*Sov morgon*

Jag sov ända till kl. 9.00 idag.. första sovmorgonen på 8 år typ!!! Känns jätte konstigt att vakna denna tiden.. känns som att hela dagen paserat och allt som skall göras (städning mm.) inte kommer bli gjort.. men ibland måste man ju få vila ut!=)

Familjen kommer hem idag.. senare ikväll.. LÄNGTAR!=) Lite nervös dock att Saga och Mathilda har glömt bort mig!!

Nepp nu måste jag rappa på om nått skall bli gjort.. men först KAFFE!!

*Halloween vs. Alla Helgons Dag*

Halloween är ju en tradition ifrån dom engelskspråkiga länderna och har sitt ursprung i Irland om jag inte är helt fel ute. Alla helgons dag är ju vår tradition där vi firar dom själar som inte längre är med oss.. Sedan har vi ju allahelgons dag och dom två sistnämda blandas ju oftast ihop med Halloween som ALLTID infaller 31/10 i dom engelskspråkiga länderna som bla. USA. Alla helgons dag infaller ju lördagen mellan 31/10-6/11.. alltså en rörlig högtid.. men skit samma. Iår infaller iallafall Halloween (All Hallows Eve) på samma dag nämligen 31/10.. men här går ju barnen bus eller godis idag 30/10.. vilket jag tycker är helt FEL. Halloween firas den 31/10 no matter what.. Jag vet att iår infaller dagen då vi stilla skall minnas dom som inte längre är med oss (och det har jag inget emot alls) och halloween lördagen 31/10 och många (Speciellt äldre) kan bli sur om det kommer monster mm. och knackar på och skriker bus eller godis vid dörren på Alla helgons dag.. men skall vi svenskar vara så fåniga att vi skall efterapa USA och införa Halloween här också så får man väl stå sitt kast och göra det på rätt dag (31/10) även om det kolliderar med Alla helgons dag.. annars vad är meningen?

Tycker det är rent av fånigt att USA skall ha ett sådant stort inflytande på oss i lilla Sverige (har inget emot USA på någe vis.. mitt dröm land och vill bo där) att vi måste typ efter apa allt dom gör.. det är väl knappt någon unge här i vårat avlånga land som ens vet varför halloween firas egentligen.. eller? När jag var liten fanns inte ens bus eller godis (halloween) i Sverige..(Gud vad gammal jag lät nu).. vad kommer härnäst.. skall vi börja fira Thanksgiving också kanske?

Nepp jag ger inte vika Halloween är imorgon 31/10.. och dom som kommer till min dörr ikväll kommer bli grymt besvikna för här finns inget godis förrän imorgon.. tur att Svenska barn är snälla så buset i "bus eller godis" är bara ett tomt hot!=)

Happy halloween!!





*Sovmorgon*

Fick sova ända till 7.15 idag.. väldigt ovant med tanke på att när barnen är hemma stiger jag upp 4.45 på morgonen måndag-söndag. Fick dock huvudvärk av att sova så länge!! =O

Har förövrigt så ont i munnen idag (p.g.a tandläkar besöket).. det började göra ont redan igår när bedövningen släppt.. men idag gör det schvain ont.. kinden är svullen både på in och ut sida.. men det måste säkerligen vara pågrund av bedövnings sprutan och för att dom fick lov att försöka trycka undan kinden så gått dom kunde när dom lagade tanden eftersom att det var den tand som sitter längstbak i övre käken!! Men det går väl över snart.. hoppas jag!=)

Nepp nu blir det kaffe sedan så skall jag gå ner och elda!=)

*Tandläkaren del 2*

Behövde inte dra tanden, som tur var.. var hål på tandhalsen eller vad hon kallade det.. så när bedövningen släpper kommer jag ha jätte ont ändå eftersom hon typ borrade snett upp under tandköttet på nåvis.. Det typiska i det hela är att jag tuggade tuggummi på väg till tandläkaren och då föll en stor bit av en tand bort så nu måste jag tillbaka den 9/12 för en lagning till!!=O Tur man har va... NOT!!

Nepp nu skall jag ta och titta till pannan.. dricka en kopp kaffe och sedan åka till jobbet!!

Kramen

*Tandläkaren*

Jag skall till tandläkaren idag.. och jag förmodar att dom kommer dra tanden.. precis som på andra sidan eftersom jag har minst lika ont om inte mer som jag hade där. Skall bli kul att se hur bra det går att sälja en förvaltartjänst till premiepensionen efter det!!

