behöva hjälp att föra sin talan osv. Så nu får vi se om läkarna får arslet ur vagnen och gör någonting.. dom trodde väl kanske inte att jag skulle va så envis som jag är.. men tji fick dom! ;o)

Nepp nu skall jag bylsa på dom små och fara iväg och hämta dom stora på kyrkis som slutar 17.15!

~Theresa

Onsdag

Var som vi trodde Tv:n är sönder, vi har dock fått låna en TV tillfälligt tills vi skaffat en ny. Men nu får väl Martin som han vill.. en platt TV att hänga på väggen. Vilket jag har varit emot tidigare, för på väggen har jag tavlor. Men nu så här efter gårdagens 'olycka' så är det nog inte en sådan dum idé att ha en platt TV som är upp monterad på väggen.. det förhindrar ju att dom två busarna (Mathilda o Saga) kan knuffa den i golvet, för nästa gång kanske vi inte har lika mycket tur att båda var på baksidan av TV:n utan framför och får den över sig.. och en vanlig enkel platt TV kostar ju samma som en vanlig 'tjock TV'.. så det är väl sak samma vad man köper i det fallet..

Nepp nu skall jag hänga tvätt!


Martins dröm TV!;o)

~Theresa

No More TV

Hmmm...Mathilda och Saga har precis knuffat ner min TV i golvet.. den föll ca en halvmeter från bänken till golvet.. så jag tror ju inte den fungerar längre. Den är för tung för mig att lyfta själv så jag vet inte vilka skadorna är ännu, det får Martin kontrollera när han kommer hem! Undrar om hemförsäkringen täcker det? :O Men jag är bara glad att ingen av dom var på framsidan och fick TV:n över sig för den är TUNG.. en philips 28".. inte dom här platta TV apparaterna utan en sådan där tung stor klumpig sak, som bilden nedan visar...~Theresa

Måndag

Idag skall jag åka in till arbetsförmedlingen för möte. Jag skall vara där kl 15.00, men har en del ärenden att göra före så jag måste ha barnen på dagis/fritids idag. Mathilda och Saga har ju normalt 15 timmar i veckan, på dagis alltså. Man måste ju ha det så man kan söka jobb för att ha rätt till a-kassa. Annabel och Lisa-Marie går ju inte på fritids när jag är arbetslös men idag görs ett undantag eftersom jag har tid hos af så sent på eftermiddagen.

Helgen som var var mysig, med allahjärtansdag och så.. fick blommor och en choklad ask av Martin! *Myyys* Sedan bestod helgen av dom vanliga tråkiga sysslorna som handling i Ljusdal, tvättning, städning och kanin burs rengöring!:)

Måste skicka iväg tjejerna till skolan nu, sedan duscha innan småttingarna vaknar. Som tur är så behöver jag inte stressa för att ta dom till dagis för dom börjar inte förrän 11.15, lagom så dom får lunch där!:)

~Theresa

Vilse i skidspåret

Igår efter skolan (vid 15.00 tiden) kom Rickard hit och frågade om tjejerna ville ut och åka skidor med honom i skidspåret. Ja tyckte dom (och jag protesterade inte bättre än att spela TV spel och Annabel har ju svårt att röra sig på annat sätt pga. fötterna).. dom klädde på sig och tog skidorna och åkte iväg. Vid 17.00 tiden var dom inte hemma så jag antog att dom var hemma hos Rickard och lekte (Rickard hade sagt 'först åker vi skidor och sedan kan vi leka lite').. jag hade svårt att åka bort till Rickard vid den tiden, jag kulle laga mat och ont i ryggen hade jag plus att jag ränt till Sveg med Mathilda och Saga för att lämna semlor till en gamal kollega.. och jag hade aldrig fått plats med skidor och fyra barn i bilen. Men iallafall så ringde jag Martin och bad han hämta tjejerna vid 18.00 tiden när han kom hem om nu Annabel och Lisa-Marie inte kommit hem ännu. Dom var inte hemma då så han for direkt bort för att hämta dom, sedan kom han hem.. utan barn! Det visade sig att dom fortfarande var ute och åkte skidor med en bekant till Rickards föräldrar.. dom hade tagit ett spår som denna person trodde var 9km.. men lägg på några mil på 9km så blir det rätt distans.. Rickards föräldrar hade blivit orolig och börjat tro att dom blivit tagna av vargen (ja vi har varg här två flockar närmare bestämt). Anda, Rickards mamma, hade inte velat ringa och oroa mig.. men Jan-Axel, Rickards pappa, hade stuckit iväg på skotern för att leta efter dom.. och nu är klockan efter 18.00 på kvällen.. dom har åkt skidor sedan 15.00.. och vid 18 på kvällen så är det bäcksvart ute här i Loos och barnen var på skidspåret i skogen! Vid 18.30 kommer flickorna hem.. Jan Axel hade hittat dom och den vuxne personen.. hem får jag två utmattade frusna ungar, varav den ena (Bella) kissat på sig x antal gånger.. kan man förstå svårt att hålla sig mitt ute i skogen när det är så kall (i flera timmar).. men hon hade frusit sönder insidan av låret (alldeles torr och röd) så hon åkte in i duschen... men i övrigt mådde dom bra.

