Söndag



Idag sjöng tjejerna i kyrkan, dom sjung jätte fint och var så duktiga så! Efteråt blev vi bjuden på wåfflor i Prästgården. Så nu har Jag ätit wåfflor två dagar i rad (igår och idag) men tjejerna har ätit wåfflor både i fredags på fritids, igår och idag! Men det är lika gott varje gång!=) Blir dock korvstroganoff till middag!;p

Blidde ingen städning idag.. har haft så ont i ryggen och Martin är lite hängig.. och igår var vi ju i Ljusdal hela dagen så då blev det inget heller.

Nepp nu skall jag hänga tvätt innan det är dax att börja med middagen!!

/Theresa



Helsinki



Nu är hotell bokningen klar.. ja för juni i Helsingfors då jag planerar att åka och titta på mina älsklingar.. ja alltså inte barnen och sambon utan mina andra älsklingar Bon Jovi men stort B. Här planeras noggrant. jag planerar att ta flyget från Arlanda till Helsingfors 16 juni (konserten är 17/6). Men så måste jag ner till Arlanda också. Next jet flyger från Sveg, dom har ett flyg som går kl.6.00 och SAS flyger till Helsingfors kl 11.55.. så det hade ju passat bra. Men ställer Next Jet in flyget eller ändrar tidtabell så är jag fucked... så jag har även funderat på att flyga ner dagen innan och bo en natt på Sky City.. men det kostar ju lite mer då.. eller så skulle man kunna ta natt tåget endera ifrån Sveg som tar över 9 timmar för det går över Ånge och det är X antal byten efter vägen, eller så natt tåget från Ljusdal. Men sedan går det ett tidigt morgon tåg ifrån Ljusdal som tar en till Arlanda till kl 9.00 på morgonen som också skulle funka om dom inte är sena.. men frågan är kan man verkligen lita på SJ?

Ja jag får spåna lite mer på den saken!
---

Idag har det jobbats som vanligt, och det har varit skit kul som vanligt. Jag bara älskar mitt jobb, synd bara att det inte är bättre betalt!! När vi var på väg hem sprang vi in på Salab en sväng och nu är jag en lycklig ägare av en vattenkokare.. men vi åkte dit för att skaffa en ny brödrost (4 skivs) så jag vet inte vad som hände där??

Nu säng!!

/Theresa



Jobbeli jobb



Har varit en dag på jobbet idag, som vanligt en måndag! Det har töat som fasiken idag. Föraren Anda höll nästan på att åka av vägen när vi åkte hem.. det var sånt snöslask att bilen tappade fäste total och vi var jätte nära att åka ner i diket men då kom vi på en torrfläck och bilen rätatde upp sig.

En annan schock fick vi när vi kom hem. Plogbilen hade kört och plogat snöslask för att göra det lättare för billister at ta sig fram, dock så hade han lämnat en halv meter plötsnö i infarten till vår gård..och garage infart som Martin nu måste skotta bort annars kommer vi varken ut eller in med bilarna. Tycker så synd om honom.. och jag är oförmögen att hjälpa till.. dels så sover inte Mathilda ännu.. och skulle jag börja skotta nu så lär jag måsta åka i till akuten igen för att få smärtstillande intramuskulärt för att stilla ryggvärk. Bara jag anstränger mig minsta lilla så får jag nån så jävulsk ryggvärk att det inte går att beskriva. Jag kan varken ligga på ygg eller mahe.. eller sitta eller stå.. jag bara lige och rullar fram o tillbaka och halvskriker och grinar av smärta och det finns egentlige ingen förklaring till den..måste nog till en läkare för en grundlig undersökning.. ja jag vet.. jag har sagt det förrut.

Nu skall jag diska bort sedan blir det CSI NY!!

/Theresa



Dripp Dropp



Jag tror våren är här solen skiner och det droppar från taket.. och det är nästan olidligt varmt inne! Skall bli så skönt när all snö är borta!!

Helgen har varit rätt OK, vi var till Ljusdal igår och handlade.. sedan gjorde vi pasta gratäng när vi kom hem. På kvällen såg vi en film "Trollkarlens Lärling"... med Nicolas Cage.. den var skit bra! Den borde alla se!=)

Idag trots det vackra vädret håller vi på att städa och göra nytta! Jag har ont i ryggen så Martin dammsuger och jag skall moppa strax! Sedan är det lunch tajm och kanske hinner vi ut en sväng också!!

Ha en bra söndag i solen allesammans!



/Theresa



Twitter



Vad tusan är twitter? Bara undra, gick in där men fattade nada.. det var whaaat!??! Lixom!