Har också varit hemma helt själv sedan i måndags.. det är ju höstlov och Martin är pappaledig så han har tagit upp alla fyra barn för att hälsa på mormor och farmor och farfar.. känns konstigt att komma hem till ett mörkt och tyst hus på kvällarna.. lämnade dock lite lampor på igår så att det skulle se lite hemtrevligt ut.. och inte som ett mörkt spökhus som det gjorde på måndag kväll!! Resten av familjen kommer hem på lördag eftermiddag/kväll..

*Is halka*

Jag kan ju tala om att här var det is halt väglag igår när jag skulle åka till jobbet. Det hade snöat hela natten och på förmiddagen igår så hade det töa lite och blivit som en isig hinna på vägen under snöslasket. Jag körde 40 km/h på  en raksträcka på vägen innan E45.. och då släppte bilen och jag snurrade ett och ett halft varv innan bilen stannade tvärsövervägen i motsatta körbana.. med framdäcken dinglandes på dikes kanten!! Det var tur att jag inte kört fortare för då hade jag nog inte klarat mig lika bra.. hade jag fått möte så hade jag inte klarat mig heller hur sakta jag än körde eftersom att bilen snurrade utom kontroll och jag var på fel sida av vägen.. och den vägen som det kör så otroligt mycket lastbilar efter!! Konstigt det där vad man tänker när man har en nära döden upplevelse... inte var det då "Nej jag vill inte dö" eller "Jag vill se mina barn igen".. utan det jag tänkte var "NEJ.. jag får inte knyckla till nybilen!!" Ehhhhh... hur normalt är det på en skala??

Körde dock i lusfart på vägen hem igårkväll så jag kom hem helskinnad och utan fler missöden, som tur är!!

Idag börjar jag kl.13.00 en timma tidigare än inormala fall så jag tänker åka tidigt så jag slipper stressa och kan köra så sakta jag vill ifall att det är lika halt idag!

*Blogg på Engelska?*

Satt just och funderade på om jag skulle starta en blogg på Engelska också där jag översätter det jag skrivit i Svenska bloggen! Jag har ju så mycket vänner i bla. England som kanske skulle tycka det vore kul att läsa min blogg.. dom förstår ju inte den här Svenska bloggen jue!=) Men vi får väl se hur mycket jag orkar och hinner.. har ju så mycket annat för mig om dagarna.. nuför tiden!=)

Dax att åka till ICA och köpa välling åt Saga.. både Saga och Mathilda sover middag nu...

*Söndags sysslor*

Jag har varit uppe sedan kl 5.00 idag och hållt på med diverse sysslor (bäst att passa på när alla små mini tomtar sover).. Jag har tvättat undan hela veckans smuts tvätt, vikt den torkade tvätten.. diskat bort och städat undan i köket (det som inte fick plats i diskmaskinen igår.. små plockat, damm torkat och förberett för dammsugningen och storstädningen som skall bli av under dagen. Nu har även alla fyra barnen vaknat (små tomtarna alltså) så jag har gjort frukost x4.. städat bort efter frukosten.. bytt blöjor x2.. och allmänt fixat och donat. Hunnit med rätt mycket nu på morgonen innan det ens ljusnat.. konstigt det där vilken energi man kan få efter morgonens första kopp kaffe!=)

Idag lär inte så mycket annat hända mer än dammsugningen och golv torkningen. Måste dock ringa Lisa (Alvas mamma) och höra om vi får låna en av deras resesängar (spjälsäng i reseformat).. eftersom att Martin och alla barnen åker upp till Ö-viks trakten på höst lovet.. och då behöver vi en extra resesäng eftersom att vi bara har en.. Skall även höra med henne om vi får låna deras lära gå vagn eftersom både Saga och Mathilda gåtränar nu så är det ett ständigt slagsmål om våran gåvagn.. och Alva kan ju gå så hon kanske inte behöver den..

Ja det är väl dagens "att göra" i det stora hela! =)

Nepp nu blir det till att ta en ipren eller två för det spränger som fasen i munnen!!=(

PÖSSS

*Tårtorna*





Mummsiga tårtor va?? :p Dom var JÄTTE godare än köpt tårta! =)