Men vilken människa sätter av med tre barn efter ett skidspår hon inte vet hur långt det är? Där detta spår börjar står det bara 'spår'.... men det spåret går ju typ runt hela skogen, bergen, sjöarna i Loos och är väl ca 3 mil minst inte alls 9km! Hade ju varit bättre om dom åkt skidspåret som går vid elljusspåret för det är ju 5km och skyltat hur långt man har kvar osv.. plus att det är upplyst (man tänder sjäv lyset alldeles ibörjan av spåret.. det finns en strömbrytare på en av lycktstolparna). Men jag fick ju hem barnen välbehållen iallafall!

Slutet gott allting gott!

~Theresa

Snö i avgasröret?

Igår snöade det rätt rejält.. hade nog börjat under natten. Martin skulle skotta lite innan jobbet och sedan flytta min bil så att han fick ut sin för att ta sig på jobbet (Jag hade parkera bakom hans bil så han kunde inte ta sig ut).. han startade upp Galanten.. den gick jätte fint på tomgången ett tag men sedan dog den.. han försökte starta den igen, men det gick inte.. var precis som den inte hade nån gas..när man tryckte på gaspedalen.. vi färsökte styra undan den så att han skulle komma ut med lexusen, men förgäves. Han fick ringa jobbet och tala om att han hade problem att ta sig dit för han var inparkerad och den bakre bilen inte startade. Sedan försökte vi styra den igen.. sedan provade han att starta den och då gick den igång.. men motorn lät jätte konstigt.. nästan som att den bubblade och 'hostade'.. sedan stannade den igen. Jag sa åt Martin att om han får igång den igen så skulle han vara snabb som attan att backa bakåt och sedan lägga i ettan och köra in bredvid lexusen.. om nu Galanten tillät det. Så han gav det ett försök.. bakåt kom han och framåt också.. men med mycket klagande från bilen, den puttrade och hostade ja det lät som den skulle stanna vilken sekund som hellst.. men då när han tryckte gasen i botten så gav bilen till ett 'stön' och sedan small det till ganska så högt och ut ur avgas röret sprutade en massa svart klegg som såg ut som snö (som blivit svart av avgaserna).. det lät precis som på film när någon stoppat in en banan eller dyligt i avgasröret! :O När allt var ute gick bilen igen.. klockrent! Asså fatta vilken morgon.. sambon var stressad, flera timmar sen till jobbet, vi hade till och med hunnit ringa en mekaniker här i Loos för att be honom titta på bilen när han hade tid (som tur hade han inte tid just denna morgon, han kör ju skoltaxin också).. allt detta för lite snö i avgasröret!! Piiinsamt!:0) Den svenska vintern är helt otrolig!!

Dagens 'att göra' består av fortsatt rensning på övervåningen (Läs: i Annabel och Lisa-Maries rum).. är så mycket skrot där nu och oreda i garderoberna så det behövs en rejäl övergång och rensning!!

~Theresa

Havregrynsgröt med smak av kaffe!(?)