/Theresa

Ps. Boring inlägg!!! HAHA



Tandis



To day's the day, day zero.. or what ever!(?) Sista dagen jag har karens från försäkringskassan så idag skall det in brygga, kronor, inplantat, titanskruvar eller vad sjutton dom hittar på och NERVÖS äro lilla jag. Men det skall bli skönt att kunna äta/tugga som folk må jag säga!=) Jag har bara ledigt till kl 14.00 men jag skulle ringa supervisorn och sjukanmäla mig om jag har för ont för att komma in.. men det märks väl! Jag diggar lite Bon Jovi här hemma för att lugna nerverna lite.. MYYYS. men nu skall jag fixa till mig för jag måste snart dra iväg mot Ljusdal!

Ha en bra torsdag everyone.

Hugs n' kisses!

/Theresa



Drömmen 2012














/ Theresa



Nicotinell Sug Tabs



Sparandet till en solsemester nästa år verkar inte alls omöjligt, jag behöver bara sluta med nocotinell sugtabletterna och lägga dom pengarna i semester kassan istället. Jag har just räknat ut att jag spenderar över 23000.- på nicotin tabletterna på 12 månader! :O Vem sa att det blev billigare med nicotin hjälpmedel istället för att röka? Jag har just tagit min sista tablett, sedan är det slut!! Men jag lär nog vara på skit dåligt humör den första veckan.. men vad gör man inte för lite sol och värme!!;)

Nu är det städ dax!

/Theresa



Morning



Söndag morgon och helgen är snart över, vaknade upp av en Mathilda som kom inspringande i sovrummet.. hon hade varit i köket och knäckt ägg!! *SUCK*

Vi har inte haft så himmla mycket för oss.. dock så har Bella och Lisa tjatat om att få åka utomlands till nått varmt ställe så vi har suttit och kollat på olika charter priser till Bla. Turkiet, Bulgarien, Kanarieöarna, Mallorca och Cypern. Vi har beslutat att börja spara till en sådan solsemester nästa år.. vilket av resmålen det blir beror helt på hur mkt. vi hunnit spara. Själv vill jag ju till USA. men det är j inte ett riktigt charter mål så dit kan jag åka sedan efter ngarna fått sin utlandsresa. Men om jag fick välja på ett solställe (jag bör egentligen inte åka till solen för jag blir bara bränd och får solsting) så skulle det vara Mauritius men för tvåvuxna och två barn (dom små får stanna hemma) skulle det typ bli 75.000:- för en charter tll Mauritius!! Det tar nog x-antal år att spara ihop tlll det eller en lottovinst!! Dom andra chartermålen jag nämt går på mellan 10000-19000:- för oss fyra. Så nu är sparandet igång.. så det blir ingen Kålmården iår.. måste spara pengar!! ;-)

/Theresa



'Samma' vs. 'Likadan'



Vad brukar ni använda för uttryck om någon vän, kollega eller så en dag har en exakt identisk tröja, skor, byxor eller liknande? Säger ni men -Men du har ju samma tröja som jag, eller säger ni likadan? Jag erkänner att ser jag något identiskt.. nån tv som vi har, säng eller kläder som mina döttrar så använder jag oftast utrycket samma; -Dom har samma TV som vi, eller samma overall som Mathilda osv. utan att alls över huvudtaget tänka på att jag egentligen uttryckt mig fel.

Anledningen till denna mini debatt i min egna lilla värld är att min yngsta dotter Saga som är 2 år vet skillnaden på samma och likadan! Martin ställde fram två exakt lika mjölkpaket på bordet igår (dom brukar ju oftast vara lika) och då säger Annabel men det är ju samma paket och då ryter Saga till nähäää Bella dom är likadana!!(?) Likaså när Bell sa att en tjej på dagis hade samma tröja som Saga.. då sa Saga nähä Likadan Bella! Hur sjuttsingen kan en två åring veta skillnade på samma och likadan när knappt vuxna vet det?? Men ganska kul att se/höra henne rätta allas gramatiska och svenska svårigheter lillfröken våran!;O)

//Theresa



SUCK



Jahapp.. då har Lisa-Marie blåskatarr.. stackarn!! kan inge få va frisk och må bra nångång?? Måste kila ner på ICA kl 10.00 och köpa lite tranbärs juice.. det dricker jag alltid när jag har besvär och det är mycket effektivt.. och vetenskapligt bevis att det fungerar för er som int tror på huskurer!;) Tranbärsjuicen är sur och hög på C-vitamin och gör bakterierna mindre klibbiga så att dom inte fastnar och sköljs ur fortare när man kissar!

Nepp måste hämta lite ved nu!

/Theresa



VAB



Saga har feber så jag är hemma och VABAR idag. Känns rätt skönt att få vara hemma med barnen lite. Synd bara att det är under dom här omständigheterna! Tyvärr så vaknade vi tidigt och väkte alla ungar innan vi insåg att Saga var febrig och sjuk!! Alla lär väl vara jätte trött om ett tag och går o sover middag! =)

Lisa-Marie verkar int heller så kry, hon har blåskatarr.. får se hur det blir m. henne om jag måste åka in till en läkare eller så!

Nepp nu skall jag ta och ringa jobbet!

Hare gött!