*Sagas tårta*

Tårtan blev jätte bra... en liten miss var ju att choklad bokstäverna jag köpte var ju inte med svenska alfabetet så när vi skulle skriva år fanns ju inget Å. Då tänkte vi att vi skulle använda ett A och en ring ifrån ett utropsteken.. men då såg vi att vi använt upp alla A när vi skrev Grattis och Saga så då fick vi ta ett V istället och vända det uppochner och sedan en prick ifrån ett utropsteken.. men det funkade det med! Sedan så dekorerade vi tårtan med choklad bokstäver dekorations gelé och silver kulor innan vi siktade över florsocker men det gick bra ändå. När Martin kommer hem ifrån Ljusdal så skall vi fika och äta tårta så jag lär tala om ifall den var ätbar också.. vet ju inte hur färdigt marsipanlock smakar.. men jag lovar att ta en bild på den innan vi skär i tårtan så ni får se vilken fin tårta jag och tjejorna gjort.. skall även lägga upp en bild på tårtan vi gjorde till min födelsedag! =) Vi har blivit riktiga sockerbagare jag och tjejorna!=D

*2009-10-17*

Ja då var det lördag igen. Jag och flickorna skall baka en tårta idag, lite längre fram på dagen. Anledningen till ännu ett tårt bak är ju för att Saga fyllde hela ett år i torsdags (15/10).. funderar dock på att försöka sig på att göra en marzipan tårta.. finns ju att köpa färdiga marzipan tårt lock.. så det kan väl inte vara så svårt.. elller? Vi får väl se vad tjejerna säger senare. alla sover nu förrutom jag. Jag har varit uppe sedan 5.00.. brukar alltid stiga upp rätt tidigt mån-sön. Men idag hade jag tänkt sova lite längre än till kl. 5.00 men jag har sådan hemsk tandvärk att jag inte kunde sova länge. Innan nån skäller på mig så har jag bokat tid hos en tandläkare. men fanns ingen tid förrän den 28/10 så då skall jag dit.. gruvar mig redan.. Hatar att gå till tandläkaren.. men ibland så är det ju ett måste!!

Nepp nu skall jag ta mig en kopp kaffe och njuta av lugnet innan "elefant hjorden" vaknar!;-)

*2009-10-13*

Varit uppe hela natten med Saga.. igen, plus att jag har tandvärk. Detta lär bli en otroligt rolig dag på jobbet.. NOT! Fick ingen tid hos tandläkaren förrän 28/10. Får knapra piller tills dess då!

Det äe halt här idag.. snöade som bara den när jag åkte hem igår och nu har allt frusit på! =/

*By the way*

Glömde kanske tala om att vi har vinterlandskap här!! Jajjemensan.. det har snöat hela natten och snöade fortfarande nu på morgonen.. kan dock ha börjat avta nu. Annabel och Lisa-Marie tog på sig vinterkläderna och var ner till förådet och hämtade pulkan och tog med den till skolan! =)

Nepp nu skall jag göra mig iordning för att åka till jobbet!

*Sömnlös natt*

Saga har inte sovit så mycket inatt heller. Jag vet inte om det beror på vaccinationen men sedan hon fick den så har hon svårt att sova, fast hon har ingen feber.. hon vaknar vid 23.00 tiden varje natt och bara skriker och är stel som en pinne. Hon kröker ryggen och det är precis som hon har världens magknip.. fast hon har ju typ ingen anledning att ha magknip för kosten hennes har ju inte ändrats.. plus att hon får majsvälling istället för vanlig välling. Sedan är det nästan som att hon är okontakt bar vad du än gör (pratar med henne, vyschar henne, vaggar henne, klappar/stryker henne på ryggen mm.) så bara skriker hon och vrider sig runt runt.. hon öppnar inte ens ögorna och vaknar till när vi pratar med henne!! Vid 3.30 tiden inatt gick jag ut med henne i köket och tände lysena och satt ner henne i hennes barnmatstol precis som jag gör på morgonen då heltplötsligt vart hon lugn och klarvaken, efter en stund så gick jag in med henne i sovrummet och la henne på min mage och då somnade hon och jag kunde flytta över henne till spjälsängen och då sov hon ända tills kl. 6.00 nu på morgonen!! Blir det lika inatt så får jag väl göra samma sak som funkade inatt..fast pröva det lite tidigare så jag slipper vara vaken hela natten! Roligt skall det bli att jobba.. NOT.. så trött som jag är. Har inte blivit så mycket sömn under hela helgen!!

Sedan så är Martin tydligen pappaledig redan ifrån imorgon!! BRA att man vart informerad om det!! *SUCK* Och inte har han pratat med dagis heller så vi kunnat änra schemat.. så det måste ju jag ta och göra idag. skall ha Mathilda där 15h ändå.. bra för hennes utveckling eftersom hon är så efter sen operationen och gipsningen och så.. Saga lär nog inte få vara där 15h eftersom det är för henne han är pappaledig! KARLAR!!! =O

Kram

*09-10-11*

Nu är helgen snart slut. och imorgon är man tillbaka i vardagen! Dagens bestyr har mest bestått av städning, tvättning och matlagning. Annabel och Lisa-Marie kom hem kl 12.30.. dom sov över hos Rickard inatt också och denna gången lyckades Annabel somna så Martin behövde inte hämta henne.