Jag tänkte jag skulle vara smart framöver och ge tjejerna havregrynsgröt till frukost innan skolan från och med idag (billigare o dessutom nyttigare och mer mättande än att bara äta ypghurt eller smörgåsar).. en liten miss bara. Både Annabel och Lisa-Marie klagade på att gröten smakade kaffe. Jag sa att det var helt omöjligt (mamma vet ju bäst;)) eftersom dl måtten och skedarna jag använt när jag mätte upp vatten, havregryn och rörde om hade inte överhuvudtaget någonsin varit i kontakt med kaffe.. utan dom måste bara ha fel på smaklökarna.. tyckte jag iallafall! Så dom fortsatte i godanro och äta utan att säga något mer.. Bella åt upp allt men Lisa-Marie lämnade lite, som hon oftast brukar och när jag skulle städa undan så smakade jag lite av gröten hon lämnat och mycket riktigt.. gröten smakade kaffe! Inte så kraftigt som om du skulle druckit kaffe.. utan eftersmaken var kaffe lixom om ni förstår. Jag kunde för mitt liv inte begripa varför.. men insåg snart att havregryns paketet stått öppet i skåpet med ett öppet kaffe paket och havregrynen hade dragit åt sig kaffe smaken! Stackars tjejer! :O Nu får jag pinna ner till affären då dom öppnar och köpa nytt havregryn.. och kasta det vi har även om det är nästan fullt, men jag kan ju inte tvinga dom (någon fler gång) att äta gröt som smakar kaffe.. eller hur?! *Elak Mamma*

~Theresa

Bak o sånt

Bakar just nu grahamsbullar och dokumenterar allt och kommer lägga upp bilder + recept i en bakblogg som jag kommer starta senare och kommer ge er länken till också om ni vill läsa!:)

Sedan skall jag som vanligt på en söndag städa (som jag sa att jag inte skulle göra för då har jag inget att göra under veckorna).. rengöra Tottes bur, dammtorka, dammsuga och skura golven uppifrån och ner + tvätta kläder. Men det är inte så mycket smuts tvätt idag eftersom jag varit duktig och tvätta undan allt eftersom under veckan.

Kl 12.00 måste jag till affären och köpa pressent papper och tejp för att slå in Rickards pressent. Och kl.14.00 skall jag skicka iväg Annabel och Lisa-Marie till hans kalas.

18.00 skall dom sjunga i kyrkan (?) har jag hört.. men om det är med kören eller skolan vet jag inte. Dom var inte på körövningen i torsdags.. och det var på skolan dom fick reda på att dom skulle sjunga i kyrkan.. men ingen vet vad det handlar om.. typ! *SUCK*

~Theresa

Melodifestivalen del tävling 1 2010

Igår kväll satt jag, sambon, Annabel och Lisa-Marie bänkad framför TV:n och såg Melodifestivalen som sändes från Ö-vik, min hemstad. Ganska kul.. jag vet att några jag känner från Ö-vik var där och även min bror.. såg dock ingen av dem i TV rutan!

I det stora hela så var det en rätt tråkig Melodifestival och den enda som gjorde den rolig och intressant var faktiskt Dolph Lundgren. Han var bra och rolig som programledare och gjorde (enligt mitt tycke) ett roligt sång och dans nummer under andra omröstningen. Han mimade dock men till sin egen röst, låten var Elvis 'Satisfaction'.. i showen så gjorde han en liten karate uppvisning där han sparkade sönder brädor och krossade ett enmeter isblock med ett karateslag.. ganska coolt att se att han kan göra det man ser på film i verkligheten. Men han var ju karate champion innan han vart skådis.

Sedan så artisterna och låtarna skall vi inte prata om.. dåligt! Den enda som var bra var faktiskt Salem al Fakir.. och han var också röstarnas favorit och den som gick vidare direkt till Globen i första omröstningen, följt av Ola som gick vidare direkt till Globen i andra omröstningen. Jessica Andersson och hårdrocksbandet Pain of Salvation (båda dåliga) gick vidare till andra chansen! Som jag sa så är inte Melodifestivalen som den engång var!