/Theresa



Städning



Vi håller nu på att städa vi har inte riktigt kommit till dammsugningen ännu, vi tar det sakta och lugnt så att min rygg inte får spel igen. Jag är dock färdig med Millas rum som såg ut som ett bombnedslag.. där hade hon hällt tre stora leksaks korgar uppochner och även hämtat alla leksaker från Sagas rum så det gick knappt att ta sig fram där.. ja hon har nog fått hjälp av Saga att få till den röran. Sedan håller jag på att tvätta kläder.. och snart är det dammsugning som gäller.. vi har precis kastat ut mattorna.
--

Jag skickade Martin till ICA för att köpa det lilla som fattades till att göra köttfärssåsen som vi skall äta ikväll. När han kom hem insåg jag att jag glömt be honom köpa kaffe.. som är helt slut.. och affären hade då hunnit stänga för 5 min sedan. Han for iväg till kiosken för att köpa kaffe.. men där hade dom bara Löfbergslila mellanrost.. inte ett gott kaffe alls men han fick köpa det ändå för det är bättre än inget kaffe alls!

Nepp nu skall här fortsättas m. städningen!

/Theresa



Bra start på helgen.. not!



Helgen började bra.. men slutade i katastrof. Tjejerna sov hos en kompis mellan fredag och lördag. Och igår bestämde vi oss för att ta dom små ut i det fina vädret och åka pulka eftersom Bella och Lisa inte var hemma. Vi hade en helmysig dag ute i solen. När vi kom hem så drack vi varmchoklad och macka och dom små fick sedan gå och sova middag... jag lade mig på soffan för att invänta dom stora tjejerna och skulle då börja med middagen. Det var då jag fick känningar av ryggvärk, men just då var det inte så farlig att jag tänkte så mycket på det. Men etermddagen vart det värre och värre. Tillslut kunde jag inte stå sitta eller ligga utan att göra det värre. Jag prövade ALLT, tigerbalsam voltaren gel, ipren.. men inget hjälpte inte ens ett varmt bad!

När jag låg i sängen och grinade och hets andades och halv skrek så fick Martin nog och ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte jag skulle åka till akuten.. så dit for vi. Doktorn undersöke mig och konstaterade att jag hade muskel kramper i muskeln som håller upp över kroppen.. och jag fick en sprurta med smärtstillande medel rätt in i muskeln så att smärtan skulle släppa.. sedan fick vi fara hem.. men doktorn sa att jag borde beställa tid hos min husläkare och få en grundlig undersökning så att en behandlings plan kan upprättas för att få bukt på mina ryggproblem.. vi kom hem kl 03.00 inatt!

Hoppas söndagen blir bättre.. tvivlar dock starkt på det eftersom vi måste städa huset idag men jag fick några starka värktabletter av doktorn som jag kan ta om värken kom tillbaks!

// Theresa



ONT!!!



Smärtan i min mun är olidlig, jag är förresten hemma igen. Tandis har slipat ner fyra tänder.. tagit tandavtryck för kronorna och bryggan som ett labb skall fixa åt mig.. sedan har han dragit bort den trasiga och infekterade tanden också.. ajjee.. och där i gluggen tryckte han fast en tillfällig brygga i plast.. och ont som fasen har jag och blöder gör jag.. det sipprar fram i kanten vid tandköttet ovanför den provisoriska lossas tanden. SNYFT!! Men jösses vilket fint smile jag kommer att få!! ;)

Och en sak till.. efter du varit hos tandläkaren och fått så mkt bedövning att hela munnen tunga och läppar är så bedövad att du inte kan prata.. se då till att inte bli stoppad i en polis rutin kontroll. Det kommer bli en aningens svårt att förklara varför du sluddrar som om du druckit 2 flaskor vodka och är så lam i truten att du inte heller kan blåsa i alkohol mätaren för att bevisa att du inte alls druckit!!! Varför händer allt knasigt mej?! =O

/Theresa Tandlös



Tandis



Idag är jag ledig eftersom jag skall ha en heldag hos tandläkaren.. han är borta nästa vecka och det 17/3 så vi kör trippla tider idag. Bl.a så skall en tand dras där jag har infektionen.. VILL INTE men måste sedan skall tänderna slipas till för att ge plats åt en brygga och två kronor skall sättas in och sedan är det nått mer som skall göras också! Jag är så nervös speciellt inför dragningen.. jag är rädd att bedövningen inte tar pga. infektionen. Jag hade en infekterad tand när jag var typ 10 och den drogs utan bedövning.. eller jag fick bedövning men den tog inte pga. av infektionen. Men förhoppningsvis har dom bättre preparat idag!

Sedan grattar vi Jon Bon Jovi i efterskott.. mannen fyllde 49 år igår! Fick meddelanden från kollegor igår att jag måste köpa tårta och fira! Hehe..dom vet vart mitt hjärta ligger! ;-P

Nepp nu måste jag brasha tosherna och bege mig in till Ljusdal!!

Kramen

/Theresa



RSS 2.0