Just nu badar Annabel och Lisa-Marie och snart skall Mathilda och Saga också bada och sedan vid 20.00 är det säng för hela bunten och jag skall eventuellt gå en lång promenad.. om vädret tillåter!

Ja nå mycket mer än så har det inte hänt här iallafall!

*Tårta*

Nu har Annabel och jag bakat en tårta (färdig köpt botten).. jätte fin vart den, vet dock inte om den är smarrig ännu för vi har inte smakat av den.. den blir ju saftigare om den får stå i kylen ett tag innan den äts upp.. plus att både Martin och Lisa-Marie är borta och då är det kanske inte läge till att äta tårta.. eller hur? Annabel har dessutom "designat" tårtan! =))

Lägger upp bild på den sedan!

*Bon Jovi*

Det ryktas om en Europa turné för Bon Jovi 2010.. så nu blir det att spara pengar igen.. för det är ett måste att se dom igen.. för dom är ju bara såååååååååååå bra! =) Om det är som dom senaste åren så lär dom hoppa över Svergige denna gången också så jag lär få spara mycket för att åka utomlands.. beroende på vilket land nära oss dom spelar.. förhoppningsvis kommer dom tillbaka till Skandinavien annars får jag åka över till England!

Men vi får se vad som händer!

*Lördag*

Har varit uppe sedan 5.30 för då ville inte Saga sova längre. Hon verkar dock vara feber fri nu som tur är. Men hon hade ett bajs kalas utan dess like nu på morgonen.. löst var det så det sipprade ut i barnstolen och när jag skulle byta på henne så rann det ut på skötbordet!! =O Usch och fy!!

Mathilda vaknade strax innan kl. 7.00.. och när jag varit upp och hämtat henne började jag höra mysko ljud i huset.. kunde för mitt liv inte fatta vad det var för Mathilda och Saga var nere i köket med mig och Annabel och Lisa-Marie sov ju hos Rickard (trodde jag). Vid 7.30 tiden hörde jag knarr i trappan och sedan någon som sa "Hej" så jag spratt till!! Det var Annabel som var hemma. Hon hade inte kunnat sova hemma hos Rickard så hans föräldrar hade ringt till Martin igår kväll när jag sov och han hade åkt bort och hämtat hem henne!! Jösses dom borde ju berätta sånt för mig så dom inte skrämer ihjäl mig!! =O

Vaknade även inatt och trodde jag tappat bort Saga! Hon hade svårt att sova igår pågrund av febern så hon fick ligga hos mig och sova. Men då vaknade jag mitt inatten och upptäckte att hon inte låg intill mig som hon brukar.. först trodde jag att jag låg på henne, men icke.. och inte under täcke heller eller nere i fotändan. Tänkte hon kanske haft feber yra och krypit ur sängen.. men hon var varken på golvet eller under sängen.. Till slut hittade jag henne i hennes spjälsäng.. dööööh.. dumt att titta där från början då!! Martin hade ju flyttat över henne dit när han gick och la sig!! Bra mamma man är som tror man tappar bort sina barn i hemmet på natten!! Jisses!! ;)

Idag skall vi baka tårta och fira min födelsedag.. inte mycket att fira tycker jag men barnen vill så då gör vi så. Sedan fyller ju Saga 1 år den 15 oktober (vad tiden går fort, tyckte det var nyss hon ploppade ut i framsätet på bilen utan för däckia i Korskrogen) så vi får väl baka en tårta nästa helg också!=) Kanske skall ha kalaset på däckia i Korskrogen.. hehehe!! =))

Kram

*Fortfarande febrigt*

Saga har fortfarande feber och är väldigt trött och allmänt ynklig. Hon har typ suttit i mitt knä och gosat/sovit hela dagen. Hoppas febern ger med sig snart!

Annabel och Lisa-Marie har bestämt sig för att sova hos en kompis-samma kompis på samma ställe alltså. Så dom åkte dit efter skolan så nu måste jag packa iordning lite grejs dom behöver för ikväll och inatt.. som endera Martin eller jag får åka bort med till dom lite senare innan dom skall gå och sova!