Några bilder från Dolphans show (från Expressen):
Han spelade också trummor men jag orkade inte ladda upp fler bilder!;P

Och dom två vinnarna (Denna bild oxå från Expressen):

Ola & Salem al Fakir

~Theresa

250°C

Konstig överskrift kan ni tycka, men jag har en fundering kring min ugn. Den går bara till 250°C (finns inge högre grad tal alltså, utan max 250°C).. men hur gör jag då om jag skall baka matbröd eller laga en maträtt där det står i receptet att man skall värma ugnen till 275°C? Någon som vet.. funkar det ändå om man bara kör i 250°? HJÄLP!!

~Theresa

Dagens 'Att Göra'

Denna lördag består först o främst som vanligt av mathandling i Ljusdal (blir sambon som tar i tur med det), vi måste också köpa en pressent åt tjejernas kompis Rickard som ha kalas imogon och tjejerna är då bjudna. Det svåraste med det är ju att rickard är en pojk (självklart) och jag har bara flickor själv, så det är svårt att veta vad man skall köpa åt en 8 årig pojke i pressent.. men vi kommer nog på nått.

Tänkte också försöka ta med mig Mathilda och Saga ut på en snowracer promenad. Dom verkade ju gilla det extremt mycket och mådde gått av det.. så vi får göra det till en daglig rutin nu i vinter, speciellt medans jag är arbetslös!

Sedan ikväll blir det väl till att titta på Melodifestivalen med Annabel och Lisa-Marie. Jag har dock inget intresse av det nuför tiden (melodifestivalen är inte som den var förrut.. tycker inte om att dom gjort om hela allt det med massa små deltävlingar osv. och artisterna var bättre förr också.. oj vad jag lät gamal nu!;P Men Annabel o Lisa-Marie vill se Melodifestivalen och vill att hela familjen ser den tillsammans så vi 'offrar' oss för deras skull! Sedan lär ju Dolph Lundgren vara med (inte som artist som tur är) och det måste man ju bara se! ;0)

Dolph Lundgren som Ivan Drago i Rocky IV.. han var ju en riktig hunk på den tiden! ;0)


~Theresa

Hanna Montana

Nu undrar ni säkert varför jag tänker skriva om Hanna Montana, jo det är så att det är tjejernas (Annabel o Lisa-Marie) favorit serie som visas på Disney Channel. Handlingen lite kort fattat här nedan (Utdrag från Wikipedia):

'På dagen är hon Miley Stewart och på natten är hon popsensationen Hannah Montana. Mileys mamma dog när hon var tio år gammal, och Miley skrev en gång en låt om hur mycket hon saknar sin mamma, "I Miss You". Miley bor tillsammans med sin äldre bror, Jackson Stewart, och sin pappa, Robby Ray Stewart i Malibu. Skådespelarna är även far och dotter privat. Hennes pappa kallar henne ”Bud” och hennes bror kallar henne "Miles". Miley går på Seaview Middle School, där hennes bästa vänner är Lilly Truscott och Oliver Oaken även går. Hennes ärkefiender är Amber (Shanica Knowles) och Ashley (Anna Maria Perez de Tagle), två tjejer som gör allt för att göra livet surt för Miley och hennes vänner. Miley blir förälskad i Jake Ryan (Cody Linley), en TV- och filmstjärna som också går på hennes skola. Jake och Miley kysser varandra i avsnittet ”People who use people”. Jake känner också till Mileys hemlighet och i ett av avsnitten försöker han göra som Miley fast tvärtom, han vill vara vanlig för en gångs skull'.

 

Nu till poängen med detta inlägg Miley Stewart/Hanna Montana spelas av skådespelerskan/artisten Miley Cyrus, hennes pappa i serien Robby Ray Stewart är också hennes pappa i verkligheten och heter Billy Ray Cyrus, det namnet kanske ni känner igen? han var ju en stor country stjärna för en sådär 15 år sedan! Men iallafall så hade Annabel och Lisa-Marie svårt att tro det så jag blev tvungen att visa dem nå klipp från youtube.. för dom vart det en sensation för oss från den tidsepoken är det väl mer en 'trip down memory lane'! Klippen följer här nedan!