*Saga*

Martin var med Saga och Mathilda till BVC igår för vägning, mätning osv. Plus att Saga fick sina vaccinationer. Dock så har hon nu fått feber av vaccinationerna... det började igår och hon har haft feber hela natten och har fortfarande feber runt 40 grader. Jag har gett henne lite alvedon men hon är ju inte kry för att gå på dagis även om febern sjunker så jag stannar hemma idag för vård av barn. Får dock dåligt samvete som Sagt för att jag stannar hemma från jobbet.. men jag måste ju.. det är ju så med barn..

Nepp  nu skall jag skicka iväg stora tjejerna till skolan!!

Kramen

*Ett år äldre*

Fyllde år igår så nu är man 31.. ålderskris till max!!=O Fick mkt gratulationer bla. på facebook och av familjen.. fick en blomma levererad till jobbet från mamma, pappa och syrran.. det var snopet, och den var jätte fin, skall ta ett foto på den och lägga upp här i bloggen när jag hinner.

Jobbandet går bra, men är så himmla trött när jag kommer hem vid kl. 22 om kvällarna. Men värst var tisdag kväll då vi helt plötsligt fick snöstorm!! Tur att man la på vinterdäckena i söndags! Men en tjej som jag arbetar med hade inte vinterdäck så jag fick guida henne hem till Rullbo ca 3 mil från Loos.. vi fick köra i typ 40-50km/h ibland saktare så att hon inte skulle åka av vägen.. hon ville jag skulle köra efter henne ifall nått skulle hända. Men hon kom hem välbehållen.. När hon var hemma fortsatte jag mot Loos och då fick ju jag naturligtvis sladd, lexusen är ju bakhjulsdriven.. men den varnar tydligen innan man får sladd att man kommer få sladd så att man är förberedd. Det började blinka en symbol med en varnings treangel med en sladdande bil på instrument panelen och sedan bar bilen iväg.. men bilen är utrustad med antisladd och antispinn så den "hjälpte" ju till lite granna. Men antisladd och antispinn är ju fortfarande inga garantier för att man inte kan få en stor sladd och flyga av vägen.. tur nog hände det inte mg för jag är rätt bra på att parera sladdar.. nog om det.. jag var nästan hemma.. ca en halv mil kvar.. när jag såg en massa varnings blinkers framför.. så jag körde in bakom en av bilarna och det visade sig att en lastbil (timmerbil) kört åt skogen i den långa backen så vi skulle inte ta oss förbi.. så där stod jag mitt ute i skogen med ett gäng skogsarbetare och väntade på plogarn från Loos som skulle hjälpa lastbilen. Vi fick vänta i en dryg timme.. så jag var inte hemma förrän kl 23.30.. jag som normalt brukar vara hemma kl 22!! Men hem kom jag iallafall hel och välbehållen.. men ack så trött jag var!!

Nepp nu skall jag fortsätta med sysslorna innan jobbet!!

*Barnsäkra trappgrindar, finns det?*

Vi har en sån där trapp grind längst ner i trappen som skall förhindra dom små från att klättra upp för trappen till över våningen.. trapp grinden har ju en låsnings manick i skenan så att säga.. trots det så har Mathilda kommit på ett sätt att lirka lös grinden och öppna den så att hon kan ta sig upp till övervåningen!=O Hon är så smart också att hon stänger grinden efter sig så att Saga inte skall klättra efter.. och sedan säger hon till Saga -Nej nej.. "Taga" stanna! när Saga grinar och vill följa med sedan klättrar hon vidare uppför trappen!! Alltså skall inte dom här trapp grindarna vara mer barn säker än så.. eller har vi en över smart dotter?

Jaja nog om det, nu skall jag ta och göra iordning små flickorna och promenera upp till dagis!

Kramen

*Regnig Lördags Kväll*

Här regnar det ikväll..lär säkert bli snö eftersom vi har minus grader om nätterna nu.. tycker att hösten har gått så himmla fort!! Är ensam hemma för tillfället (barnen hemma men dom sover jue) för Martin har åkt till Ljusdal för att tanka Galanten, så vi kan ta oss till respektive jobb till veckan.

Idag har det inte hänt så mycket, det var avslutning på ridningen för Annabel och Lisa-Marie idag så dom fick rida ut i skogen och sedan vart det korvgrillnng. Imorgon skall dom sjunga en musikal med kören i Loos kyrka, skall bli trevligt dom är så duktiga på att sjunga!=)

Nepp nu skall jag fortsätta att Zappa mellan kanalerna!

RSS 2.0