 

 Den första 'Achy Breaky Heart' är väl en klassiker som alla av oss hört.. som är typ i min ålder. Dom andra är väl klassiker också tror jag.. dock den sista 'some gave all' är ganska gripande, till o med för tjejerna som inte ens förstår engelska.. dom började gråta. Det beror nog kanske på dom gripande bilderna till den sorgliga musiken... ehmm vissa saker kanske man inte skall visa för sina barn!:0

~Theresa

Fredag

Nu till dagens rätta inlägg som normalt kommer på morgonen, men hade ingen ork i morse att skriva.. en dålig ryggnatt!:(

Jag har varit ute och styrt tjejerna (Mathilda & Saga) på snowracern.. bildbevis här nedan.
Värledns sötaste snowracer åkare!:D Tyckte dock att dom vägde enormt mycket och det var jätte jobbigt att dra, men efter nån kilometer så där upptäckte jag att Saga satt på knä på bromsarna och hade bromsat hela vägen.. inte undra på att det var jobbigt! Om ni tittar noga så ser ni detta på bilden! :0)

Sedan tog jag även några vinter bilder på omgivningen från våran altan:


Grannstugan som är en sommarbostad.. förr itiden var det en bagarstuga till bondgården, vårt hus var en ladugård.. andra grannhuset var huvudbyggnaden till bondgården, tog dock aldrig en bild på det huset idag..


Bild ner mot vårat garage, syns dock inte mycket av det för tallen är i vägen.. till vänster på bilden är vårt förråd och vedbod!

Nu åter till Let's Dance!

~Theresa

Jul Gardinerna

Som jag sa i förra inlägget så älskar jag blått och har bara blåa köksgardiner.. andra rum kan vara i andra färger men i köket är det blått som gäller. Men eftersom jag älskar julen och julen är 'röd'.. så har jag röda julgardiner och dukar som bilderna nedan visar!;)

Och ett par bilder på mina tomtar -09!;)~Theresa

Gardinerna


Här är ena Tradera gardinen som hängdes upp i badrummet.. rätt fint va? ;)


Här är gardin nr. 2 som är likadan som den i badrummet. Dock så gjorde jag en felbedömmning när det gällde gardinens storlek jämfört med fönstret.. så spetsen i mitten kom för långt ner och hänger för lampan. men det är nog lätt fixat, endera får jag flytta upp gardinstången lite (ser nog dumt ut om vi sänker ner lampan).. eller om man vill gå igenom lite mer besvär så kan man ju sy om (korta av) gardinerna lite.. det sist nämda for nog vänta lite eftersom min symaskin är på norrlands resa (Läs min mamma har lånat den)!;) Men gillar gardinen på detta fönstret ändå.. men blir finare när vi fixat iordning den!


Gardinerna i det stora köksfönstret.. dom har jag inte köpt på Tradera utan på en gardin sajt som heter linéa hemma! Dom har super fina gardiner.. köpte även mina julgardiner för julen -09 på den gardin sajten.. skall leta åt nå bilder på dem också och visar i nästa inlägg!

Ps. Om ni inte fattat det så är min favvo färg blå.. alla köks gardiner går i blått.. dom flesta är blå rutiga av olika modeller.. och alla mina glas, bunkar o andra köksgeråd går i blått!:D

~Theresa

Äntligen

Jag har nu fått en mail från Schenker att mitt paket innehållande mina blå spets gardiner (2st likadana kappor) jag vann på Tradera för ett tag sedan, nu finns hos mitt post ombud och kan hämtas kl.17.00 idag.. så nu kan jag hänga upp gardiner i det lilla köksfönstret också.. där hänger för tillfället julgardins kappan. Jag köpte ju nya gardiner.. långa med omtag till det stora fönstret, men den typen av gardiner passar inte till det lilla fönstret som är mellan två köksskåp, och det fanns ingen matchande kappa att köpa.. därför letade jag på tradera och hittade dessa gardin kappor som på bilderna verkade ha samma blåa färg som mina andra gardiner.. men får väl se när jag hämtar dom.. kanske blir besviken!=O Varför jag då bjöd på två likadana gardin kappor? Jo för badrummet är i blått och vitt kakel och hade tänkt ha en kappa där.. det är fina båg kappor som det kallas!:) Jag tar en bild sen och lägger upp här.. sambon måste dck hjälpa mig att ladda upp bilderna till datorn från kameran.. för det är nått jag inte vet hur man gör!:0

Kan dock inte hämta dem ännu för småttingarna sover och Bella och Lisa-Marie har Rickard på besök och jag kan ju inte lämna hela barnaskaran + kompis för att åka till Berglunds närbutik för att hämta ett par gardiner.. även om det bara är 2km dit! Jag tror dom är öppen till 19.00 så jag kan åka när sambon är hemma.

Måste dock säga att det tar en evighet innan man får leverans från schenker.. jag fick ett mejl för två veckor sedan att säljaren skickat dem med schenker och först idag kom dom fram.. dock mitt fel som bad hon skicka dem med schenker för dom är billigare än posten. Jag lär nog få ett brev från schenker innehållande en trisslott där det står 'Förlåt, vi höll inte vad vi lovade'.. brukar alltid automatiskt få ett sånt brev och lott från dem när dom tar lång tid på sig med leveransen!

~Theresa

En sån skulle va bra att ha just nu..En sån här 4-hjuling med plog skulle va underbar att ha just nu.. snön bara vräker ner och har kommit flera dm. Hade man en sådan så slipper man slita ut sig (mest sambon) genom att skotta! Men dyr är dom.. denna skönhet kostar 59.999:-! *Suck*

~Theresa

Men det snöar ju...

Vad ovanligt att vakna upp till ett snöoväder... NOT! Roligt för barnen dock.. med mycket snö alltså! Skall försöka leka lite med kameran sen och ta lite vinter bilder.. har dock ingen aning om hur man lägger upp dom på datorn sedan.. men det kan ju inte vara så svårt.. eller?

Ikväll börjar barnkören efter jul uppehållet, så det blir att ta tjejerna dit till kl.17.00.. dom övar ju bara i 30 minuter så det känns lite onödigt att åka hem igen, men har ju inte nå annat val.. blir ju så tråkigt för Mathilda och Saga att sitta och vänta i bilen.. om vi väntar inne i prästgården så blir nog hela körövningen förstörd!;P

Nepp dax att väcka sambon.. idag igen!!

~Theresa

Kyrkis

Annabel är nu på kyrkis (kyrkans barntimmar) det finns inte så mycket andra aktiviteter här så dom går på det som erbjuds. Lisa-Marie ville hellre åka hem till Rickard och leka.. jag har ingen aning om dom hoppade över kyrkis helt eller om Rickards pappa skjuttsade dit dom, men det lär ju märkas så småning om. Kyrkis slutar 17.15, då skall jag dit och hämta Bella, hämtar Lisa-Marie på vägen (om inte hon också är på kyrkis).. hur nu det skall gå till för både Mathilda och Saga har lagt sig och tagit en tupplur.. förhoppningsvis bara ett 'powernap' så att dom vaknar lagom till att jag skall åka för att hämta flickorna.. ivärsta fall får jag väl väcka dem, men då blir dom så himmla griniga!

Blir potatisbullar, bacon och lingonsylt till middag. Jag har fått total idé torka när det gäller middags lagning.. tycker det blir samma vecka ut och vecka in.. *SUCK*

~Theresa

Ny BJ video


Hur underbar som hellst!!!

Bak blogg

Jag och kidsen gillar ju att baka och gör det lite nu och då.. så jag satt här i min ensamhet och tänkte att man kanske skulle starta en bak blogg för att dokumentera alla våra bakprojekt! Vore väl sköj? Några av våra konstverk (tårtorna) har ni ju redan fått ta del av. Dock så har vi inte så himmla mycket bakning inplanerad ännu.. men vi funderar på att baka egna semlor på fetisdagen som är den 16 feb tror jag så jag kan väl starta bloggen då!;P

~Theresa

Mer snö

Vaknade vid fem nu på morgonen, och tro det eller ej men här snöar det igen.. som jag sa en ny Istid på väg! Asså dom säger ju att ca. vart tionde år har vi små mini istider.. då våra vintrar är kallare och vi får mer snö än under 'vanliga' vintrar, som om jorden förbereder sig för den riktiga stora istiden. Och det stämmer nog.. för sist det var så här kallt och snöigt var väl vintern -99/00.

Dagens planer är väl inga.. jo jag skall ju skicka iväg Annabel och Lisa-Marie till skolan och ta Mathilda och Saga till dagis och sedan skall jag vara 'flitig' och söka efter jobb, kolla posten om jag fått nått arbetsgivar intyg ännu så att jag kan skicka in mina papper till a-kassan och eventuellt tvätta ettpar maskiner.

Nu skall jag dock ta och höra om sambon tänkt stiga upp nån gång i år!

~Theresa

Barn till Salu

Sitter och tittar på ett program på TV4+ som heter "Barn till salu" och den handlar om Kinas ett barns policy och faan vad hemskt att se. I Kina måste man tydligen vara gift för att få tillåtelse att föda barn.. är man för ung för att gifta sig och får barn ändå så kan inte sjukhuset registrera barnet så det kommer vara som att barnet inte existerar och föräldrarna riskerar saftiga böter och tvingas därför imånga fall att anlita en människo handlare för att få hjälp med att sälja sitt barn.. lika dant blir det om ett par får mer än ett barn! Oftast är det också mest pojkar som behålls och därför blir det en brist på flickor och kvinnor.. som oftast blir kidnappade och säljs som fruar eller till sex industrin! Jag blir nästan gråtfärdig när jag tittar på programmet.. små nyfödda bebisar säljs som om det vore ett djur från en djur affär!!

Hemskt!!

Theresa

Saga

Hon somnade mitt i maten (läs mitt i maten) idag på dagis.. och det är inte först gången! Idag började hon svaja med huvudet bakåt och framåt precis som killen i den mycket populära youtube filmen om någon sett den (som läser min blogg) och sedan plopp föll hon framåt med huvudet rätt i maten på tallriken och sov som en sten! Hon fortsatte sova medans dagis fröknarna tvättade av henne.. klädde på henne overallen och mössan och la henne i vagnen.. och där låg hon fortfarande och sov när jag hämtade henne! :) En mycket trött liten fröken är just vad hon är vår Saga! Önskar man hade en film kamera för sådana tillfällen!

Annabel och Lisa-Marie är hos Rickard igen!

~Theresa

Uttråkad

Har inte ens gått en timma sedan jag lämnade Mathilda och Saga på dagis och jag är redan så uttråkad! Jag har absolut inget att göra.. är det så här det skall bli att vara arbetslös? *Suck* Jag tvättade och städade i helgen, och jag var väldigt noga så det finns inte nått hushållsarbete att göra alls! :0.. Jag får ta och skita i och bara städa på helger nu när jag går hemma så har jag kanske nått att syssla med om dagarna.. Men just nu känns det som om jag bara skulle kunna lägga mig ner och sova (så tråkigt har jag).. och sova är nått jag egentligen behöver för att vila ut efter månader av jobba sena kvällar, all pendling och all sömnbrist pga. ryggont på natten. Men man kan ju inte bara lägga sig ner och sova heller, inte som vuxen.. Lär nog gå in i väggen och bli utbränd innan jag ens fyllt 32.. känner mig snarare som 92 för det mesta..

Nepp nu skall jag sluta klaga och hitta nått att göra..

Pöss

~Theresa

Tisdag

Intressant rubrik, men kom inte på nått annat att skriva!;P Idag händer inte så mycket här.. livet blir ju ganska tråkigt när man är arbetslös!;) Skall lämna Mathilda och Saga på dagis kl 9.. dom får ju vara där 15 timmar i veckan när man är arbetslös, det är ju typ ett krav också från a-kassan att man har barnomsorg och kan söka jobb annars går det ju illa! Men jag kan ju mixtra med tiderna lite själv och behöver inte ha dom på dagis alla 15 timmarna heller!:)

Det har äntligen slutat snöa.. började ju igår vid 12 tiden på dagen och det vräkte fortfarande ner när jag gick isäng vid halv elva tiden och då hade det redan kommit 2-3dm! Blir skottning idag..Yay!

Martin och Mathilda kom hem vid ca 22.00.. och lillstumpan var jätte glad att få vara hemma. hon hade bla. saknat Saga väldigt och så fort hon kom innanför dörren ropade hon 'Taga, Taga'.. och vart nog gruvligt besviken över att Saga sov! Min lilla sötstrumpa.. hon är ju för go lilla Mathilda!:)

~Theresa

Mathilda

Allt såg bra ut på Mathilda.. hennes höft och det. Men skall få en kallelse i mars/april för en ny rönken undersökning. Nej dom är inte hemma ännu utan jag ringde Martin för en stund sedan för jag hade inte hört nått från honom och dom hade ju tid 13.30. Men han var på Max och åt och hade redan varit hos läkaren.. dock kom dom lite sent..ca 30 min, det hade tydligen varit en olycka i Tönnebro.. därför tog det lite längre tid på akademiska.. dom lär dock inte komma hem itid för middagen.

Nu skall jag hämta Annabel och Lisa-Marie..

~Theresa


AF

Vad är det för mening med Arbetsförmedlingen egentligen? Det enda man behöver göra är typ att gå dit tala om att man är arbetslös.. och sedan sitta hemma och söka jobb och rapportera vilka jobb man sökt, om man hittat lediga jobb via internet, ams hemsida eller tidningar.. söker man inte jobb tillräckligt mycket så anmäls man till a-kassan och riskerar att få ersättningen sänkt eller i värsta fall bli helt avstängd utan ersättning! What's the point? Jag minns när jag bodde i England och var arbetslös och gick till deras motsvarighet till Arbetsförmedlingen och där kollade dom igenom vilka jobb som var ledig inom den utbildning man hade eller sådana jobb som inte krävde utbildning, sedan ringde dom upp det stället och sa att dom hade en lämplig person och så blev man dit skickad och sedan hade man ett jobb! Varför kan dom inte göra likadant här.. vara lite mer hjälpsam? *SUCK* Känns extremt drygt att åka 12mil bara för att säga "Hej, Jag är Arbetslös sedan i fredags.. tack och hej".. jo person nr lämnade jag oxå iofs.!;0)

Men det var tur att jag for när jag gjorde.. för den lilla snön som föll när jag åkte hemifrån kl.9.00 vart till världens snöoväder precis när jag kom fram till skolan här i Loos vid 12.00. Jag hade nog inte tagit mig hem om det började medans jag var i Ljusdal!! Men är det normalt att det söar så här när det är -25 ute? Trodde det var när det var under -10 som det bruka snöa.. känns som en ny istid är på väg för just nu är vårat vinter väder helt uppochner!

Saga har jag hämtat på dagis och Bella och Lisa-Marie åkte hem till Rickard direkt från skolan!

~Theresa

Konstigt

Känns extremt konstigt att vakna upp idag och inte ha ett arbete att åka till! Men det känns skönt på samma gång.. inte behöva jobba kväll och ringa och störa folk och få utskällning. Men jag är ju inte en lat dagdrivare som planerar att gå hemma och dra fötterna efter mig och leva på bidrag.. nejdå ett jobb vill jag ha.. dagtids jobb. Och jag kommer ju som sagt få ett på Martins jobb inom kort.. men tills dess måste jag stå som arbetssökande hos arbetsförmedlingen för att få a-kassa och får jag ett jobb under tiden som jag väntar på att höra från sambons jobb så är det ok också! Idag skall jag in till Ljusdal och skriva in mig på Arbetsförmedlingen, men det var ett tag sedan jag gjorde det så jag har ingen aning om ifall jag behöver nå papper.. intyg, betyg osv med mig. Men det lär jag ju få reda på!;)

Mathilda och Martin åker till Akademiska i Uppsala idag för en kontroll av hennes höft. Hon går ju nu och är inte lika bredbent som när gipset togs bort, men hon är fortfarande stel och haltar lite när hon går så vi får väl se vad dom säger om det behövs mer sjukgymnastik för att mjuka upp musklerna...

Nepp dax att göra nytta.. men först kaffe!;0)

~Theresa

RSS 2.0